Za zatvorenými dverami
B. A. Paris (p)
Nikto jej neverí. Nikto jej nepomôže. Patrí iba jemu... Grace a Jack Angelovci sú dokonalý pár. Tridsaťtriročná Grace je srdečná, milá, krásna ako obrázok. Je atraktívna, oddaná manželka, ale väznená. Jack je elegantný, šarmantný a zdvorilý muž. Je pekný, vynikajúci právnik a milujúci manžel. Ako renomovaný právnik má skvelú povesť, lebo obhajuje práva týraných žien. Zakladá si na tom, že ešte nikdy žiadny spor neprehral. Dá sa však veriť, že je nejaký vzťah či manželstvo absolútne dokonalé? Prečo napríklad môže Grace na každej párty jesť, koľko jej len hrdlo ráči, a vôbec nepriberá? Prečo nikdy nedvíha telefón svojim priateľkám, ale Jack ich odbije odpoveďou, že Grace nie je práve nablízku? Prečo obklopuje rozprávkové sídlo Jacka a jeho manželky vysoký plot? Keby sa to však niekto chcel Grace opýtať, zistí, že nie je nikdy sama. Pretože Jack je vždy a všade – doslova vždy a všade – po jej boku…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , AktuellOriginální název:
Behind Closed Doors, 2016
Senzační, strhující a napínavý příběh plný emocí a realismu...
Neuvěřitelné, že někde mezi námi takoví psychopati opravdu žijí...
4 ☆ dávám kvůli náhlému a zbrklému konci, který jsem sice očekávala, ale poněkud později a propracovaněji...
Dočtěno. Ještě stále, ale myšlenakama v ději. Je praavda, že některé otázky jsou nevyřčené i po zaklapnutí knihy, ale i tak za mě super. Velmi poutavě děleno na přítomnost a minulost. Ikdyž chvílemi, chcete přeskočit a číst jen jednu dějovou linku. Za mě tři hvězdy.
Kniha splnila to co jsem od ní čekala. Povedený psychothriller. Možná jsou i lepší, to nemůžu posoudit, ale tento byl povedený. Občas jsem měla husí kůži z toho, že něco takového se děje ne jen v knihách. Trošičku uspěchaný konec, ale na druhou stranu, proč to zbytečně natahovat, aby čtenáři přestali mít chuť knihu dočíst. (Ester byla dost chytrá a všímavá, když se nad tím zamyslíte)
Kniha naprosto splnila má očekávání, i přestože ten konec mohl být trochu propracovanější, ale to nevadí. Knihu jsem četla místy se zatajeným dechem a místy se slzami v očích....a to si, myslím, zaslouží po čertech dobré hodnocení.
Napínavý děj,zajímavé téma nicméně od závěru jsem čekala něco víc a promyšlenější taktiku zabití manžela, i tak ale doporučuji
Kniha byla čtivá, ale zklamal mě závěr knihy. Autorka jej mohla více rozvinout a řekla bych i víc promyslet. Přišlo mi to, jako by si se závěrem nevěděla rady a tak to tak nějak ukončila, aby se neřeklo.
Thrillery běžně nečtu, ale tady jsem udělala výjimku, už anotace mi prišla poutavá. A nelituji.
Jistě, víte poměrně brzy, jak kniha asi dopadne, ale i cesta může být cíl a četbu jsem si užívala.
I když je příběh místy trochu děravý, není to nic hrozného. Hrozný je jen fakt, že i takoví lidé opravdu žijí mezi námi.
Pro mě žádný psychologický thriller, ale oddechovka. Pro mě až moc zdlouhavé vyprávění a konec trošku přehnaný.
Obsahuje spoilery.
Knížka je hodně čtivá. Když se do děje zaberete, jde to opravdu samo. Námět mě bavil a občas mi z něj bylo sakra ouzko.
Vytkla bych ovšem dost jednoduchý styl psaní (nevím, jestli to bylo překladem, ale občas jsem si připadala, jako bych četla sloh z druhého stupně základní školy :)) a hodně strohý konec, který za sebou navíc nechává nezodpovězené otázky. SPOILER! Tak například – byl Jackův příběh z dětství pravdivý? Proč tak nutně potřeboval zrovna Millie? Co tedy opravdu jezdil dělat do toho Thajska? Vzhledem k tomu, že mu bylo už skoro 40, co dělal pro svou potřebu všechny ty předchozí roky? Do té doby žádné věznění, nic?
Celý ten závěr knihy na mě působil tak, jako by to autorku najednou přestalo bavit a chtěla příběh co nejrychleji dopsat. S tím, že tam nechá spoustu nelogičností, už se ovšem netrápila. Seběhlo se to tak rychle a primitivně, že to zabilo naprosto celý příběh. MEGA SPOILER! K tomu, že Grace Jacka přelstí tak, že si přímo před ním vyndá z rukávu kapesník, vysype z něj prášky do skleničky a ty ještě vymění, se snad ani nevyjadřuji. Psychopata, který má údajně naprosto vše promyšlené do posledního detailu a Grace pozoruje snad i ve spaní. Oukej, make sense.
Dala bych 2 a půl hvězdy.
Přečteno jedním dechem. Bylo mi u ní, špatně, smutno a sklíčeně. Hodně špatných pocitů a BACHA MALEJ SPOJLER na konec jsem byla tak ráda, jak to dopadlo, jako dlouho ne :)
Kniha, která se čte sama, jde ji jen těžko odložit a čtenář se nemůže dočkat až zjistí, jak to celé dopadne :-)
Kniha je pro mě totálním zklamáním. Vadilo mi členění na přítomnost a minulost, protože místy byla zajímavější jedna část víc než druhá, ačkoliv na druhou stranu vcelku respekt autorce za to, že dokázala děje v obou časech (minulost-přítomnost) v mnohém tak dobře propojit. Za částečné vcítění se do postavy a "otevřením očí" nad tím, že nikdy nevíme, co se děje vedle, dávám druhou hvězdičku.
Příliš obšírně pojaté jinak zajímavé téma.
Domácí násilí existuje. Skrývané těžko poznáme.Napsat o tom knihu, aby zaujala je složitý úkol. Popravdě mne příběh nic moc neříkal. Dlouho jsem se pročítal ke konci. Nevím, ale přišlo mi to celé "přitažené za vlasy". Vlastně ani nevím, jak se stalo, že jsem ji dočetl. V hlavě mi běželo : "..vydrž, je to bestseller.." Trpěl jsem až do přeslazeného konce, ala červená knihovna. Dorazil mne, utřel slzu, spláchnul a nikdy víc.
Knihu jsem přečetla během dvou večeru, velmi dobře se četla , i když příběh ženy v knize je opravdu drsný o to horší je, že se opravdu něco takového děje. .
Knihu jsem přečetla za pár hodin a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Příběh byl opravdu poutavý a celou dobu jsem čekala, jak to dopadne. Ten konec byl opravdu uspokojující. :)
Obsahuje spoilery.
Spisovatel dal najevo už od samého začátku, jak se asi děj knihy bude vyvíjet. Neboť od začátku příběhu bylo jasné, že Greace je manipulována a týrána. Postupem času jsme se v knize dozvídali, jak to celé vzniklo, o co Jackovi vlastně šlo, kdo a co byl jeho cílem. Celé to do sebe hezky zapadlo a kniha je dobře propracovaná. Stále jsem čekala, že se Jack dopustí většího násilí, ale nebylo tomu tak. Velice mě šokoval příběh Molly, tím se mi kniha docela zhnusila, protože mi to vehnalo slzy do očí, zvlášť, když se v knize neustále připomínala, bolelo mě to pomyšlení. Když nechal Jack na pospas osudu Molly, čekala jsem, že se tedy něčeho dopustí i na člověku, ale tomu tak nebylo. Takže kniha má vlastně kladný konec, na což jsem netrpělivě čekala. Greace to sice velmi dokonale naplánovala a ještě lépe zahrála, ovšem v jiné knize by taková vražda neprošla. Přece muselo být divné, že byl ve sklepě zamčený, kde byly stopy po prášcích a co ten děsivý sklep. To opravdu policie neviděla a nebylo to nikomu zvláštní?? Tohle Greace vyšlo až moc jednoduše. Každopádně asi jsem čekala, že se od Jacka dostane, ale nečekala jsem, že takhle. Myslela jsem, že ji zachrání právě neustále zmiňovaná a podezřívavá Ester.
Do knihy jsem se každopádně začetla velmi dobře a skvěle se četla a odrhnout se od ní bylo opravdu těžké.
Nemusím zrovna psychologické thrillery, ale tato kniha se mi dostala náhodou do ruky a musím uznat, že mě nezklamala jako jiné knihy tohoto žánru. Psané tak,že se sžijete s hlavní postavou a prožíváte to peklo s ní a to, že jejího manžela už od prvního setkání nenávidíte a přejete mu to nejhorší. Konec knihy mě překvapil a hlavně jsem ho uvítala. Opravdu doporučuji!
thrillery manželství Downův syndrom advokacie psychologické thrillery týrané ženy prolínání minulosti a současnosti thrillery pro ženy britská literaturaAutorovy další knížky
2017 | Za zavřenými dveřmi |
2018 | V pasti lží |
2019 | Přiveď mě zpátky |
2020 | Dilema |
2022 | Terapie |
Vůbec to nebylo špatné.
Po dlouhé době zajímavé téma.