Zatracená láska

Zatracená láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490842/bmid_zatracena-laska-3VE-490842.jpg 4 301 301

Zatracená láska série

1. díl >

Každý z nich je úplně jiný, a přece se přitahují jako magnety. Napínavý román pro ty, co ještě nepřestali věřit v pravou lásku. Devatenáctiletá Anna Laneová má přísné rodiče, a tak na rozdíl od svých vrstevnic nemůže chodit na večírky ani randit s kluky. I přesto hledá kličky, jak pravidla obcházet. Jednoho dne se stane svědkyní přepadení. Nepříjemná událost ji svede dohromady s o dva roky starším Maddoxem. Pro oba tím začíná kolotoč vyšetřování a nečekaných událostí. A zatímco se Maddox snaží Annu ulovit, do hry se dostává někdo další, kdo tajně sleduje každý její krok.... celý text

Ella161
11.08.2021 4 z 5

Jsou tu tři věci, které mi vadili. Za 1. Ty nespisovné výrazy. Přes to jsem se přenášela opravdu těžce. Za 2. Anna a její chování. Jen při menším doteku hned vyletěla, což jsem moc nechápala a za 3. I tady byl hlavní hrdina děvkař a navíc ze začátku dost namyšlený.

Takže… nemohu popřít, že příběh byl čtivý. Protože opravdu byl. Bylo v něm hodně emocí a celkem chápu, proč se takhle kniha přirovnává k Afteru. Maddox byl skoro stejný jako Hardin. Trochu psychopat. Nálady se mu střídaly jako na běžícím páse. Výbuchy vzteku také nechyběly. A určitě mu nechybělo vysoké sebevědomí. Jenže i přes tohle všechno, jsem si ho oblíbila. Musela jsem si k němu najít cestu, protože mi byl ze začátku strašně nesympatický, ale zjistila jsem, že to byl fajn kluk. Měl dobré srdce a když někdo potřeboval pomoc, tak pomohl. Byl ochotný se změnit. Hlavně byl hodný a laskavý. A k Anně se choval mile a hezky.

S Annou jsem měla docela problém. Nemám moc v oblibě takové postavy, které si nedokážou prosadit svůj názor. Jsou raději někde zalezlé a nechají si v klidu nadávat. Nemám to ráda už jen proto, že já jsem přesný opak. Každopádně pochopila jsem, že život s jejím otcem (který byl mimochodem, pardon za to slovo, pořádný kretén) byl opravdu těžký. Na Anně mě ale hlavně štvalo, že byla nerozhodná, furt rudla (což je tam zmíněné tak tisíckrát) a ze začátku byla taková tichá. Po nějakém čase si ale konečně dokázala prosadit svůj názor a stála si za tím, čemu věřila. Když byla naštvaná, nenechala si nic líbit a to bylo fajn. Díky tomuhle jsem si jí také celkem oblíbila a po nějaké čtvrtce knihy mi přestala vadit.

Takže i když tam bylo pár věci, které mi vadili, tak stejně jsem si čtení moc užila. Nedokázala jsem se od toho odtrhnout. Navíc se mi opravdu líbilo, že tady byly kapitoly z pohledu Maddoxe i Anny. Doufám, že autorce vyjdou i další knihy, protože moc ráda bych si je přečetla.

Pierette
09.08.2021 2 z 5

Bohužel celkem bída, mám tenhle žánr ráda, ale toto mi nesedlo. Hlavně mě dost otravovalo číst neustále to samé z pohledu jeho a jí - setkala jsem se s tím v hodně knížkách, ale vždy to bylo dobré, ale tady sem pak jeho pohled prostě odbývala a nudil mě. Postavy jsou podle mě až moc přehnané na obě strany.

Viva98
03.08.2021 4 z 5

Jako celek se mi kniha moc líbila. Jasně, bylo to klišé, ale přesto mě kniha něčím zaujala a já se jí nemohla nabažit. Kniha byla opravdu čtivě a poutavě napsána. Někdy mě sice hlavní hrdinka štvala svou nerozhodností typu ,,Chci Maddoxe, nechci Maddoxe" a přišlo mi, že vlastně ani žádný pořádný důvod proč s Maddoxem nebýt nemá. Taky jsem tak trochu nepochopila hlavní důvod jejich rozchodu. Jasně, Maddox mírně vybuchl ale rozhodně to nebylo v takové míře, aby to vedlo k rozchodu. Prostě, v jednu chvíli Maddox chtěl, aby Anna odešla s ním, a v té druhé už Anna brečí, a říká mu, že je konec. No a poslední, mnou docela nepochopenou věcí v knize, byl Annin až přehnaný odpor k dotekům. Jasný, chápu, že ji otec držel zkrátka, ale to, jak se vyhýbala jakýmkoli Maddoxovu doteku, nebo jak vyváděla, když se ji přece jen trochu dotkl, jsem fakt nechápala. Přesto nechci vypadat, jako by se mi kniha nelíbila, právě naopak. Líbila se mi, opravdu. Zezačátku jsem měla opravdu problém s tím, že vlastně ta samá kapitola je napsaná vždy z obou pohledů, ale velice jsem si na to zvykla a troufám si říct, že se mi to i líbilo, jak jsme se mohli na každou situaci podívat z obou pohledů. A třeba, zatímco z Annina pohledu Maddoxovo chování vypadalo ,,TAK", z jeho pohledu jsme pochopili, že to myslel jinak. Jejich vztah byl celkově popsán moc hezky, líbilo se mi, jak se láska mezi nimi pomalu vyvíjela. Taky vedlejší zápletka stalkera byla fajn, a já až do poslední chvíle nevěděla o koho jde. Takže celkově se mi kniha vážně líbila a má ode mě 4 hvězdičky.

Anna_Malik_Ova
16.06.2021 5 z 5

Lepší YA od české autorky jsem nečetla. Doporučuji všema deseti. Přečtete to max za dva večery, protože nebudete moct přestat. Jazyk, stylistika a střídání pohledů obou hrdinů je geniální. Ještě jsem nečetla knihu kde by z obou pohledů bylo jedno a to samé, a tady mě to nadchlo. I když jsem text jednou četla z pohledu Anny, z Maddoxova jsem si ho vychutnávala úplně stejně, ba i možná trošku víc. Od půlky si ale začnete říkat: „To už se mi znovu číst nechce.”
V ten moment autorka překvapí a děj druhého vyprávění posune, tudíž to stejné nečtete. Prostě zkrátka a jistě: nejlepší YA román na české scéně!

barbb8k
08.05.2021 4 z 5

Chtěla jsem začít větou: Od české spisovatelky? Klobouk dolů. Ale ne, nevím proč bych měla.
Začnu takto. Tato kniha mě vážně dostala. Normálně moc romantické knihy nečtu a když už se do nich pustím, chci, aby to bylo něco. Výběrem tohoto díla jsem se trefila přesně do toho, co jsem chtěla. Bylo to moc krásné a roztomilé, ale byly tu i části, u kterých mi málem tekly slzy. Naštěstí jen málem.
Styl, kterým je kniha napsána, mi okamžitě sedl. Taky se mi moc líbilo, jak je příběh vyprávěn z pohledů obou hlavních hrdinů. Jediné co je podle mě škoda je to, že to byly vždy ty stejné části. Možná bych víc ocenila, kdyby třeba pohled Anny skončil v jednom bodě a pohled Maddoxe pokračoval a ne to celé opakoval.

Svět nebyl sice moc vykreslený, ale musím říct, že mi to tu vězně vůbec nevadilo. Stačilo mi to, co nám autorka dala, protože i to bylo úžasné.

Maddox je zlatíčko! Řekla bych, že každá, kdo si tuto knihu přečte, bude chtít svého vlastního Mada, protože on je dokonalý, milý, úžasný a krásný (na to se nedá zapomenout).
Anna mi chvílemi lezla dost na nervy, ale jindy jsem ji měla moc ráda.
Romantická linka... Aaa to je něco úplně dokonalého a strašně moc roztomilého! Já ty dva spolu miluju! Jediné, co mi asi trochu vadilo je to, (SPOIELR) jak se potom, co Maddox řekl Anně, že je jeho, zase dali dohromady. Přišlo mi to strašně rychle. To kdybych byla hlavní hrdinkou já, tak mě už ten kluk v životě neuvidí . Ale to je jen můj osobní názor, protože vím, že to někomu může přijít úplně normální, jen já jsem divná a vždy když se na někoho naštvu, jsem schopná s ním nemluvit i několik měsíců.

Konec mi připadal trošku zmatený, ale když jsem si ho přečetla podruhé, všechno do sebe zapadlo a já už to konečně pochopila.

Ginny123
01.05.2021 5 z 5

Na tuhle knihu jsem se jako milovník série After moc těšila, protože je všude dost srovnávají (ale vím, že se autorka u After neinspirovala). A musím říct, že zklamaná jsem rozhodně nebyla!
Příběh byl úplně skvělý - slušná holka a potetovaný bad boy, to bylo něco pro mě ;)
Knihu jsem měla přečtenou za jeden den a další týden ji rozdýchávala :)))
Ten konec mě úplně dostal.
Rozhodně doporučuji!

tynka65
19.04.2021 4 z 5

Tak takhle dobré jsem to nečekala. A vůbec jsem netušila, že celou dobu (celé 2 dny) čtu český počin! Moc doufám, že podobných knížek u nás bude jen přibývat... Příběh byl skvělý, Maddoxe nejde si nezamilovat s jeho povahou a tetováním. S Annou jsem měla trošku problém, občas byla zbytečně hysterická a zbrklá ve svém jednání a strašně bojácná. Ale jako páru jsem jim moc fandila... A co mi ještě nesedlo byla délka vztahu, který na takovou lásku byl pro mě příliš rychlý a uspěchaný... Ale knížku můžu jen doporučit. Především milovnicím After série.

ivetapl
11.04.2021 4 z 5

Páni. Vůbec bych neřekla, že tohle napsala Česká autorka. Klobouk dolů!! ♥️ Tohle mi tak obrovsky zvedlo chuť číst po té blbosti jménem Navždycky

Tohle bylo tak krásně napsané!!
Nutno podotknout, že kniha je psána z pohledu Anny i Madoxe - jedna a ta samá část z obou pohledů. Myslela jsem, že mi to bude vadit, ale vůbec.
Nevím proč, ale bála jsem se že to bude nějaký propadák. Zůstala mi brada dole! Wow!!

Anna mě trošku štvala svým chováním. Například když jen se jí Maddox jen lehce dotkl a ona hned vyváděla, ovšem chápu jí...
Anna měla šíleného tátu! Já bych s ním doma nevydržela..
Maddox je potetovaný kluk s piercingem ve rtu.. a pro většinu otců prostě někdo, s kým jejich dcera chodit určitě nebude!! Ovšem Maddox je skvělý!! ♥️ A motorka bonus Jeho si zamilujete hned

Lenka8065
10.04.2021 4 z 5

Kniha plně splnila má očekávání a já jsem si ji moc užila. Samozřejmě mám nějaké věci, které bych udělala jinak. Dílo však řadím mezi jedno z top od českých autorů.

Hlavní hrdinové mi k sobě sedli. Jako pár jsem si je neskutečně oblíbila. Ale jakmile bych řešila je samotné, tak mě totálně vytáčela Anna tím, že se ani jednou pořádně nepostavila otci. To mě na ní dost štvalo, že i v 19 si nechala kecat do života a vše si nechala líbit. Takže mi někdy přišlo, že nebyla vysokokolačka, ale spíš středoškolačka. Maddox mi přišel asi jako nejlepší postava z knihy. Nejen, že mi přišel neskutečně přátelský, ale svým způsobem mě přitahoval jeho vzhled. To, jak si dělal, co chtěl a jak byl milý k Anně.

Čtivost se této knize musí nechat úplně stoprocentně. Do příběhu se dá vžít. Tím, že čtu vše z obou pohledů hlavních postav, tak jdou zachytit jejich pocity a vy se do nich vžijete.

Začátek byl pro mě jak na horské dráze, protože i přesto že jsem chtěla číst dál, tak mi tam ze začátku knížky prostě něco chybělo. Ale tak zlom přišel u 100-150 stránce, kdy to začalo nabírat grády. Co bych chtěla podotknout, je konec, kdy se stane jedna důležitá docela špatná událost, kterou bych být autorkou více rozepsala a na některých kapitolách zas pár věcí vynechala.

Úplně top byla poslední kapitola a epilog, tam bylo vlastně spoustu krásných chvil hl. hrdinů a něco, na čem můžou stavět vztah do budoucna.

Za mě doporučuji! Vím, že některé lidi tento typ knih moc nebaví, ale já takové lehké, odpočinkové příběhy prostě miluju. Stojí minimálně za to dát tomu šanci.
????
Hodnocení 4/5

kackavitk
02.04.2021 4 z 5

Já jsem do této knihy nešla s nijak vysokým očekáváním, ale musím uznat, že se opravdu povedla. Hned ze začátku mi vadila jedna věc. Celý příběh je vyprávěný ze dvou pohledů a to úplně doslova. To mi dost vadilo, že se vše opakovalo dvakrát, přišlo mi, že ty důležité momenty ztrácely na významu, protože v další kapitole jste četli zase to samé. Tohle mě ale brzy přešlo a postupem času mi to úplně přestalo vadit. Knihu to nijak nezpomalovalo. Tohle byla jedna z nejvíc čtivých knih co jsem zatím četla, ty stránky vám prostě mizí před očima. Líbí se mi, že to není jen obyčejná romantika z vysoké. Tahle kniha, byť bych to ani nečekala, toho v sobě skrývá tolik, tolik důležitých témat, který třeba nejsou zrovna středem pozornosti. Velmi nezvyklá metoda výchovy, vyrovnání se se ztrátou blízkých, s depresí, s psychickými poruchami. Tohle mě opravdu dostalo. Hlavní hrdinka mi až zas tolik nesedla, občas byla až zbytečně toxická, kdežto u hlavního hrdiny se mi moc líbil jeho vývoj a poznání pravé lásky. No takže pokud máte rádi takovýhle typ romantiky, tak vám to musím jedině doporučit, protože tohle za to stojí!

Sarkak94
12.03.2021 5 z 5

Jedna z mála knížek, u které je mě mrzí, že už jí mám už přečtenou. Na to že je to autorčina prvotina, je to dokonalý příběh s příměsí romantiky a napětí a já si ho oblíbila. Párkrát jsem si i po brečela, což se mi moc často nestává. Maddox je naprosto úžasný "bad boy" má tetování, piercing, jezdí na motorce...a přitom je hodný, citlivý kluk. Já si ho hned zamilovala ne jen kvůli jeho tetování, ale právě i kvůli jeho povaze, je ke všem naprosto upřímný a na nic si nehraje. Anna, no tak u té nevím, na jednu stranu mi děsně lezla na nervy. Nejen kvůli jejímu chování, ale kvůli tomu, že se prostě nedokázala postavit otci. ( Ano vím není to jednoduchý.) Ale na druhou mi nevadila, a občas mi jí bylo i líto. Jinak Maddox a Anna jsou skvělí pár. Oni jsou příklad toho, že protiklady se přitahují. Vyprávění z obou pohledů je super, tady mi jen trošku vadilo, že se tu opakují téměř stejné pasáže ( z Maddoxova pohledu mě bavily víc).

Petriii
23.02.2021 2 z 5

Mohlo to mít potenciál... Ale to by hlavní hrdinka nesměla být taková blbá nána, že jsem měla každých 20 stránek chuť tam vlézt a nafackoval ji! Nevim jestli by s jejími myšlenkovými pochody měl trpělivost nějaký upjatý, hodný, milý chlapec,natož někdo jako Maddox. Klidně to mohlo mít o 100 stránek méně s vůbec by to nevadilo. I když stále dokola stejné téma,nevadí mi to. Maddox byl celkem sympaťák, s ním by to šlo. Ale Anna? Ta pro mě tu knihu úplně zabila...

Ludmila02
23.01.2021 5 z 5

Tak mě se to líbilo velmi. Nijak zvlášť mě neotrávilo čtení stejných scén z pohledu jejího a pak jeho. Naopak mě bavilo, jak různě tu samou věc vnímali. Přečteno za dva dny. A nemám z příběhu pocit, že jde o románek zlý kluk - hodná holka, jak tu někdo psal. Možná výbušné povahy, ale zlý? A ona byla spíš uťápnutá otcem, ale ukázala, že když je třeba, umí vystrčit drápky. Nebyla to žádná chudinka. Ráda si od autorky přečtu něco dalšího.

LilianaFalcon
19.01.2021 3 z 5

Kéž by se ty úhly pohledu tak nepřekrývaly. Pokud by to tam bylo párkrát pro ozvláštnění, tak by mi to nevadilo, ale v téhle míře to příběhu uškodilo.

AniDi
30.12.2020 3 z 5

Krásná obálka, příběh místy zajímavý, vyprávění dvěma pohledy mi později ani nevadilo. Možný SPOILER: ALE, vztah s otcem byl tak špatně popsaný, nedotažený a hodnověrně nezdůvodněný, že mi tam prostě vůbec neseděl a tím pádem i celá kniha, která se okolo toho točí mi neseděla. Mám moc ráda příběhy - špatný kluk hodná holka ale opět mi chyběl ten náboj abych jim věřila ten romantický vztah. Je to jako by klukovi přeplo a najednou jí zbožňuje a není ani vysvětleno proč. Je mi to líto, moc jsem se na příběh těšila.

LadyAlena
14.12.2020 5 z 5

Super! sice jsem jeho pohled četla ob 5 řádků, ale jinak se mi kniha moc líbila :-) jeho pohled bych si představovala jen pro dokreslení situace

happy19
14.12.2020 5 z 5

Jak píše většina čtenářek,bavilo mě střídání pohledů,ale né doslovné opakování scén...
ALE jako celek super!
Od české spisovatelky...klobouk dolů!
Neskutečný náboj a čtivost!☆

„Láskou se zvedám i padám k zemi.“

MamaKnihomolka
24.11.2020 3 z 5

(SPOILER) V rámci spolupráce se samotnou autorkou, které tímto ještě jednou děkuji za poskytnutí výtisku vám představuji knihu, která je většinou hodnocena jako průměr a jedno velké klišé s velmi povedenou obálkou

Kniha je psána z pohledu Anny a Maddoxe s čím jsem vůbec neměla problém. Líbilo se mi, že autorka odlišila vyprávění i tím, že Madd vyprávěl vážně po chlapsku ( nespisovně, sprostě a prostě jako grázlík). Ze začátku mi vadilo, že každý popisuje ten samý den se stejnými konverzacemi, ale později se to začalo odlišovat a hlavně jsem přišla na to, že každý určitou věc vidí a chápe jinak.

Co se týče postav tak Maddox je klasický trochu sobecký sexouš a záporák. Zamilovala jsem si ho. Díky jeho povaze i vzhledu. Já potetovaný kluky prostě miluju. Jediné co mi vadilo bylo to, že Madd měl jaksi "kratky zobak". Rušilo mě, že slova kde měli být dlouhá "ý" prostě nebyli, jako např.: mam, nedělam, kym, zaškrtam, apod.
Anna je jeho opak. Slušná, vegetariánka z velmi přísné rodiny. Samozřejmě, že mě štvala, ale koho ne? Neslaná nemastná, ale byla jsem ráda, že se obě postavy vyvíjeli a postupně si k sobě hledali cestu.

Nejsem vyloženě cílová skupina, ale mě se to líbilo. Jak jsem zmínila tak kniha je dle hodnocení průměrná a u mě bývá většinou problém opačný. Kniha s vysokým hodnocením se mi prostě nelíbí. Jako prvotina je skvělá a povedená.

behunka
12.10.2020 2 z 5

A tak, oddechovka, no. Hezky se to četlo. Celkem se mi líbilo, jak byla každá situace popsaná z obou pohledů hlavních hrdinů. Ale zase jsem fixlovala a vyprávění Maddoxe jsem četla hala bala. Anna mi nebyla úplně sympatická, Maddox byl více v poho. Ale zase klišé. Vypadal jako problémový borec v koženém oblečku na motorce a přitom ..hodný, citlivý kluk.

Karin_Kim55
06.10.2020 3 z 5

Tohle bylo jedno velké klišé za druhým. Tady vážně nic nepřekvapí. (Asi jen to, že je to od české autorky, což jsem si během čtení asi 3x zkontrolovala, protože jsem vážně měla pocit - už kvůli jménům, přezdívkám, místu, slovosled; že čtu dílo americké autorky.)
Typická americká romantická new adult s tichou šedou myškou a zlým klukem.
I když je to od české autorky, tak je to průměrná klišé romantika (s málo erotiky a hodně vulgarismy) a vtipem, co by v angličtině bylo vtipné. "Já jsem Mad." "On je naštvaný?" Tohle v čj ztrácí na vtipu.
Kniha je v ich-formě a kapitoly se nepravidelně střídají pohledy - z jejího nebo jeho. Což by se dalo překousnout, i když to nemám ráda... Ale když čteme, co se stalo Anně v pondělí, tak v další kapitole jsme zase ráno v pondělí a čteme ho celý znovu, co dělá. A když se ti dva spolu baví? Tak ten rozhovor čteme dvakrát - jak ho vidí ona a jen on. Což člověka nutí přeskakovat. Když jsem ten rozhovor četla podruhé, tak jsem si jednou myslela, že se mi přetočily stránky, pak mi došlo, proč to tak bylo. Takže jsem přeskakovala odstavce, dokud tam nebyla zase nějaká nová informace, když se ti dva zase oddělili. (Ovšem výjimečně na sebe kapitoly navazují, nebo je tam jen shrnutí v jednom dvou odstavcích)
Na začátku se přiznám, že jsem dokonce přeskočila celé kapitoly, které byly z pohledu Anny - měla jsem jí po krk. Šílená hysterka, neuvěřitelné změny nálad jako kdyby měla nonstop krámy. -_-"
Mě osobně nutilo ke čtení jen můj vlastní pocit vinny, abych nezahazovala třetí knížku tento měsíc. Tak jsem se hecla a dočetla. Po dlouhé době jsem zase přečetla něco jen za 4 dny. (~ ̄▽ ̄)~
Sečteno a podtrženo? 2,5 ★