Za sny

Za sny
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389660/bmid_za-sny-qQH-389660.jpg 4 504 504

Max je úspěšný mladý muž žijící v Holandsku, který má zdánlivě všechno. Svůj život tráví prací obklopen luxusem. Postrádá však cokoliv hlubšího, co by mu přineslo pocit naplnění, a tak ho prázdno vlastní existence dožene na samé dno. Jednoho večera potká Marlu, krajanku z Čech. Ženu překypující sice energií a radostí ze života, ale ukrývající osudové tajemství. Toto náhodné setkání jim zcela změní životy. Na motorce se vydávají na společnou cestu bez cíle, aby nalezli ten nejcennější poklad. Příběh emotivně vypráví o lásce a znovuzrození. O tom, že v kterýkoliv moment v životě se můžeme rozhodnout, jakým způsobem a s kým ho prožijeme. O naději, že jsme schopní dojít ke štěstí, jakkoli složité se to může zdát. O cestě za sny.... celý text

LenZa28
23.08.2021 2 z 5

Přečteno za dva večery na dovolené,kde jsem opravdu už po náročném roce s třemi dětmi potřebovala vypnout a kniha dokonale odpovídala mým potřebám - jednoduché čtení, žádné přemýšlení, kratší věty. Jednohubka. Za mě obsah i forma podprůměrné, ale dáchla jsem si u ní, takže děkuji :-)

Formicka93
06.08.2021 4 z 5

Poutavý příběh, u kterého si člověk uvědomí spoustu věcí. Pěkně graficky zpracováno.

marie3541
01.08.2021 2 z 5

Na knížku jsem se těšila. Četla jsem Kecy,Kecy, Kecičky a ta se mi líbila moc. Takže jsem čekala opravdu hezké čtení. Zpočátku jsem se nějak nemohla začíst a chtěla jsem to vzdát. Nakonec jsem se začetla. Ke konci jsem už četla jedním dechem. Takový konec jsem čekala ,ale stejně mně to na konci dost rozhodilo. Tajně jsem asi doufala ,že Marla nakonec porod zvládne a konec bude šťastný. I když epilog mi šťastně vyzněl......

Knihomolka506
21.06.2021 5 z 5

"víkendovka"
Život dvou manželů může být někdy hodně složitý, i když se to nezdá na první pohled. Za uzavřeným svazkem dvou osob se toho může hodně skrývat.
Ke knize : žena, která má tajemství a muž , který živoří a to ho dostane skoro na konec jeho života. Dva úplně jiní lidé se potkají. Co z toho vznikne ?

popeluška
09.06.2021 5 z 5

Kniha se mi moc a moc líbila. Četla se krásně a ty ilustrace, suprová třešnička na dortu :-) Přečtu si i další knihy od autorky

Kniholapka
28.05.2021 4 z 5

Na první pohled kniha, která pojede po předem jasném ději.
Já mám ale pocit, že až tak prvoplánová není. Vlastně se mi její myšlenka líbila ač jsem asi tušila, jak dopadne. Znovuzrození vlivného člověka, který se našel nakonec v něčem jiném...Není náhodou dobře placená práce, hon za tím, mít více a pracovat tvrdě, abychom dosáhli nejlepších výkonů, není to náhodou určitý standard dnešní doby? Možná autorka nechtěla abychom se přímo zamýšleli nad svými životy....možná jen chtěla ukázat, jaký život dnešní společnost mnohdy vede...
Každopádně pro mě krásná jednohubka, která se velice dobře četla.

kramver
03.05.2021 3 z 5

Knižní jednohubka, která mi hezky nahradila večer strávený na Netflixu u nějaké oddechovky. Prvních pár stránek mě málem odradilo vrstvením jednoho klišé za druhým, ale posléze jsem si zvykla na ten jednoduchý styl vyprávění a vlastně mi ta kýčovitost nevadila, stejně jako by mi nevadila u filmu, od kterého vím, co mám očekávat. Jen jsem si říkala, proč se dva Češi, kteří se náhodně potkají v Holandsku, jmenují Max a Marla? Ale ano, těchto příběhů je občas třeba každému. A i když to neoplývá přímo originalitou, to pohlazení po duši tento příběh splnit dokáže.

Annie162
30.04.2021

Za mě moc pěkná, oddechová kniha s hezkým příběhem. Ideální na zamyšlení nad životem. Doporučuji spolu s mou sestrou, obě jsme knihu četly a moc se nám líbila.

marcela_jehlick
28.03.2021 3 z 5

Pěkná, čtivá knížka. Hezky zpracovaná, protkaná ilustracemi. Příběh je zajímavý, lehký, zapadá do dnešní uspěchané doby. Je to takové "uvědomění" si, že život není jen o práci, neboť nám utíkají i ty nejobyčejnější věci.

Zuzana08
11.03.2021 2 z 5

Za mě tedy průměr.
Až příliš prvoplánové. Aneb, jak jeden bohatý a vlivný muž v dokonale padnoucím obleku, lapený do sítě všední rutiny, díky vážně nemocné ženě ke svému znovunalezení přišel.
Až příliš moc autorka chtěla, abychom se zamysleli nad svými životy. Abychom přemýšleli nad opravdovými hodnotami života a došli k závěru.
Za pár dní si bohužel na knihu nevzpomenu.

M100
20.02.2021 4 z 5

Začátek me moc neoslovil, říkala jsem si, že asi tuším jak se to bude vyvijet, ale pak me to chytlo a kniha me mile překvapila.

olca1983
31.01.2021 4 z 5

Příjemné, oddechové čtení. Sympaticky krátké kapitoly, sympatické postavy. Donutí člověka zamyslet se nad životem, který žije...

regulax
19.01.2021 5 z 5

Přečteno za pár hodin a přibyla další mnou vyhledávaná autorka!

janinca
17.01.2021 5 z 5

Ze začátku mi to přišlo jako prvoplánovaný románek. Nicméně musím přiznat, že měl něco do sebe.
Už tři dny mi nejde z hlavy myšlenka, že něco velkého/milovaného musím ztatit, abych našla něco dalšího velkého/milovaného.

Pája89
14.01.2021 5 z 5

Úžasná kniha, která se čte na jeden nádech.

princesse
11.01.2021 5 z 5

Moc pěkná a čtivá knížečka. Líbily se mi i ilustrace a krátké kapitoly. Děj ubíhal bez mezer a užila jsem si to. Ovšem žádné lehké čtení, ale pořádná hloubka. Konec jsem trochu tušila, ale vůbec mi to na zážitku z četby nic neubralo. Mám už od Karin její novinku a těším se.

Safinka
06.01.2021 2 z 5

Kniha se dobre čte

kuttnerovka
07.12.2020 5 z 5

Pěkný příběh, četlo se velmi dobře. Líbilo se mi popsané prostředí, jednoduchost a srozumitelnost děje. Pro mě překvapení a příjemná oddechovka.

Ellinek
18.11.2020 4 z 5

Jednoduchý romantický příběh, předvídatelný svým námětem, ale...no a co? Zpočátku jsem si ke knize hledala cestu, úplně mi nesedl styl, jakým je psána, ale nakonec jsem si zvykla a ke konci jsem si říkala, že rozvitější popsání by tomu vlastně ani nesvědčilo. Šlo o ten přerod, o to zamyšlení se, překopání života, aby se skutečně žilo, ne přežívalo. Je to další příběh ze života. Proč by se nemohl stát? A mnoho takových se skutečně tam někde venku odehrává. Mně se ale líbí především to, že autorka zobrazuje naději. I když nám odejde někdo milovaný a ano, bude to vždycky bolet, pořád nám ten člověk v životě zanechá něco důležité. Pořád je tu s námi, i když ho nemůžeme vzít za ruku nebo obejmout. Každá ztráta je tragédie, ale neznamená to, že tím končí i náš život. Pořád máme pro co žít. Pro mě je Karin objevem mého čtenářského roku a budu se těšit na další její knihy. Vždycky se mě dokážou dotknout. :)

martiline
27.10.2020 3 z 5

Lehké, jednoduché čtení ... naštěstí jsem byla otevřena jakémukoliv konci, takže jsem si nemalovala "jak by to mohlo či nemohlo vypadat" ...

2020  83%Hvězdy na cestě
2022  86%Tsunami