Zachraň mě

Zachraň mě
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477298/bmid_zachran-me-x9S-477298.jpeg 4 1078 1078

Maxton Hall série

1. díl >

Kniha Zachraň mě je o tom, co se všechno může stát, když studentka prestižní školy Maxton Hall v Anglii uvidí, co nemá… Taky o tom, jak se nesmělá, puntičkářská a cílevědomá stipendistka Ruby, která se dosud zajímala jen o studium a práci v Organizačním výboru pro školu, dostane do situací, které ji donutí vidět svět pravdivěji a barevněji. Rodina Ruby je docela obyčejná, ale harmonická, zatímco James je dědicem starobylého oděvního impéria a příkladem zkaženého, nevychovaného mladíka, který se snaží „užít si poslední rok na střední“. Kniha je o jejich vzájemné přitažlivosti a štěstí, které spolu nacházejí, ale o které musejí bojovat, a stále znovu jim uniká. Je o tom, jaké to je, projít se po prvé kampusem oxfordské univerzity, na které Ruby od dětství touží studovat, a přáních, která se možná splní. Jaké je, když se potkají na přijímacích zkouškách na Oxford daleko od domova… Kniha vás zve do světa dramatické první lásky, romantiky studentských let a napínavých okolností, které svět Ruby a Jamese obklopují.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Red

Save Me, 2018

94_Anet
26.11.2021 4 z 5

Nenáročná příjemná kniha, která neurazí.

Darcy777
24.11.2021 4 z 5

Musím říct, že mě příběh opravdu moc bavil a těším se na další díl. Ale co se teda v překladu absolutně nepovedlo, bylo věčné "maminka, tatínek". Tohle oslovení, omýlané pořád dokola, tomu dávalo takový dost infantilní nádech. Dovršené nazvat "tatínkem" někoho, s kým se James právě porval. Doufám, že v příštím díle už se s tím bude šetřit a především James začne víc věřit Ruby, že s ní po boku dokáže vše. Také jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet příběh Lýdie.

Verys58
23.11.2021 5 z 5

Za mě naprostá bomba! Od Mony Kasten jsem zatím nic nečetla, ale určitě si přečtu i druhý díl a někdy se dostanu i k její sérii Začít znovu.

mfajmanova
22.11.2021 4 z 5

Ač nejsem typická cílovka, tahle knížka mě moc bavila a určitě časem přečtu i další od Mony Kasten.

ZapisnikTerky
21.11.2021 3 z 5

Moje první Mona Kasten. Jako jo, bylo to super. Čekala jsem ale trochu víc. A ten konec mě dostal. Takže... mohl by už někdo, kdo ho má půjčené, vrátit Zachraň se do naší knihovny? Děkuji :D. Víc v mojí recenzi.

NikolOt
17.11.2021 5 z 5

Super čtení. Příběh byl svižný, čtivý a nemá prakticky nic co bych příběhu vytkla. Jen jedna věc co mě neseděla, byla barva vlasů Jamese. Prostě jsem si ho nedokázala představit se zrzavými vlasy.

Klaudinka27
15.11.2021 4 z 5

Pěkná kniha

lenkaBajza
04.11.2021 3 z 5

Do poloviny knihy to směřovalo k obyčejnému průměru s již známým tématem: ambiciozní šprtka a školní král-flákač, ale krasavec. To je přece jasné, že se tito dva musí dát dohromady:D Druhá část četby však nabrala trochu jiný spád, bylo to svižnější, bylo tam mnoho "nečekaných" zvratů a bylo to prostě lepší:)
Celkový dojem je takový, že mě kniha strašně rozčilovala - svou průměrností a nudným tématem. Zároveň a díky za to příběh oživily zvraty na konci příběhu, a to tak, že si snad budu muset přečíst další díl:D

houdkic
03.11.2021 3 z 5

3,5 bodu.

O chlup lepsi nez Zacit znovu (to me proste fakt nevzalo). Mona Kasten pise ctive, takze hltate jednu strankou za druhou, ani nevite jak. Pribeh je takovy typicky klise, coz je u ni ale zvykem.

Na pokracovani jsem zvedava a rada si ho prectu. Zajima me, jak se bude jejich pribeh vyvijet, protoze si nedovedu predstavit, jak to jinak zvladla natahnou na tri knihy.

andrea4053
29.10.2021 5 z 5

Na romantiku veľmi niesom, ale páčilo sa mi to. Také oddychové čítanie. Inak klasický romantický príbeh.

Meliška753
28.10.2021 2 z 5

(SPOILER) Ruby aj James študujú na prestížnej anglickej škole.
Ona je cieľavedomá taká tá vzorná študentka, ktorá sa snaží byť v škole neviditeľná a od malička je jej snom dostať sa na Oxford.. James je príťažlivý .. nezodpovedný .. a jediné čo ho zaujíma je lakros a párty ...

Ruby však v škole uvidí čo nemala uvidieť a od tej chvíle sa jej do cesty pripletie James...Tak ako to v týchto,, YA "býva začne to medzi nimi iskriť... Lenže James pochádza z nenormálne bohatej rodiny ... Kde veľkú rolu hrajú peniaze ako šťastie rodiny. Ona má skvelú rodinu kde sa navzájom rešpektujú ...

Očakávala som od tej knihy viac.. čítala a pozerala som recenzie , že to bude síce romantika, ale temná..Jediné, čo som v tejto prvej časti videla ja ako temné boli nechutné párty bohatej mládeže...sex ,drogy,alkohol...

Zase jeden z tých románov kde sa normálne slušné mladé dievča zamiluje do darebáka? Ale úprimne chápem ,je to písané viac menej pre mladých.. a povedzme si koľko krát sme cítili príjemné šteklenie pri pohľade na chlapca do ktorého sme sa zaľùbili a prevrátili skriňu hore nohami v snahe zapáčiť sa? Nenápadné pohľady a dotyky?

Je to však písané zaujímavo aj keď mi to pripomínalo pár filmov..Knihu som čítala ako oddychovku.. Ale ja som zvedavá ako to zvládnu ďalej a ako to bude pokračovať....

Lexina1991
26.10.2021 4 z 5

Autorku mám moc ráda, čekala sem nebo spíše doufala ze bude tato kniha stylem nová série začít znovu.takže za mě dávám 3,5* klasická Mona Kasten. Příjemná oddychová četba která neurazí. Ale tahle série ani moc neoslní. Jediná věc která mi byla totálně trnem v oku (možná kvůli překladu) bylo nazýváni Jamesova otce: tatinek. Na to že to byl totální (velice sprosté slovo) o něm jeho děti mluví jako o tatínkovi. A to mi na dva puberťaky nejenom nesedí, ale nehodí se to k celému zobrazení této postavy.

Pája699
25.10.2021 3 z 5

Monu Kasten mám hrozně ráda a série Začít znovu byla prostě TOP. Spisovatelka píše krásně čtivě, ale tento příběh Ruby a Jamese mě trošku zklamal. Čekala jsem více…chvilkama mi to přišlo až nudné, bohužel..takový tuctový příběh, což ale neznamená, že nedám pokračování šanci .-) Za mě 3,5 hvězdičky. Jinak též oslovení maminko a tatínku mi rvalo uši.

whiolet
24.10.2021 4 z 5

Fajn čtení. Mona Kasten umí psát s citem a vy nebudete chtít knihu odložit.
Co mi však vadilo byl fakt, že hlavní hrdinové jsou středoškoláci a na můj vkus se chovali až moc dospěle a to mi moc nesedělo.
A musím souhlasit, že oslovovani maminko, tatínku bylo dost nereálné.
Jinak je kniha jako celek supwr odpočinkové čtení.

V.Marie
23.10.2021 5 z 5

Chytlavé, čtivé. Přečteno na jeden zátah. Trochu mě mrzí, že to není jen na jednu knížku, jako jiné Moniné knihy, ale nevadí. Určitě si knihy někdy přečtu znovu. :)

happy19
22.10.2021 5 z 5

Příběh o dvou společensky odlišných světech...
...ale jen v jednom jsme šťastní...že?
Ruby...mladší verze mě samotné:-))))
Super čtivost...skvělý překlad,jen tak dál!

,,Šťastný je ten, kdo sní své sny, a je připraven zaplatit cenu, aby je realizoval."

P3_tis
21.10.2021 5 z 5

Klasický YA román. Už od začátku tušíte, co přijde. Ona je ta "hodná", ona je ten "zlý". Přesto se od knihy neodtrhnete a ten konec? Tak ten mi vyrazil dech a už se těším na druhý díl.

Karola050716
16.10.2021 4 z 5

Mona z toho doslova čouhá, ale čekala jsem kapanek víc...uvidíme,kam se to posune v dalších dílech. Rozhodně ale stojí za pochvalu,že si dala práci s vedlejšími postavami a proto se v knize pořád něco děje a čte se to samo.

Malíček
16.10.2021 4 z 5

Kniha se mi velmi líbila, je napsaná čtivě a děj je poutavý. Konec mě překvapil a dostal, vůbec jsem to nečekala, takže jsem teď napnutá na pokračování. Rozhodně se chystám pustit i do dalších knih autorky, protože Zachraň mě se dle mého názoru povedla. Je to tedy taková klasická romanťárna pro mladé, žádné náročné čtivo, ale čtení jsem si užila a jsem ráda, že jsem si u této knihy příjemně odpočinula.

pogmanka
12.10.2021 5 z 5

Další série od této autorky a já jsem zase nadšená. Je pravda, že na začátku mi chvíli trvalo se začíst, ale jakmile se mi to povedlo zamilovala jsem si Ruby a držela jsem jí palce. Postupně jsem si oblíbila i další postavy a začala chápat jejich chování, i když James se často chová jak blbec, ale zase s takovým otcem, no co říct. Celkově se mi líbilo prostředí dané školy. Obálka na první pohled zaujme stejně jako ta na druhý díl. Na ten už se teď moc těším!