Za zatvorenými dverami
B. A. Paris (p)
Nikto jej neverí. Nikto jej nepomôže. Patrí iba jemu... Grace a Jack Angelovci sú dokonalý pár. Tridsaťtriročná Grace je srdečná, milá, krásna ako obrázok. Je atraktívna, oddaná manželka, ale väznená. Jack je elegantný, šarmantný a zdvorilý muž. Je pekný, vynikajúci právnik a milujúci manžel. Ako renomovaný právnik má skvelú povesť, lebo obhajuje práva týraných žien. Zakladá si na tom, že ešte nikdy žiadny spor neprehral. Dá sa však veriť, že je nejaký vzťah či manželstvo absolútne dokonalé? Prečo napríklad môže Grace na každej párty jesť, koľko jej len hrdlo ráči, a vôbec nepriberá? Prečo nikdy nedvíha telefón svojim priateľkám, ale Jack ich odbije odpoveďou, že Grace nie je práve nablízku? Prečo obklopuje rozprávkové sídlo Jacka a jeho manželky vysoký plot? Keby sa to však niekto chcel Grace opýtať, zistí, že nie je nikdy sama. Pretože Jack je vždy a všade – doslova vždy a všade – po jej boku…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2017 , AktuellOriginální název:
Behind Closed Doors, 2016
Sfouknuto za jeden den. Neskutečně čtivé. Suprové. Jen mě mrzí, že nebylo zmíněno, co skutečně Jack dělal v tom Thajsku :(
Obsahuje spoilery.
Dočetla jsem, vlastně doposlouchala a taky jsem si oddechla v okamžiku, kdy Grace konečně toho líbezného narcistického sadistu oddělala...celou dobu jsem si říkala, pro kolik čtenářů může být takový příběh uvěřitelný, protože ten, kdo něco podobného ani zpovzdáli neviděl nebo neslyšel, může pochybovat. Fakt je ten, že bohužel podobných sociopatů je víc než by si jeden (jedna) myslel(a), naštěstí ne v tak drastické podobě. Ale pro život to taky nebývá...Na závěr jen jedinou kritickou poznámku k audioverzi knihy - Simona Peková, která knihu načetla, ji zřejmě četla opravdu "na ostro". Hrozně mi vadily nevhodné pauzy, nesprávná intonace a evidentně neznalost textu...Ale knize jako takové dávám plný počet.
Super knížka ,čtivá,napínavá, luxusně napsaná,prostě Pecka. Kniha od které se človek nedokáže odtrhnout,osm hodin v práci uteklo jako ...
Četla jsem ji v práci na tajnačku :-) .Dávám pět hvězdiček
Vyborne! Skvele se to cte, rychle to ubiha a jedine co vas napada celou knihu: “devce, zabij ho!”
Super! Potvrzuji čtivost a napínavost děje. Přečetla jsem v podstatě také na jeden zátah. Pouze na malý detail (jak Grace věděla, kolik hodin přesně uběhlo? Neměla u sebe přece hodiny, nebo ano a uniklo mi to?) byla kniha skvělá, dávám plný počet hvězd!
Kniha je perfektně čtivá, a příběh krásně utíká. Dvěmi časovými liniemi čtenáře ještě více donutí pokračovat i když už by knihu normálně odložil. Normální psychicky zdravý jedinec od začátku s Grace sympatizuje a vymýšlí jak se Jacka zbavit a co mohla udělat jinak. Jediné za co strhávám hvězdu je za konec. Celou dobu je kniha perfektní a bez chyby. Vše je promyšleno do detailu, ale na konci bych našel tolik trhlin proč to tak nemůže být, že jsem si musel v hlavě, celý konec předělat. (Se stejným výsledkem)
Parádní kniha! Jsem jedinej kdo od strany cca 100 usilovně vymýšlí různé způsoby jak toho blázna přelstít?
Hezky se čte, taková oddychovka, žádná spletenice jmen, nic náročného, ale
měla jsem pocit, že v tom Grace nemůžu nechat, že ať už to dopadne jakkoliv, nemůžu přestat číst... Knížka mi zabrala den. Byla jsme spokojená
Strhující, chci říct, že jsem si okousala nehty, ale to dávno nedělám - takže řeknu jen, že kromě toho, že fakt chcete vědět, jak to celé vlastně dopadne, je to taky velmi dobré k zamyšlení. Jasně, že to není příběh ze života každého z nás, ale po přečtení tohohle si taky dost dobře můžete říct "zaplať pánbů za to, že žijem normálně". Skvělé - mám ráda knihy, které vás drapnou a nepustí- a tahle to je.
Přečteno na jeden zátah. Od druhé poloviny knihy už ji nešlo odložit a musela jsem ji dočíst. Je to skvěle napsané a má to spád. Pro mne velké překvapení
Na to, že se jedná o autorčinu prvotinu, je tato kniha prakticky dokonalá. Má vše, co má správný psychothriller mít. Knize nechybí napětí, charakterově zajímavé (zvrácené) postavy, které se vyvíjí a dokonce ani překvapivý konec, který určitě čekat nebudete. Jedná se o umně napsanou knihu, při jejímž čtení se vám často bude tajit dech a která, pokud jste fanoušky psychothrillerů, by neměla chybět ve vaší knihovničce. Vřele doporučuji.
Naprosto výborně vystavěný a vypointovaný příběh, ten závěr byl tak luxusní, že mohl být snad i delší. Přečetla jsem knížku na jeden zátah, to se mi už delší dobu nestalo!
Dlouho jsem se chystala na tuto knihu, bála jsem si jí koupit, když jsem již několikrát naletěla reklamám v MHD, a nedávno jsem dostala na ni velikou slevu na ebook.
Četla se velmi dobře, zvládla jsem ji přečíst za jeden den.
Musím říct že se mi velice líbila, více než většina ,,světových bestselerů´´. Nevěděla jsem co mám od knihy čekat, a o to, to bylo větší překvapení. Záporňák byl opravdu dokonalý psychopat a bojím se, že těchto lidí běhá po světě x tisíc. Bylo děsivé jak je Jack vždy krok i dva napřed před Grace. Ke konci knihy jsem se opravdu bála , že Jack vyhraje. Ještě že Jack kupoval Agathu Christie. Konec byl celkem rychle ukončený, čekala jsem o kousíček víc (jako epilog po 2 měsících...), ale stejně kniha byla velice dobrá. ,,Chudák´´ Jack skončil jako nebohá Molly, to jsem mu přála. Za mě 4*
Napínavý psychothriller o bezmoci manželky veleznámého advokáta, která je ve zlaté kleci. Přestože neměla nic, a za spojence jen duševně postiženou sestru, nakonec ho prece přechytračila. Přečtěte si jak. :-)
Přečteno na jeden zátah! Ten příběh, jakkoliv z něj mrazí, je naprosto geniální. Neuměl jsem se od knížky odlepit, neustále jsem toužil vědět, co bude dál. Střídání dvou časových linií do sebe postupně krásně zapadá. A ten konec? Snad poprvé jsem měl u čtení husí kůži. Jo, až takhle skvělé čtení to je.
Má jen jednu vadu – dost možná ho dlouho nic nepřekoná. Bravo Grace!
Zde se setkáváme s dokonalým párem. Grace je krásná, pohledná a celý život se stará o svojí sestru, která má Downův syndrom. Jack je krásný, pracuje jako advokát, který hájí práva týraných žen a své ženě (Grace) by snesl modré z nebe. Jenže je to opravdu tak, jak to na první pohled vypadá? Nebo se za zdmi krásného domu děje peklo?
Abych byla upřímná, tak ze začátku mě čtení moc nebavilo, ale bylo to právě proto, že jsem už předem věděla, co se bude dít .. takže jsem spíš jen trpělivě vyčkávala, kdy se v knize začalo něco odehrávat.
Jsem z kniha nadšená. Kniha je psaná čtivým stylem, rozdělená do krátkých kapitol a děj je napsán tak lákavým a napjatým způsobem, že byste knihu nejraději přečetli na jeden zátah, věřte mi, až tak je to dobře napsaný.
Hrozně jsem fandila Grace a její sestře, protože to, co je čekalo a hlavně to, co už Grace prožívala bylo šílený. Bylo mi až zle z toho, že Jack se v tom, co dělal tak neskutečně vyžíval a měl z toho potěšení, fuj.
A ten konec?! Panebože! Nebudu lhát ani přehánět, když s jistotou řeknu, že lepší konec jsem u knihy dlouho nečetla. Konec byl sice předvídatelný, ale jeho provedení a hlavně jeho závěr mě fakt dost!!
Knize ale dávám 4*/5*, protože jsem na toto téma četla již jednu knihu a v té byly více popsány city a pocity hlavní hrdinky a hlavně to bylo podle skutečné události, takže tomu se asi těžko něco vyrovná.
Každopádně pokud si chcete přečíst knihu s tímto tématem, sáhněte po ní. Budete z ní nadšení a zůstane vám rozum stát nad tím, co vše se stalo a dělo, fakt! Já z toho mám ještě teď špatné pocity .. brrrr.
Neuvěřitelný příběh, v každém směru.
Pozn. k obálce: normálně si obálek moc nevšímám, jen když úplně netrhají očima nebo naopak musím pátrat, co to na nich vlastně má být, nebo je úplně nestandardní pro daný žánr... Ale zrovna jsem okomentovala obálku Ženy z kajuty č. 10 jako opravdu skvělou: tady je jistá podobnost v jakési mírné plastičnosti (mokro - slzy?, potopa?), která ale vyznívá do celkové upatlanosti a lepivosti obalu, navíc nijak neladí s obsahem ani s "obrázkem" na přebalu, takže jen mínusové body.
thrillery manželství Downův syndrom advokacie psychologické thrillery týrané ženy prolínání minulosti a současnosti thrillery pro ženy britská literaturaAutorovy další knížky
2017 | Za zavřenými dveřmi |
2018 | V pasti lží |
2019 | Přiveď mě zpátky |
2020 | Dilema |
2022 | Terapie |
Hurá, po několika zklamáních konečne knížka, ktera se mi líbila, dobře četla a kde jsem byla spokojena i s koncem:-) přestože je pro mne spánek luxus (díky malý dětem), nemohla jsem se dočkat až usnou a ja budu moc pokračovat... doporučuji!