Zasnežený Notting Hill
Julie Caplin
Náhodné stretnutie v londýnskom metre privedie Viole do cesty muža, ktorý musí byť konečne ten pravý. Nielenže bývajú v tej istej štvrti, ale majú spolupracovať na rovnakom vianočnom predstavení pre deti, a to predsa nemôže byť náhoda! Hráčka na violu túži po sviatkoch plných lásky, a preto by príbuzných, ktorí si už zvykli na to, že je nezadaná, rada vymenila za niekoho, kto ju skutočne miluje. A hoci Nate má bonus v podobe rozkošnej dcérky, aj tak nie je ideálnym adeptom - ich rozvíjajúci sa vzťah komplikuje skutočnosť, že je ženatý. Jeho manželka síce uprednostnila kariéru v zahraničí, no kedykoľvek sa môže vrátiť domov. Vysnívala si Viola príliš nereálny darček? Sú však Vianoce, magický čas splnených prianí. .. aj tých najodvážnejších. A keď na Londýn začne padať sneh, uviaznu v nejednej ošemetnej situácii. Tento povznášajúci a svieži vianočný román úžasným prostredím londýnskej zimy a vianočnou atmosférou poteší všetkých milovníkov romantických príbehov i kultového filmu Notting Hill.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2020 , AktuellOriginální název:
Notting Hill in the Snow, 2019
Mno, autorku mam moc rada, ale myslim, ze ty cestovatelske knizky ji jdou lip. Tohle byl stokrat omilany dojak, kde nebylo nic noveho ani zajimaveho...Viola, ktera hraje na violu? Jako vazne? A ta jeji rodina byyla faakt na ranu, to same manzelka Natea. Celkove me to moc nebavilo, prislo mi to takove unyle.
Skvělá oddechovka pro vánoční čas. Viola mi byla sympatická a Nate taky. Jasně že víte, jak to dopadne,ale děj je čtivý a snadno jsem si tuhle knihu představila jako film. Některé pasáže mě dohnaly k slzám.
Skvělé odreagování u knihy, kde je jasné už na straně 20, co nás čeká. Každopádně mě to naprosto dojalo a naladilo na Vánoce! Moc povedené!!!
Kniha se mi moc líbila, i když je předvídatelná.
Příběh je ze života, který se občas stává a nemusíte zrovna bydlet v Nattinghilu.
Krásné zakončení v předvánoční čas.
Velice příjemné čtení vhodné na předvánoční čas. Na člověka lehce dýchne vánoční atmosféra. Děj není úplně typický, ale reflektuje realitu současné doby. Oba dva hlavní charaktery mi sedli. Hlavní hrdinky mi bylo chvilkami velice líto. Sami z vlastního života známe situace, kdy ochotu osoby s velkým srdcem mají všichni tendenci akorát zneužívat...
Čekala jsem další příjemné oddechové čtení plně v souladu s romantickým žánrem. A svým způsobem to kniha splňuje, nicméně příběh je celkem netypický a nejen proto že on je vlastně zadaný a k tomu otec malé holčičky. Kniha je psána čtivě a zajímavě. Violino dilema mě nutilo se zamyslet, jak bych v takovém případě asi reagovala já sama, jak bych se zachovala a jak bych řešila následky. Takže jsem se díky příběhu ponořila i do vlastního nitra a ještě si mírně zafilozofovala. Potěšilo mě, že nakonec našla odvahu změnit přístup své rodiny, kterou se dlouho nechávala v podstatě využívat.
Každopádně jsem si čtení moc užívala a rozhodně doporučuji.
Nebyla to typická romanťárna jakou jsem od Jules Wake čekala. Ona potká jeho, pak zjistí, že je ženatý a ještě má dítě. Kniha se četla dobře a bavila mě, ale dávám přednost tradičním romantickým linkám ona potká jeho.
Vánoce jsou svátky dětí. I proto je krásné, když v romantickém příběhu je středobodem dítě. Perfektní čtení, jen trochu uspěchaný závěr. Jakoby již nezbyly další stránky.
Super oddychovka. Príbeh je uveriteľný, pokojne by sa to mohlo pritrafiť vám alebo vašej sestre, kamoške či susede. Len by sa to zrejme neodohrávalo v Notting Hill , ale v nejakom inom meste. Možno práve tým si ma získal. Že bol taký obyčajný.
(SPOILER) Romantické knihy čítam zriedkavo, ale páčia sa mi, ak majú v sebe aspoň iskricku humoru, ak sú hlavne postavy sympatické a ak je dej aspoň trochu zaujímavý a uveritelny. Postavy sú sympatické a dobre vykreslene. Okrem teda exmanzelky, ta sympatická nie je, ale ved je to zaporacka, tak to ma byt Zápletka mi príde veľmi pritiahnuta za vlasy, aj to akým spôsobom sa dostala do tej školy. Knihu som dočítala, ale nenadchla ma.
Čekala jsem krásný romantický příběh který poběží. Bohužel jsem dostala jenom starosti o dítě. Chápu ten příběh a to jak na sebe navazuje jenom jsem čekala víc romantické akce.
,,Cože, já?" zeptala se, zavrtěla hlavou a odmítla se tuby dotknout. ,,Mohla bych to pokazit."To nevadí," řekla jsem jí. ,,Je to tvoje chaloupka, každá nedokonalost je projevem originality. Kdekdo dokáže udělat perfektní koláč anebo perníkovou chaloupku, ale to je nuda. Jak druzí poznají, že tohle je zrovna ta chaloupka, kterou dělala Grace, když na ní nebude tvůj osobní rukopis?"
,,Dobře," řekla Grace, vyzařovala z ní podezíravost. Když si ode mě brala
tubu, vypadala tak trochu ustrašeně. ,,Jenže, co když něco udělám špatně?"„No, když z toho budeš nešťastná, můžeme to seškrábat nožem a začít znova," Odmlčela jsem se a mrkla na ni.
Me se pribeh moc libil Viola byla skvělá a úžasná, jeji rodina ji jen využívala a kulihrasek byla kouzelna a Natea jsem si zamilovala...
(SPOILER)
Příběh je určitě krásný, ale na mě zbytečně dlouhý a přiznám se, že mě pár věcí dokázalo dost naštvat. Když jsem byla kousek za polovinu a podívala se, kolik stránek mě ještě čeká, zděsila jsem se.
První půlku jsem přečetla strašně rychle ani nevím jak, ale druhou jsem se trochu protrápila. Musím ještě poznamenat, že tam bylo poměrně dost chyb.
Upozorňuji, že recenze můze obsahovat spoilery, negativní názory na některé osoby a můj osobní pohled na rodičovství (jakožto žena, která děti zatím nemá)!
Hlavní hrdinka Viola byla moc hodná a sympatická osoba, ale na můj vkus si toho na svá bedra brala až příliš. Každému se zavděčit zkrátka nejde a je třeba občas říct i NE. Její matka byla hrozná. Omlouvám se ale takhle panovačnou a nespravedlivou ženskou nedokážu zkousnout. Další postavu, kterou tady musím zprdnout je "matka" úžasné Grace. Byť v příběhu moc nefigurovala, tak mě šíleně štvala. Už jen proto, jak se o ní Nate zmiňoval. Pokud se člověk rozhodne mít dítě, tak by se o něj měl starat kruciš!!
Nate mi v první chvíli padl do oka, ale v průběhu mě začal taky štvát. Tak třeba nevím, nevím, jestli bych dokázala tak rychle zkousnout, kdyby mě někdo takto nechal ve štychu. Opravdu jsem chvilkama měla pocit, ze Violu zneužívá. A jako pardon -spoiler- že ji vyčte a naštve se, když přijde o něco později a absolutně nezná okolnosti?
Chemie mezi nimi ale byla uvěřitelná, jiskra proběhla během prvního momentu setkání, jejich sbližování se mi tudíž líbilo a věřila jsem jim to hlavně přála.
Nejvíc jsem si ale užívala to, jak si Viola dokázala Grace získat a jak spolu krásně trávily čas...
3,5⭐
Krásný vánoční příběh, který umí skvěle navodit vánoční atmosféru. Příběh se mi tedy velmi líbil! Bohužel zpracování se nepovedlo. Text byl někdy zmatený a plný chyb či nesrovnalostí. Několikrát jsem měla dokonce pocit, že nějaká stránka úplně chybí. Obrovská škoda!
Vánoce mám moc ráda, těším se na ně, užívám si je a tato kniha se skvěle hodí na předvánoční čtení :-)
Romantický děj v atmosféře zasněženého Londýna, stromečky, světýlka, rodina, opera, příprava dětského představení a samozřejmě láska :-)
Dojímalo mě, jak krásně a empaticky se chovala Viola ke Grace a nikdy ji nenechala ve štychu :-)
Moc se mi líbilo nakupování a zdobení stromečku, které nechali Viola a Nate (otec Grace) v režii Grace a ta byla moc šťastná :-)
S čajem a ve světle mých světýlek jsem si odpočinula a knihu si užila :-)
Ak mám byť úprimná, ak by nebolo napísané v úvode, že túto knihu napísala tá istá spisovateľka, ktorá napísala aj sériu romantické úteky, tak mi verte, že by som to aj tak úhadla už minimálne v polke knihy, keď nie aj skôr.
Kniha mi prišla štýlom písaná úplne rovnako, ako séria romantické úteky (a nemyslím teraz len tie dobrotky, narážam hlavne na ten štýl písania) . Ak je tu niekto, kto čítal tu sériu a čítal zároveň aj toto, bude podľa mňa so mnou súhlasiť.
Kniha bola za mňa taký priemer. Romantika samozrejme ako to u týchto kníh býva, tak predvídateľná. Prvých sto strán som sa musela vyslovene nútiť do čítania, pretože mala nudné, dlhé a podľa mňa zbytočné opisy. Potom to bolo o čosi lepšie, ale nie oveľa. Bolo vidieť, že dej bol zameraný na hlavnú hrdinku Violu a na dcéry hlavného hrdinu - Grace a ich budovanie vzťahu.
Z postav mi bola najsympatickejšia Grace. Ona bola nevinné, dokonalé dieťa, ktoré chce a potrebuje cítiť všade navôkol lásku, a potrebuje byť milovaná. Viola mi bola svojim spôsobom tiež sympatická, len sa mi nepáčilo, ako so sebou nechala zametať. Najnesympatickejšie postavy mi boli Nate a jeho manželka. Toto boli rodičia "roka", nepáčilo sa mi, ako mali chúďatko Grace na háku. A potom Violina celá rodina a taktiež jej matka. V jej veku mi prišla strašne tvrdohlavá, riadila život snáď všetkým, muselo byť po jej a hlavne mi prišla taká, že ja som niekto a vy ste nič.
Najväčšia kritika a to sa musíme poďakovať hlavne prekladateľovi v knihe je tá, že kniha mala strašne veľa chýb, či už gramatických, alebo chýbajúce slová. Neviem či to bolo aj v papierovej podobe tak písané, ale ako v eknihe to bolo niečo hrozné a veľmi mi to vadilo. Ak by to tam bolo raz či dvakrát, tak ok, privriem oči a poviem si, že mýliť sa je ľudské, ale toto bolo niečo hrozné. Takže autorka, sa môže pekne krásne poďakovať svojmu prekladateľovi, ak o tom teda samozrejme vie.
Knihu odporúčam. Nenadchla, ale ani neurazila. No druhýkrát sa do nej púšťať nebudem.
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Máte rádi romantické útěky od Julie Caplin? Mně přijde, že k této knize jsou lidé až moc přísní a k romantickým útěkům zase až moc shovívaví... :D
Já jsem si už dávno říkala, že by se mi od ní líbilo něco přímo z Londýna, protože už v Kavárně v Kodani popisovala Londýn nádherně, protože je vidět, že ho moc dobře zná. Já Londýn fakt miluju a tady ho popsala přesně tak, jak jsem chtěla. Klidně bych brala více knih z Londýna, prosím! :D
Takhle vánoční oddychovka je opravdu skvělá na vánoční pohodu... nedovedu si představit, že bych to četla v jiném období v roce... Leccos se tomu totiž pak dá odpustit. I to, že se to místy dost TÁÁÁHNE...
I přesto, že jsem se s tím místy dost prala, bylo to zbytečně zdlouhavé a knížka mohla mít klidně o 100 stran méně, tak jsem dostala přesně to, co jsem chtěla. V Londýně jsem letos v létě byla a docela dlouho jsme se tam s kamarádkami procházely po Notting Hillu, Portobello road, byly jsme i v Covent Garden, který je zde také často popisovaný… a tak jsem přesně věděla, kudy hlavní hrdinka chodí, jaké restaurace a kavárny zmiňuje a co jsem nevěděla, tak jsem si vygooglila a dokreslila si tak atmosféru ještě více.
Je zde hodně narážek na některé známé věci – například vánoční pásovec z Přátel, nebo se zde zkouší přesně taková vánoční hra z Betléma jako byla v závěru Lásky nebeské. Je tu tedy podle mě vidět jasná inspirace některými věcmi, ale mně to vůbec nevadilo, protože Jules vybírala to, co já mám ráda. Přišlo mi to skoro až jako kdyby to byl další z příběhů v Lásce nebeské. :)) Vlastně proč ne!
Velké plus je tu také to, že nejde o klasické přímočaré seznamování jako má Julie v romantických útěcích (nebo teda tak asi to aspoň myslím, ještě jsem je nečetla všechny, tak mě kdyžtak prosím nemlaťte a opravte mě :D), ale je tu trochu vážnější téma. Hrdinům stojí v cestě totiž hlavně to, že on už je ženatý a má malou dcerku…
Hodně jsem ocenila, že tu nešlo o vdovce, ale byla tu opravdu zajímavě popsané, jaké to je, když si dítě pořídí velká kariéristka, která nemá nakonec o dítě zas takový zájem a jak tím dítě trpí…
Musím také ocenit, že se zde hrdinové chovali tak, jak jsem čekala, že by se rozumní lidé měli chovat a neplácala jsem se do čela z nějakých jejich rozhodnutí.
Takže celkově můžu doporučit. Jen to chce nevzdat to moc brzy, protože ten rozjezd je opravdu hodně pomalý… A já se těším, až Londýn zase někdy navštívím, protože se aspoň podívám, jak vypadá Royal Opera House, kde Viola hrála v orchestru. :))