Božští rivalové

Božští rivalové
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541830/bmid_bozsti-rivalove.jpg 4 190 190

Po staletích spánku rozpoutali bohové další válku. Osmnáctiletá Iris chce udržet svou rodinu pohromadě, jenže její bratr je na frontě a ona s matkou živoří čím dál víc. Proto se Iris rozhodne získat povýšení v novinách, o nějž bojuje s odměřeným, ale pohledným kolegou Romanem. Aby zahnala své strachy, píše bratrovi dopisy na starém psacím stroji a zasouvá je pod dvířka, kde záhadně mizí... a končí u Romana, který má stejný magický psací stroj. Přetrvá jejich pouto i v hrůzách božské války o osud lidstva?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)

Divine Rivals, 2023

kristyna6626
23.10.2024 5 z 5

Velice mně to bavilo! Nebyly žádné pasáže u kterých bych si říkala, že jsou zdlouhavé či nudné. A ty dopisy!! Dále nevím jestli jsem milovala více pasáže, jak si dělali naschvály, a nebo pasáže kdy už si přiznali své city. Neváhejte a čtěte!! :-))

lena.o.knihach
23.10.2024 5 z 5

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Věřila jsem, že tohle bude dobré, a proto jsem i očekávala hodně, možná až příliš. Jak mi tu ta kniha dlouho ležela, tak se má očekávání jen zvyšovala a já na moment zapochybovala, jestli tím pak zbytečně Božským rivalům neuškodím. Ale víte co? Tohle byl neskutečný zážitek, který předčil úplně všechno.

Iris Winnowová a Roman C. Kitt pracují v redakci a oba dva chtějí získat místo sloupkaře v prestižních novinách. Jenže válka se nemilosrdně blíží a před nimi leží nelehká rozhodnutí.

Knihu s tak nádhernou romantickou linkou už jsem dlouho nečetla. Dopisy mezi hlavními hrdiny hrály velkou roli a všechno to bylo tak kouzelně napsané, že jsem místy ani nedýchala.
Probudila ve mně neskutečně silné emoce a ne vždycky byly úsměvné.

Tenhle příběh s vámi zamává, protože když si odmyslíte bohy, ocitáte se v zákopech v 1. světové válce. Do toho dva mladí lidé, magické psací stroje, milostné dopisy, vyprávěné pomalu, ale čtivě, a to vše v krásném vydání s barevnou ořízkou.

Nessie72
20.10.2024 3 z 5

Zřejmě budu svým hodnocením vybočovat. Kniha mi hodně, stylem, tempem, postavami, připomínala Kroniky prachu. Což je pro mnoho čtenářů kniha, kterou čtou opakovaně, milují ji a cení si ji velmi vysoko. No a mně se nelíbila. Božští rivalové jsou na tom stejně. Nenašla jsem tam nic mimořádného, nic nepředvídaného, nepřipadá mi, že si zaslouží tolik pozornosti. Ale jsem si jistá, že pokud se vám líbily Kroniky prachu, tak ji budete milovat.

AlcaLou
20.10.2024 5 z 5

Tahle kniha mě hodně vzala za srdce a dlouho jsem přemýšlela, co k ní vlastně napsat. A doteď pocity z ní nejsem schopná pořádně vyjádřit.
Pokud hledáte knihu, která je melancholická, smutná, ale zároveň pohlazením, pak je to kniha pro vás. Iris i Romam mi strašně přirostli k srdci, jsou to skvěle napsané a propracované charaktery. Romantická linka byla vážně velmi krásná a nepřeslazená. Troufám si říct, že byla jednou z nejhezčích, jakou jsem kdy četla.
Kniha plyne v poklidnějším tempu, ale jak se blíží k závěru, začne gradovat a já četla a ani nedýchala. A jelikož jsem se do postav opravdu neskutečně vžila, závěr mě naprosto rozložil. A jen čekám, až vyjde další díl, jestli mě zase složí dohromady.
V knize zpočátku svět není příliš popsán a nebýt magických psacích strojů, máte pocit, že by to klidně mohl být příběh z první světové války. Ovšem to se ke konci změní a fantasy stránka příběhu udeří a vy víte, že v druhém díle to bude už vše jinak.
U Božských rivalů mi i slza ukápla...a to se mi stává jen zřídka. Takže si zaslouží plný počet hvězd.

DreamerX9
14.10.2024 5 z 5

Ze začátku jsem si myslela že kniha nebude nic pro mě ale opak byl pravdou. Styl trochu připomíná Lin Rinu. Tohle vyloženě chytlo za srdce. Kniha se mi velmi líbila především hlavní postavy které byli skvěle propracované a do toho fantasy na pozadí i zajímavé doplnění příběhu. Těším se na druhý díl

JaneAgny
13.10.2024 5 z 5

Já nemám slov, protože všechna mi kniha vzala. Ta kniha , ten příběh je naprosto úchvatný, emocemi nabitý. Já při čtení brečela, smutkem i dojetím. Vztah mezi Iris a Romanem je čistá láska, bez přeslazené romantiky či červené knihovny. Opravdu jen silný milostný příběh, na pozadí války bohů. Natolik mě příběh pohltil, že jsem ani nezkoumala bližší podrobnosti oné války, jež jsou tam lehce naznačeny. Nic by na tom nezměnilo, ani kdyby tam žádné fantasy prvky nebyly a byl by to jen válečný příběh. I tak by ta kniha byla perfektní.
Příběh se zaměřuje na vývoj lásky ústřední dvojice na pozadí děsivých události. Pro mě nemá kniha žádné zápory, všechno v ní dokonalé zapadá jak puzzle.
Musím zmínit dokonalý slovenský překlad, nevím zda-li i v originále je to tak skvěle napsáno ale překlad je bezchybný.
Dlouho jsem nečetla tak skvělou knihu.

johi_murasova
10.10.2024 5 z 5

Je půl jedné ráno a já právě dočetla tuto knihu. Mám v sobě tolik pocitů, že ani nevím kde začít.

Tahle kniha.. já jsem dlouho nečetla nic tak krásného a čistého. Tahle kniha vás donutí mít pocity a tak moc se vcítit do Romana a Iris. Příběh má snad všechno; skvělé postavy, jak hlavní tak vedlejší (což se moc často nestane), zajímavý svět, originální příběh a zápletky, které vás nutí číst dál a dál.

Roman a Iris, ach. To co oni mezi sebou mají je něco tak krásného a čistého. Žádnou knihu s tak nádherným vztahem jsem ještě nečetla, a opravdu bych si troufla říct, že se stali mým nejoblíbenějším knižním párem ever. Každou další stranu jsem se těšila, že se o nich dozvím něco nového a každou stranu jsem se těšila na jejich dopisy, které byli strašně roztomilé. Tak čisté, neposkvrněné city. Já se moc těším, až je všichni poznáte. Vedlejší postavy byly taky skvělé! Nemám asi k žádné postavě žádnou výtku.

Troufnu si říct, že se kniha zařadila mezi nejlepší knihy co jsem kdy četla.

Ameri
09.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Moje postavenie k tejto knihe prevažuje pozitívne.

O knihe som vedela absolútne minimum čakala som ,že tam pôjde hlavne o brata a Kitt bol príjemné prekvapenie.
Páči sa mi ,aké prostredie a atmosféru autorka zvolila. Nepovedala by som ,že by sa Iris snažila o prácu ´´sloupařky´´ zuby nechty pretože na svoju úlohu o článku často zabúdala.

V časti kedy zmení prostredie oceňujem ako to pôsobilo ´´realisticky´´. Väčšinou keď som čítala knihu kde prebiehala vojna alebo bitka vždy to bolo z pohladu jednej alebo druhej strany a nie civilistou ktorý žijú v okolí takže sirény boli super.

Čo sa týka bohov a tých kreatúr pôsobilo to trochu až rozprávkovo ale vôbec to nevadilo.
Jediná moja taká viditelná výtka je ,že na môj vkus hl. hrdinka až príliš rýchlo zmenila názory a postoj voči hl. hrdinovi ale je to plus mínus zanedbatelné.

Som rada že stihli to čo stihli a zvyšok uvidíme čo sa stane v druhom diely. :d

andrew8woods
07.10.2024 2 z 5

Tak za mě bohužel ne...
Před čtením jsem o knize vůbec nic nevěděl. Začátek mě však celkem vtáhnul. Všechno mi přišlo celkem zajímavé (postavy, svět, válka i samotný příběh). Bohužel už po asi dvaceti stranách jsem začal mít pocit, že čtu něco z Wattpadu - není to špatné, ale všechno působí "lacině".
Vztah hlavních hrdinů jsem nechápal, hlavně (ne) lásku hlavní hrdinky k hrdinovi. Dokud se příběh odehrával na místě začátku, tak jsem byl ochotný přistoupit snad na cokoliv. Bohužel s přesunem prostředí se všechno neuvěřitelně zpomalilo a musel jsem se do čtení nutit.

Áňa 998
05.10.2024 4 z 5

Na knihu Božští rivalové jsem se dlouho těšila, je to jeden z několika knižních hitů, které jsem chytla na zahraničních bookstagramech. Ale asi bych se do knihy dala tak či tak, obálka a anotace je příliš lákavá. A pak taky, můžeme se tady těšit na barevnou ořízku, a to už je jasné..
Už z kraje knihy poznáváme jednu z hlavních postav, Iris. Její bratr jde bojovat do války a ono zůstává se svou matkou sama. I přes sliby, které dá bratrovi, se stane novinářkou. Ale ani tam to nemá jednoduché, jejím kolegou a rivalem je pohledný, talentovaný a protivný Roman. A co když právě k němu mizí dopisy, které Iris píše svému bratrovi..
Už od první stránky je příběh neskutečně čtivý. Iris je skvělá hlavní postava, jen jsem z ní měla občas pocit, že má klapky na očích. Některá řešení měla přímo před očima a nic. A pak je tu Roman, u kterého mi nesedí úplně jméno. Iris ho oslovuje příjmením, Kitte, a to mi přišlo o dost lepší. On je ale pro mě tahounem celého příběhu. Neskutečně mě bavil, a já si ho dost oblíbila.
Co mi chybělo, bylo vlastně představení světa jako takového, nějaké přiblížení toho, proč spolu bohové válčí. Tuhle část bych si přála detailněji propracovanou. Ale moc se mi líbilo popsání prostředí novinářské redakce a války. Zejména to druhé v knihách nemám moc ráda, ale autorce se povedlo opravdu čtivé zpracování.
Co mě teda ale opravdu naštvalo, to byl otevřený konec. Nějakých padesát stran před koncem se začalo dít strašně moc věcí a najednou měl být konec?! Kde je další díl?!
Moc doporučuji, milé a originální fantasy!

blankacte
01.10.2024 5 z 5

Božští rivalové mě zaujali hned na první pohled krásnou obálkou a také anotace zněla velmi lákavě. Kouzelné psací stroje, rivalové, magie, láska, válka bohů, k tomu fantasy žánr... to je přesně kombinace pro mě. S chutí jsem se pustila do čtení a panebože tohle bylo skvělé, užila jsem.si každou jednu stránku.
Poeticky psaný příběh o dvou osobních rivalech Iris a Kitta mě hodně bavil, to jejich soupeření o místo nejlepšího novinového sloupkaře, všechny ty naschvály, které si prováděli a ironické špičkování, které mezi nimi bylo. V kontrastu upřímných dopisů, všech těch niterných pocitů, které měli, to se tak krásně četlo. Otáčela jsem stránky jednu za druhou, s napětím jsem vyhlížela každý jeden dopis, který se kouzlem objevil pod skříní. Emoce se u mě střídaly jako v nějaké ruletě, nenávist, štěstí, bezmoc, smutek, odloučení, zvědavost, strach,touha, odvaha...
Popis válečného prostředí se autorce povedl skvěle, bylo poznat, že si k tomuto tématu dělala rešerše. Co mně chybělo a toužila jsem vědět víc, bylo detailnější fungování světa, světa bohů a magie. Snad se o něm dozvíme v dalších dílech. Musím říct, že jsem po dočtení spokojená, ale zároveň mám ukrutně zlomené srdce a potřebuji pokračování.

Knihu doporučuji všem, kteří mají rádi fantasy, jsou stejně jako já snílci a romantici.
Hodnocení 4,5

alexvera
25.09.2024 5 z 5

(SPOILER) Pokud se toužíte ponořit do příběhu plného psaní, dopisů, rivality a bohů mezi lidmi ..Vítejte v Oathu! Osobně jsem si ho představila jako Paříž za první světové války -ten nádech spěchu, kouře a nejistoty z knihy totiž přímo čiší!

"Válka bohů není taková, jak by jste čekali.."

V tomto velkém městě s spolu soupeří dvě novinová nakladatelsví a v jednom z nich si jdou po krku Roman -okouzlující bručoun a Iris která je nehorázně ambiciózní. Oba chtějí místo sloupkaře, ale vyhrát může jen jeden. Jejich pracovní psaní ale v příběhu není jediné, Iris zdědila babiččin velmi zvláštní psací stroj.
Iris bohužel opouští bratr Forest, který odjíždí do války kde proti sobě stojí bohové Dacre a Enva. Ve snaze ulevit smutku, mu Iris začne psát dopisy, které strká pod šatní skříň kde záhadně zmizí. Jednoho dne najde pod skříní odpověď a tím se rozjede moc krásné dopisovací přátelství.

"Nebojím se samoty, ale už mě nebaví být tou, kterou nikdo nechce."

Když Iris ztratí dalšího blízkého, rozhodne se narukovat jako válečná zpravodajka. Není ale jediná kdo se trápí a kdo se rozhodne změnit prostředí. Po přesunu k válečné linii, do zatím klidného městečka dál píše dopisy svému neznámému příteli a velmi se diví, když se objeví hádejte kdo!?

"Myslíš, že právě tohle nás propojuje? Naše výjimečné psací stroje?"

Ocitne se Iris i neznámý přímo na frontě? Bude městečko napadeno? Jaké pekelné vynálezy pouští Dacre na lidi a proč musíte mít zabedněná okna? Můžu Vám zaručit, že si zamilujete hlavní dvojici, na konci si pobrečíte a stejně jako já bude chtít okamžitě další díl! Celý příběh má navzdory válce velmi milý a nadějeplný nádech.

"Zamilovala jsem se dvěma různými způsoby. Tváří v tvář a na papíře."

AnnaKreon
23.09.2024 4 z 5

Tak jsem právě dočetla Divine rivals a musím okamžitě převést své dojmy a pocity ve slova a věty. Vím, že je to jedna z nejočekávanějších knih na české knižní scéně, která vyjde letos na podzim, a to je vlastně jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla do knihy pustit, aniž bych věděla, o čem je.

Bohové znovu rozpoutali válku. Iris se snaží udržet svoji rodinu pohromadě, ale její bratr Forest se rozhodne odjet do války bojovat za bohyni Envu. Iris usiluje o povýšení v místních novinách, aby uživila nejen sebe ale i svoji matku, která se spíš než o péči o dceru věnuje alkoholu. Irisiným rivalem je ale bohatý a ctižádostivý Roman C. Kitt. Iris se rozhodne, že se o své strachy podělí se svým bratrem a začne mu psát dopisy na magickém psacím stroji, který zdědila po své babičce. Dopisy ukrývá pod dvířka skříně, kde záhadně mizí. A stejně záhadně se objevují právě v pokoji Romana, který vlastní stejný magický psací stroj.

Ačkoliv příběhově byla kniha místy trochu plochá, vynahrazoval to vývoj hlavních postav. Oba byli silní a ambiciózní, věřila jsem jim absolutně všechno a mojí novou láskou je Roman C. Kitt! Mám ráda hate to love a jejich romantická linka byla sice pozvolná a pomalejší, ale nijak mi to nevadilo díky jejich vzájemným rýpavým poznámkám.

Co musím dále vyzvednout je válečná atmosféra, měla jsem někdy pocit, že čtu příběh z druhé světové války. Bylo to bolavé a hodně smutné a na okraji se odehrával nádherný romantický příběh, který vše perfektně vyvažoval. Úplně nejvíc ale oceňuju naprosto dokonalý a barvitý styl psaní, který dokázal vyvolat hromady emocí. I když ještě ani nevyšel první díl, já už netrpělivě vyhlížím druhý, jelikož konec knihy byl zdrcující a jsem zvědavá, kudy se příběh Romana a Iris bude ubírat dál.

Za knihu v rámci spolupráce děkuji @humbook a @humbook_blogeri.

EvikU.
18.09.2024 4 z 5

Krásný první díl nové young adult série. Iris píše články v novinách a soupeří se svým pohledným kolegou Romanem o post redaktora sloupků. Oba mají talent, oba spojuje touha psát. Každý má na začátku ale trochu jiné podmínky. Iris je z chudých poměrů, Roman je bohatý synek.

Je příjemné číst jejich pošťuchování a soupeření přerůstající v něco víc. Iris řeší osamělost i doma. O 600 km dál zuří válka Bohů Dacre bůh podzemí a Enva bohyně pozemská. Píše dopisy na starém psacím stroji své babičky. Adresované jsou jejímu bratrovi Forestovi, který odešel jako voják do války na stranu Envy.

Dopisy se ale záhadně objeví Romanovi. Který má stejný kouzelný psací stroj po své babičce. Přes dopisy si svěřují tajemství, touhy, sny i bolesti a postupně se do sebe zamilují.

Oba nakonec pohltí válka. Najdou k sobě cestu napříč válkou, přežijí? Setká se Iris znovu s bratrem? To a mnoho dalších otázek na vás vyskočí ze stran této knihy. Má v sobě kouzlo první lásky, prvního zamilování, které má za následek pomalé krůčky k velké lásce.

Některé hrůzy války jako v každé válce tam samozřejmě jsou, ale je to napsané s citem, tak bych se nebála jí dát přečíst i lidem, kteří se knihám z války vyhýbají.

Jejich dopisy jsou na celé knize asi nejhezčí a moc jsem si knihu užila. Nechte se i vy unášet vlnou dopisů a prožijte svou první lásku znovu zkrz knihu. Krásné čtení.

Týna28
09.09.2024 4 z 5

Svět ve kterém zuří válka bohů, která se dostala i mezi lidi, kteří bojují ve jménu svého boha.
Mladá novinářka, která se po nečekané nehodě, která změní její život, vzdá vysněné práce v novinách a rozhodne se vyrazit na frontu, psát o válce, pomáhat těm, kteří to potřebují a mezitím vším doufá, že najde svého bratra.
Najde zde však něco nečekaného. Lásku.

Kniha se mi moc líbila, bylo to zase něco úplně jiného a nového.
Skvělé bylo dopisování mezi hlavními hrdiny, aniž by Iris věděla s kým si opravdu píše.

Když jsem četla první stránky, trochu jsem se obávala, že mě kniha nebude bavit.
Opak byl pravdou a kniha mě okamžitě vtáhla do děje a já ji vůbec nechtěla pustit z ruky.
Přečetla jsem ji za necelé dva dny a to se považuji za pomalého čtenáře, takže na mě velký úspěch.

Knihu rozhodně doporučuji.
Moc se těším na pokračování a doufám, že bude stejně povedené jako první díl.

Mona-Lisa
08.09.2024 3 z 5

Na to, že ji najdeš v YA regálu, překvapil mě tu výskyt hlubokých myšlenek. A i krásných slovních obratů, které byly všechno, jen ne tuctové.
Do půlky knihy jsem si soupeření dvou novinářů ve fikčním světě zasaženém válkou užívala.
Když YA zabrousí do bolavých míst, ztrát a smrti, hodnotím to vždy rezervovaně. Nejde to do hloubky, hned to odskočí k magii, dlouhým pohledům apod. Ale tady! Husinu jsem měla z některých pasáží a bála se, aby to vydrželo.
No…:D
Bohužel, za mě to sklouzlo na konci až moc do nekoncentrované slaďárny, ale jinak jako celek musím hodnotit silnými třemi hvězdami.
A ubrala bych dlouhých pohledů a opakujících se dopisů a přidala víc info o jejich světě ovládaným Bohy a rozpracovala vedlejší postavy. To je tam za mě odbyté šíleně.
TAKOVÝ potenciál to ze začátku mělo! Mrzí mě ten propad do harlekynek no.

knizni.taurus
06.09.2024 5 z 5

“Myslím, že brnění nosíme úplně všichni. Ti, kteří ho nemají, jsou podle mě blázni, kteří riskují, že je svět svými ostrými hranami bolestivě poraní, znovu a znovu.

Z A M I L O V A N Á. Jsem zamilovaná.

Moje nejočekávanější kniha a jsem hrozně ráda, že mě v ničem nezklamala. Doufám, že se do této krásky pustíte, protože jak říká Ron: budeš trpět, ale náramně si to užiješ.

Božští rivalové pro mě bylo kouzelné, dojemné, srdceryvné, něžné a nádherné dílo. Klobou dolů před překladem, protože překladatelka dokázala autorčina slova přenést do krásné podoby. I když to není kniha nabitá akci od začátku až do konce, ta skladba slov vás prostě uchvátí (já se teď těším i na originál) a navíc dostanete spoustu krásných myšlenek.

V knize najdete nádhernou romantickou linku. Hlavní protagonisty si zamilujete a budete vše prožívat s nimi. Je to láska v té nejčistší podobě a to mě vlastně na tom zaujalo ze všeho nejvíc. Každý dopis jsem očekávala stejně jako Iris a těšila se spolu s ní. Její i Romanova povaha mi sedla na 100 %. To jak se chovali, jak se rozhodovali, jak byli odvážní a chtěli žít naplno. Oba se někdy vyrovnávali s těžkým obdobím a jejich úvahy nad životem vás vzaly za srdce. Tak mladí a tak uvědomělí.

Navíc vás okouzlí i samotné prostředí, které je velmi originální s třešničkou na dortu ve formě fantasy prvku v zuřící válce. Válka nikdy nevěstí nic dobrého, ale líbilo se mi, že autorka dokázala do toho období vložit i radost. Protože ve válce je dvakrát tak důležité se umět radovat, aby to člověka nesemlelo.

A poslední bod: autorka tu atmosféru na vás přenese hned od první strany. Když se naši novinářští rivalové honí za článkem, jako byste je sledovali přímo z redakce, když se v příběhu ocitnete v blízkosti války, budete trnout hrůzou a když se stane něco hezkého, cítíte tu radost.

Nemůžu se dočkat pokračování, protože ten konec …

čteno v rámci #spolupráce s @humbook_blogeri - děkuji

Booksastherapy
04.09.2024 5 z 5

Tak toto bylo transcendentní! Zřídka se mi stává, že bych si knihu totálně zamilovala hned na prvních stránkách. A to ani nemluvím o lásce na první pohled, když mi v rukou přistála tahle krásná obálka.
Božské rivaly najdete pod štítkem fantasy. Já bych knihu označila především jako romantický příběh plný čisté lásky se špetkou magie s pozadím válečného konfliktu.

Iris Winnovová a Roman Kitt.
Ona, zapálená žurnalistika z chudších poměrů, žije sama s mámou, jelikož bratr narukoval do války mezi bohyní Envou a bohem Dacrem.
On, ambiciózní novinář z bohaté rodiny, kterému otec nalajnoval celý život.
Oba pracují pro prestižní redakci a snaží se získat pozici sloupkaře.
Iris těžce nese odloučení od bratra a píše mu dopisy na starém psacím stroji po babičce. Ty když vloží do skříňky, záhadně mizí. A ještě záhadněji se objevují u Romana, který má téměř totožný stroj. A ten se jednoho dne rozhodne na dopisy odpovědět.

Četlo se to doslova božsky. Žádné nudné pasáže, děj krásně odsýpal. Nejoblíbenější části pro mě byly samotné dopisy. S každým otočením stránky jsem se těšila, kdy se objeví další psaní, protože to byla jedna krásná myšlenka za druhou. Iris má obrovský charakter. A Kitt? Ach bohové, mé romantické já se tetelilo blahem. Nebojte, v druhé půlce knihy si víc užijete i pasáže ze samotné války, zákopů nebo vojenských nemocnic.

Jednu chvíli se budete smát, druhou brečet. Příběh Iris a Romana vám vyrve srdce z hrudi a zároveň vás krásně pohladí po duši. Já to nečekala. Přečtěte si to, protože já ty pocity prostě nedokážu vyjádřit svými slovy. Ještě teď, když se v myšlenkách zatoulám zpět ke knize, stojí mi chlupy na celém těle.

Kdyby šlo dát nekonečno hvězd, tak dávám!

GalaxyR
23.08.2024 5 z 5

V dnešní době a na tomto světě už takhle čistou lásku nenajdete...

P.S.: Jsem ráda, že mám doma druhý díl, ač v angličtině.

BlogKnihotání
15.08.2024 4 z 5

Na knihu jsem četla velkou chválu, jak na zahraničním bookstagramu, tak i na našem. Nebudu lhát, že jsem se knize ze začátku chtěla vyhnout, ale pak u nakladatelství Pandora vyšlo tohle speciální vydáni a měla jsem jasno.
Příběh se vyznačuje mimořádně silnou chemií mezi dvěma hlavními hrdiny Iris a Romanem. A přestože, je to oblíbené klišé hate to love relationship, tady to funguje. A klidně bych ocenila, kdyby ta počáteční nenávist mezi nimi byla o trochu delší.
Další věc jsou mimořádně skvěle napsané dopisy mezi Iris a Romanem. Ty bylo opravdu radost číst.
Jak už jsem zmínila v knize dominuje milostná linka s prvky fantasy a na pozadí příběhu zuří válka. Jednoznačně se jedná o jednu z nejlépe napsaných milostných linek, jaké jsem četla za hodně dlouhou dobu.
Těším se na druhý díl, jak se to celé bude odvíjet dál.

2021  82%Sestry ve zbrani a písni
2024  86%Božští rivalové