Wilder přehled

Wilder
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540810/bmid_wilder.jpg 4 93 93

Odpadlíci série

1. díl >

Jmenuje se Paxton Wilder. Je to dvaadvacetiletý potetovaný sexy vůdce Odpadlíků. Pětinásobný medailista z X Games. Svět je jeho hřištěm – obzvlášť letos – a já se mám na příštích devět měsíců, kdy budeme studovat na lodi, stát jeho doučovatelkou. Na přednášky moc nechodí – na to je příliš zaneprázdněný předváděním kaskadérských kousků po celém světě. Jenže jestli se mi ho nepodaří přimět, aby svou akademickou dráhu začal konečně brát vážně, přijdu o stipendium... pokud mi tedy dřív neukradne srdce. Hrozně ho chci nenávidět a skopat to jeho ego z paluby, ale jakmile se mě jednou dotkne, můj žaludek udělá salto a já vím, že je stejně tak návykový, jako je nebezpečný. Šest přátel, kteří by se v běžném životě nejspíš nikdy nesetkali, se na devítiměsíční plavbě s programem Studium na moři naučí, že chemie je víc než jen předmět a že nejlepší lekce uděluje srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red

Wilder

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Wilder. Přihlašte se a napište ho.

elle.horacova
včera 4.5 z 5

Wilder | Rebecca Yarros

“Not everything epic is meant for a worldwide audience.

Po Čtvrtém křídle jsem měla velká očekávání a chtěla zjistit, jak si Rebecca poradí s čistě romantickým příběhem. A Odpadlíci? To znělo šíleně dobře – extrémní sporty, dobrodružství a škola na lodi, která pluje kolem světa? Nemohla jsem se dočkat, až si to přečtu!

A musím říct, že mě knížka fakt nezklamala. Četlo se to samo, stránky jsem hltala jednu za druhou. A Paxton Wilder? OMG, ten mě dostal hned na začátku. Rebecca prostě ví, jak psát chlapy, co vás okamžitě okouzlí a kterým nemůžete odolat!

A kdo jsou vlastně Odpadlíci? Odpadlíci jsou tým adrenalinových sportovců, kteří neustále posouvají hranice všeho možného. Předvádějí šílené triky, které vám vezmou dech, a během devítiměsíční plavby natáčí dokument o svých dobrodružstvích.

Co mě fakt moc bavilo, bylo to, že se příběh odehrává na netradiční vysoké škole, která je vlastně plovoucí kampus, a celý tenhle originální koncept příběhu dodal úplně nový rozměr. Cestování, dobrodružství a ta úžasná atmosféra – no prostě skvělá kombinace, která mě hned chytla.

A romantická linka mezi Paxtonem a Leah? Ta byla skvělá. Leah si nese těžkou minulost a na začátku je uzavřená, bojí se znovu otevřít světu a někomu důvěřovat. Paxton ji však postupně dokáže vytáhnout z její ulity, ukázat jí, že se dá žít naplno, a hlavně, že může znovu cítit lásku.

Jejich vztah je plný jiskření, ale taky překonávání překážek. Líbilo se mi, že to nebylo jen o fyzické přitažlivosti, ale o tom, jak se navzájem podporují a pomáhají si překonat minulost.

Pokud hledáte příběh plný akce, emocí a skvěle vykreslených postav, Wilder vás rozhodně nezklame. Už se nemůžu dočkat dalších dílů – tohle bylo fakt skvělý!

Ála1968
včera 5 z 5

Autorku jsem si oblíbila po dočtení knihy Všemi smysly a moc se těším na další díly série Odpadlíků a to na Londona.No, každopádně tento díl je napsaný úžasně a kaskadérské kousky jsem snad ještě v knize neměla.Tady prostě bylo všechno,romantika, napětí, nešlo se od příběhu odtrhnout

Books_by_Dee
08.01.2025 4 z 5

První díl nové série autorky Čtvrtého křídla Wilder vydalo v listopadu nakladatelství Red. Série je třídílná a všechny díly jsou o postavách vyžívajících se v adrenalinových sportech studujících na prestižní vysoké škole.

První díl je, jak název napovídá, o Wilderovi – dvaadvacetiletém vůdci Odpadlíků a pětinásobným medailistou z X Games, který má plán následujících devět měsíců předvádět divoké kousky a v zádech mít svou doučovatelku. Tahle doučovatelka a naše dívčí hlavní postava se v adrenalinu vůbec nevyžívá, má svá traumata z minulosti a právě Wilder by ji mohl pomoci.

Kniha je určitě skvěle napsaná, Rebecca je prostě úžasná autorka. To už nám předvedla jak se Čtvrtým křídlem, tak se sérií Vzlety a pády, která aktuálně vychází u Fragmentu. Tady tomu však něco trošičku chybělo, nedokážu popsat ani co to bylo, ale bylo to celé takové no neúplné. Nejde o to, že by byl špatný děj nebo že by byly špatně napsané postavy. I jsem v jedné chvilce měla na krajčíku, ale občas mě to přišlo takové emočně ploché (ale tam kde to být nemuselo). Nevím jestli to dává smysl, ale prostě byla to fajn oddychovka a těším se na další díly, ale nedala mi kniha to, co třeba Všemi smysly (první díl Vzletů a padů)

Kdo miluje Rebeccu Yarros, tak na konci listopadu vyšlo Vzhlédnout k nebi, druhý díl Vzletů a pádů u Fragmentu a příští rok bude u Baronetu vycházet její další romantická série.

Šílenství v nás, Mrazivá smrt a další knižní novinky (44. týden)

27.10.2024

Kniha Wilder v seznamech