Za zatvorenými dverami
B. A. Paris (p)
Nikto jej neverí. Nikto jej nepomôže. Patrí iba jemu... Grace a Jack Angelovci sú dokonalý pár. Tridsaťtriročná Grace je srdečná, milá, krásna ako obrázok. Je atraktívna, oddaná manželka, ale väznená. Jack je elegantný, šarmantný a zdvorilý muž. Je pekný, vynikajúci právnik a milujúci manžel. Ako renomovaný právnik má skvelú povesť, lebo obhajuje práva týraných žien. Zakladá si na tom, že ešte nikdy žiadny spor neprehral. Dá sa však veriť, že je nejaký vzťah či manželstvo absolútne dokonalé? Prečo napríklad môže Grace na každej párty jesť, koľko jej len hrdlo ráči, a vôbec nepriberá? Prečo nikdy nedvíha telefón svojim priateľkám, ale Jack ich odbije odpoveďou, že Grace nie je práve nablízku? Prečo obklopuje rozprávkové sídlo Jacka a jeho manželky vysoký plot? Keby sa to však niekto chcel Grace opýtať, zistí, že nie je nikdy sama. Pretože Jack je vždy a všade – doslova vždy a všade – po jej boku…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , AktuellOriginální název:
Behind Closed Doors, 2016
Knížka je napínavá od začátku do konce a opravdu nejde odložit, dokud ji nedočtete. Příběh odsýpá, ale přesto udržuje po celou dobu v napětí, samotné rozuzlení také není špatné. Kvůli hlavním postavám ovšem nemůžu hodnotit lépe – jsou neautentické a jejich jednání je často nelogické. Škoda!
Postizena Millie mi prisla proti Grace uplny Einstein.
Neverohodna a hloupa kniha.
Nedoporucuju.
Za mně super a nelituji koupě.
Nikdy nevíte zda se něco podobného neděje ve vašem okolí. Nikdo nevidí za zavřené dveře a nic nemusí být tak, jak vypadá.
Do knížky jsem se položila a prožívala ji celou s Grace.
Kniha se dobře četla, ale na základě komentářů jsem čekala něco víc. Zklamal mě konec knihy, byl poněkud "odfláknutý", zasloužil by si být více promyšlený.
Autorka asi chtěla napsat klasickou pohádku o dívce, která se pro svou dobrotu dostala do zajetí ke zlému čaroději, ale za pomoci těch úplně nejslabších ho nakonec přelstila. Bohužel to co funguje v pohádkách většinou nefunguje v thrillerech z našeho světa. Příběh je překombinovaný a nedrží příliš pohromadě. Hlavní postavy jsou napsány jako jednobarevné figurky, které se navíc často chovají tupě a nelogicky. Závěr mi přišel nedodělaný a předčasně ukončený. Nehodnotím úplně nejhůř jen proto, že se knížka četla docela dobře a nemůžu říct, že by mě nudila.
"SPOILER" V knize strašlivě zemře štěňátko :-)
Velké zklamání. Některé situace byly naprosto absurdní, postavy se často chovaly úplně nelogicky, několikrát jsem si ťukala na čelo nad hloupostí hlavní hrdinky a kniha ve mně nevzbudila žádné emoce. SPOILER Konec příběhu byl navíc docela useknutý. Třeba část, kde všechno vyšetřuje policie a zda dojde/nedojde k odhalení toho, co Jack prováděl Grace, by mě osobně zajímala snad nejvíce z celé knihy. A nedokázala jsem pochopit, že Grace tam Jacka na konci před odletem do Thajska jen tak nechala, aniž by se ujistila, že je doopravdy mrtvý? Dále mi chybělo vysvětlení toho, co Jack dělal v Thajsku, a také, zda byl jeho zážitek z dětství pravdivý nebo si to vymyslel. KONEC SPOILERŮ. Nápad dobrý a pokud by ho zpracoval někdo jiný, mohla vzniknout vynikající kniha, od které bych se možná nedokazala odtrhnout. Ale toto byl silný podprůměr. 1* dávám jen za vcelku originální námět.
Je to výborná kniha a dobře jsem se bavil zajímavým příběhem. Z mého pohledu ovšem trpí jistou rozpolceností. Na jedné straně jsou v knize vypichovány promyšlené detaily a na druhou stranu musí čtenář přimhouřit obě oči před situacemi, které se zkrátka nemohou odehrát tak, jak jsou popisovány
Kdyz rozectete tuto knihu a nahlednete za zavrene dvere, tak se tezko od pribehu, pri kterem mi behal mraz po zadech odtrhnete. A me po precteni knihy mrazi i z toho, kolik takovych dveri, za ktere clovek nevidi muze existovat.
Při téhle knize jsem cítila vztek. Přála jsem Jackovi strašné věci. Celou dobu jsem si říkala, jak bych se z téhle situace asi dostala já. Psychický teror je možná horší než ten fyzický, protože se nedá dokázat.
V záplavě thrillerů podobného formátu se tato kniha snadno ztratí. Sice to měl Jack neuvěřitelně dobře vymyšlené, ale já si i tak knihu moc neužila. Nějak mě to nechytlo, narozdíl např. od Zmizelé apod.
Je jasné, že v reálu by se to takhle stát nemohlo. Že bylo dost situací, kdy by se dalo něco udělat...
Ale víte co? Mě je to fuk!
Ta kniha je skvělá! Celou dobu jsem se snažila vymyslet, co by měla Grace udělat, jak dát někomu zprávu. Prožívala jsem to s ní. A potom přišla poslední strana a ta to za mě perfektně zakončila.
Nikdo z nás nevidí druhým za zavřené dveře. Nikdo neví, jestli se něco podobného neděje ve vedlejším domě. O to víc je kniha děsivá
Já teď děkuji náhodě, že mi přišla do ruky při nákupu jiné, aniž bych o ní před tím věděla.
Nákupu rozhodně nelituji - naopak, doporučuji i dalším. :-)
Přečteno celkem rychle, autorka použila model ženy - zasněné krávy. Vzít si někoho po 3 měsících, jednom sexu, odejít z práce, navíc mu dát všechny peníze. Nemoci od něj utéct takovou dobu, o reálnosti popsaných situací nemluvě.. Zkrátka přitažené za vlasy.
Mám pořád takový pocit, že jsem viděla nějaký film s velmi podobným tématem...no, nic...knihu jsem přečetla také za jediný den, pro mě byla prostě čtivá, napínavá...a nějaké chyby jsou mi fuk, čtu knihu-nedělám korekturu ;-) já doporučuju
Zvláštní kniha, podle hodnocení jsem od ní čekala mnohem víc. Souhlasím se vším, co psala čtenářka Mone ve svém hodnocení. Občas jsem se divila překladu, kdy odpověď nenavazovala na položenou otázku a některé věty byly poskládány podivně a kostrbatě. Příběh se mi nelíbil, asi v polovině knihy už jsem jen přeskakovala řádky a kusy stránek, abych se dostala na konec a zjistila, jak to všechno dopadlo. Třeba vás zaujme víc, já už se k ní určitě vracet nebudu.
Jedno špatné životní rozhodnutí a na dlouho máte na problémy zaděláno... S notnou dávkou tolerance a "přivřeného oka" se za vlasy některé přitažené situace daly přehlédnout... A nejmíň tisíckrát jsem přála Jackovi za manželku místo Grace chytrou a akční českou Aničku nebo Boženku, ten by se divil !!!
thrillery manželství Downův syndrom advokacie psychologické thrillery týrané ženy prolínání minulosti a současnosti thrillery pro ženy britská literaturaAutorovy další knížky
2017 | Za zavřenými dveřmi |
2018 | V pasti lží |
2019 | Přiveď mě zpátky |
2020 | Dilema |
2022 | Terapie |
Knihu jsem měla přečtenou za večer. Myslím, že to tak bylo i tím, jak jednoduše je napsaná. Děj mi občas připadal velmi přitažený za vlasy. Celkový dojem z knihy je takový, že byla "ušita horkou jehlou". Což je u tak zajímavého námětu škoda.