Začít znovu
Mona Kasten
Začít znovu série
1. díl >
Nové jméno, nový účes, nové město: stovky kilometrů od své minulosti chce Allie Harperová začít znovu. Touží studovat a najít nové přátele jako každá obyčejná devatenáctiletá holka. Jediné, co potřebuje, je vlastní pokoj. Když se setká s Kadenem Whitem, pochopí, že tenhle arogantní sexy týpek je ten poslední, s kým by chtěla sdílet byt. Jenže jí nic jiného nezbývá. Kaden, který také zrovna netouží po spolubydlící, jí nadiktuje seznam pravidel pro společné bydlení. Nejdůležitější z nich je podmínka nikdy si spolu nic nezačít.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , OmegaOriginální název:
Begin Again, 2016
![Zirvith Zirvith](https://www.databazeknih.cz/img/users/92_/92518/m_92518-kmI.jpg?v=1459855070)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Kniha je docela průměrná, jako dobře se čte, ale chvílemi spíš nudí. Jo, Alliin vztah k rodičům je u mě podobný, i když ne až v takový extrémní míře. Ale řekla bych že spolu máme něco společného.
Co se týče povahy a chování Kadena, tak mi to částečně taky připomíná někoho, do koho jsem byla zamilovaná. Proto mi je Kadenovo chování celkem sympatické.
Druhej díl sice nemám moc v úmyslu kupovat, ale co jsem četla ukázku na konci knihy, tak to vypadá docela lákavě. Tak třeba časem..
![Kaši_books Kaši_books](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu jsem četla jedním dechem. Napínavá, krásná, zajímavá. Od autorka jsem nejdříve měla přečtenou sérii Maxton Hall a styl se mi moc líbil a tak jsem se vrhla na sérii Znovu. Opět jsem nadšená- krásné příběhy, zajímavé osudy, které se dozvídáme postupně a jsou zajímavé. A kdo by nemiloval téma od nenávisti k lásce a oslovení Brepto je prostě skvělé
![Lee7 Lee7](https://www.databazeknih.cz/img/users/23_/23444/lee7-O9Y.jpg?v=1540918063)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Četla jsem jedním nádechem a byla pěkná. Mám ráda vysokoškolské příběhy, těžkou minulost v rodinách, vtipné roztržky a fajn usmiřování, pevné vztahy přátel. Trochu mi připomínala jinou knihu, ale to nevadí. Protože se těším na zbytek přátel a příběhy s nimi.
![Jita160 Jita160](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/349730/m_jita160.jpg?v=1728331413)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moc pěkný příběh od autorky, kterou jsem ještě nevyzkoušela.
Nic nového ,ale přesto se mě to moc líbilo.
Kaden a Allie se stávají spolubydlícími s pravidly.
Vůbec si nesedli.... spíš naopak.
Pak přichází příměří a porušování pravidel.
Pak se otevírají skříně plné kostlivců, kterými jsou oba poznamenání.
Nedůvěra a strach zapříčiní ,že se odloučí.
No a pak jak už to bývá krásné usmiřování a Nový začátek pro oba.
![Papimami Papimami](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/336959/m_papimami-K1E.jpg?v=1676578393)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Děj mi byl povědomí díky knize Počkám na tebe od Lynn/Armentrout, kterou jsem už četla.
Knihy Kasten mi přijdou bez energie, děj plyne, ale vše je jednoduché, ploché a i když hlavní hrdinka neustále brečí, je to bez emocí a Kaden je drsňak vlastně jen tím, že to o něm autorka napsala.
![Lenka2533 Lenka2533](https://www.databazeknih.cz/img/users/37_/378311/m_lenka2533-Aaa.png?v=1659504621)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Styl autorky mi hned ze začátku sedl. Četlo se mi to opravdu dobře a navíc velmi rychle. Postavy jsem si oblíbila, příběh mě pohltil a prostřední jsem si zamilovala. Chystám se na celou sérii, takže doufám, že ostatní díly budou podobně skvělé.
![Anežka173 Anežka173](https://www.databazeknih.cz/img/users/38_/388007/m_anezka173.jpg?v=1719513898)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Oddechová romantika. Nenechte se odradit tloušťkou knihy, protože děj je svižný. Kniha ale pár chyb dle mého měla. Minulost obou hlavních postav mi přišla přehnaně dramatická a v některých chvílích mi byla hlavní hrdinka velmi nesympatická.
![Nermal Nermal](https://www.databazeknih.cz/img/users/39_/393172/m_nermal-hqV.jpg?v=1656104148)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Tahle série mi tady dlouho ležela a knížky mě odrazovaly svojí tloušťkou. Autorku jsem neznal, a tak se mi do čtení moc nechtělo.
Teď když jsem dočetl první díl, jsem si uvědomil, že jsem si tu tloušťku užíval, a byl jsem rád, že mě čeká ještě spousta čtení. Děj sice nebyl nějak extra komplikovaný, ale nálady a emoce hrdinů byly vystiženy skvěle. Navíc hodně vedlejších postav - kamarádů, které jsou příslibem pro další díly série. Allie a Kaden nebyli na rozjezd špatní, ale myslím, že třeba Dawn toho pro příště taky hodně slibuje. Každopádně pěkné čtení pro odpoutání se od všední reality. A taky trochu návrat k životním začátkům.
![Olous1 Olous1](https://www.databazeknih.cz/img/users/18_/183362/m_olous1-aH5.jpg?v=1599983959)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Tak já opravdu nejsem cílová skupina, mě kniha neoslovila. Za mě né. Chvilku jsem ani nevěděla co čtu. Samozřejmě je to jen můj pohled, určitě si ji přečtěte.
![natalie-p6706 natalie-p6706](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/425151/m_natalie-p6706-Qbn.jpg?v=1690719015)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se četla super, to jo, ale nebylo to úplně na 5*, něco mi tam prostě chybělo, abych byla z knihy úplně odvařená... Možná by to chtělo o něco lépe napsat sexuální scény, úplně jsem jim to nevěřila..
![Nikky000 Nikky000](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17426/nikky000-LBY.jpg?v=1578343969)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mono, děkuji ti že díky této knížce, Allie, Kadenovi a jejich příběhu který jsi jim napsala jsem si zase znovu připomněla proč tak ráda čtu. Nevím jak to děláš ale při čtení jsem si myslela že s celou partou bydlím ve Woodshillu a známe se několik let ... To jak umíš popsat emoce, a fyzický kontakt mezi hlavními aktéry je prostě neskutečný. Srdcovka co patří doma do knihovny..
![LidaBarnaskova LidaBarnaskova](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/464309/m_lidabarnaskova.png?v=1735745551)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
I když byla kniha neuvěřitelně zábavná, přesto měla v mých očích několik slabin. Styl psaní Mony je velmi příjemný, ale bohužel mi hlavní hrdinové nebyli příliš blízcí a nesympatizovala jsem s nimi tolik jako například s Elle Kennedyovou. Také mi přišlo, že Allie byla na můj vkus až příliš u vody... A drama, které se skrývalo v minulosti obou, bylo na mě až příliš přehnané... Na druhou stranu se mi moc líbily vedlejší postavy, které budou nejspíš hrát hlavní roli v druhém díle, jupí :) A to je taky fajn.
![Knihomolka_176 Knihomolka_176](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Ach, tohle já miluju. Tuhle knížku čtu už asi popáté a vychutnala jsem si ji stejně jako napoprvé.
Chemie mezi Kadenem a Allie je hmatatelná z každé stránky, z každého jejich rozhovoru a úsměvu.
Bylo to vtipné, veselé, dojemné, postavy propracované (ať už šlo o ty hlavní, tak i vedlejší). Zamilovala jsem si celou tu jejich bandu, jejichž příběhy jsou v dalších dílech série.
Pokud hledáte něco odlehčeného, u čeho vypnete a budete to mít za dva dny přečtené, tohle je perfektní volba!
![p.stranska p.stranska](https://www.databazeknih.cz/img/users/27_/27001/27001.jpg?v=1381127968)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Taková naivní romanťárna, cílová skupina teenagerek musí být nadšená a do hlavního hrdiny samozřejmě zamilovaná. To, myslím, hodně ovlivnilo hodnocení. Z mého pohledu je to knížka, která vám nic nedá, nicméně je velmi čtivá a jako odpočinek od těžších knih určitě poslouží.
![aljoska83 aljoska83](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/29417/29417.jpg?v=1381127970)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moje první knížka od autorky. Nejsem cílová skupina, ale kniha mě bavila. Skvěle jsem se u ní odreagovala, pobavila. Vlastně nemám co vytknout.
![snilek.holka snilek.holka](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32537/32537-Nmx.jpg?v=1424262522)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
V momentě , kdy se přistihnu, že přeskakuji věty a nebo odstavce, je jasné, že mě to zas až tak nebaví. Né že by to bylo vyloženě špatné,ale ....
Nějak jsem se do toho prostě nedokázala začíst.
![NicaCola NicaCola](https://www.databazeknih.cz/img/users/80_/8073/m_nicacola-65d2619d7ae57.jpg?v=1708286366)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Knihu mám doma několik let a úplnou náhodou jsem se k ní konečně dostala. Přečteno za den a půl! Bylo to skvělé!
Příběh byl čtivý, působil na mě uvěřitelně a postavy nebyly ploché.
I když víte, že se něco ke konci pokazí.. I když víte, že to skončí dobře... Tak stejně otáčíte stránku za stránkou, protože tahle kniha se odložit nedá:) Těším se na další díl:)
přátelství, kamarádství láska rodinné vztahy romantika vyrovnání se s minulostí spolubydlícíAutorovy další knížky
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2020 | ![]() |
2019 | ![]() |
2020 | ![]() |
Allie vyřeší dlouhodobé rodinné spory tím, že si změní účes, jméno a podnikne 1 736 km dlouhý útěk do Wooshillu, kde se chystá studovat univerzitu. Koleje jsou všechny obsazené, a tak hledá podnájem.
Kaden je sarkastický, nepříjemný, potetovaný, svalnatý s karamelovýma očima . K tomu v žádném případě není ochotný bydlet s holkou a už vůbec, ani omylem, nehledá žádný vztah.
Je snad jasné, že jim to spolubydlení nejdřív vážně moc nejde a že nakonec všechna pravidla poruší.
Celý příběh má super spád. Je vtipný, ale i emotivní. Nechybí ani jiskřivá chemie mezi hlavními hrdiny a spice scény.
Vážně mě baví i vedlejší postavy, hlavně Dawn – super nejlepší kamarádka, zrzavá, akční „víla“, která neváhá při pomstě své přítelkyně dát někomu takovou ránu, že si málem zlomí ruku. Její příběh je v druhém díle série Věřit znovu. Těším se, jak to Mona Kasten pojme.
Byla to moje první setkání s touto německy píšící autorkou romancí a rozhodně ne poslední