Zavřu oči v modlitbě

Zavřu oči v modlitbě
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540069/bmid_zavru-oci-v-modlitbe.png 3 84 84

Klíč série

< 2. díl

Julie Starková tentokrát na prknech, která znamenají svět. Do kanceláře Julie Starkové přichází zoufalá herečka Bianca Salová, kterou podle jejího tvrzení pronásleduje její mrtvý snoubenec. Předešlou noc se Bianca probudila a uviděla ho ve své ložnici a několik dní předtím se údajně vloupal do její šatny v Činoherním divadle a zapálil jí šaty. Její snoubenec však tragicky zahynul před sedmi lety, právě když Bianca zkoušela hlavní ženskou roli v tragédii Macbeth v Královském činoherním divadle. Bianca se přímo na jevišti zhroutila a celé představení muselo být zrušeno. Nyní dostal divadelní soubor šanci hru inscenovat znovu a během zkoušek se začaly dít ony nevysvětlitelné návštěvy. Julie Starková se hereččina případu ujme. Doprovází Biancu na zkoušky a proniká do dynamiky divadelního prostředí. Zdá se, že stalker se pohybuje přímo v souboru. Téměř nikdo z herců nemá pro incidenty alibi a napětí před premiérou roste. Julie zároveň požádá svého bývalého manžela Sidneyho, aby vyšetřil nejasnosti kolem úmrtí Biančina snoubence. K vyřešení tohoto záhadného případu bude muset Julie zapojit všechny své psychologické instinkty, pozorovací schopnosti a logické myšlení. Zavřu oči v modlitbě je druhým dílem série Klíč od Alexe Ahndorila, autorské dvojice, která stojí za Larsem Keplerem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

Jag blundar och ber, 2024


více info...

Přidat komentář

astra3
25.09.2024 5 z 5

Mně se to líbilo. Jsem zvědavá na pokračování.

Hana62
23.09.2024 4 z 5

Kepler byl skvělý, i když Jurek a jeho nesmrtelnost mi lezla na nervy...
Klidnější text vítám, ale některé myšlenkové pochody jsou naprosto mimo mísu.
Přece autoři nezhloupli, že píšou tak slabé a překombinované zápletky.
Asi další díl číst nebudu.


dencazrnu
21.09.2024 4 z 5

V první řadě je třeba říci, že knihy od Ahndorila nesmíme porovnávat s knihami od Keplera. Ač se stále bavíme o stejných autorech, každá z knih je napsaná v úplně jiném duchu. Oproti Keplerovi je tato série mnohem poklidnější, není tady tolik zvratů a situací, při kterých by vám bušilo srdce. Děj je hodně pozvolný, až se občas může zdát, že se to celé táhne. Já ale za sebe musím říci, že mě to baví. Je to příjemná změna oproti všem těm krvákům a já si tohle vyšetřování užívám. A velmi se mi líbí, jak se celou dějovou linkou táhne tajemství, které si Julie nese ze své minulosti. Moc se těším, jak tahle série bude pokračovat a určitě se k ní moc ráda vrátím.

Peggy2711
15.09.2024 3 z 5

Druhý díl ze série pokračuje v podobné duchu, i když mi přišel nudnější. Samotné vyšetřování opět probíhá na principu vyptávání se a chytání za slovíčko, to je to co mě na sérii baví, že Julie klade dobré otázky a bedlivě sleduje odpovědi. Ale, co mi vadí je její vztah s bývalým manželem a celkově strašně utahaný děj, jsem ráda, že u této série jsou příběhy krátké, ale i tak jsem četla docela dlouho, protože mě ani moc nezajímalo, jak to dopadne, opravdu tomu chybí přitažlivost.

FejKýý
05.09.2024 3 z 5

Tuhle knihu jsem začala číst neplánovaně a přečetla ji za dva dny. Kniha se zase bezvadně četla jako první díl, ale.. Příběh byl opět průměrný a hodně věcí se dalo předvídat. Knihu jsem četla ve společném čtení s holkama a myslím, že hodně z nás bylo jasné, jak to bude. Já vlastně uhodla vše i když né úplně do detailu. Hlavní hrdinku Julii jsem si v tomhle díle více oblíbila a fakt mě zajímá, minulost s jejím bývalým manželem Sidem. Protože mě zajímá její osobní život a knihy se opravdu lehce čtou, budu pokračovat v sérii i když je průměrná.

Abikk
31.08.2024 audiokniha 1 z 5

Toto pro mne byla ztráta času a peněz. Něco tak nezáživného a divně napsaného jsem dlouho neposlouchala. Je mi záhadou, že tento příběh vzešel od mé oblíbené dvojce. Julie je tak děsná. To její věčné omílání, že by chtěla svého muže zpět mi přijde dost potupné. Nemyslím si, že dám šanci dalším dílům. Knihu jsem si musela dost zrychlit při poslechu, ať to mám co nejdříve za sebou.

zuzana2599
27.08.2024 3 z 5

Podruhé jsem se setkala s Julií Starkovou, ale tato detektivka odehrávající se v divadelním prostředí se mi zdála opravdu slabá. Váhala jsem, zda vůbec pokračovat ve čtení, dočetla jsem, ale děj mě zaujal až ke konci. Kniha se četla rychle a dobře, ale celkově mi fakt moc nesedla. Tentokrát jen *** !

Petronela16
26.08.2024 1 z 5

Strašne slabý odvar Larsa Keplera. Nechápem, ale nikdy viac už Alex Ahndoril!!!

Didi15
21.08.2024 3 z 5

Můžu napsat , že to byla taková večerní jednohubka . Čte se to rychle , protože styl je čtivý , ale jinak je to nemastné neslané. Určitě to nějak nenadchne a přijde mi to takové uspěchané a někdy logicky divné.Byla bych ráda, kdyby se vrátili jako Lars Kepler.

Adinlea
20.08.2024 1 z 5

(SPOILER) Tak toto bude na delší povídání. Já prostě nevěřím, že tuto slátaninu napsali stejní autoři, kteří vystupují jako Lars Kepler.
Atmosféra - nula. Prostě unylé, Julie StarkOVÁ je pro mě nejhorším detektivem v celém literárním světě. Pokud by sem tam neproběhl název ulice, nepoznala bych, že se to odehrává ve Švédsku, celé to působí dojmem jako by pejsek s kočičkou měli dost pečení dortu a dali se na psaní detektivek.
Dala jsem si tu práci a vypsala jsem pár perel:
,,...podnikl Mikko agresivní útok proti Biančině integritě, aby ji zostudil?''
,,...Ramon si nějak vsugeroval, že je nějaký pavouk.''
,,...a s rukou v týle vrávoravě odešla na svých dlouhých nohách na toaletu.''
a úplně nejvíc nejlepší odstavec:
,,Z hlediska svých rolí to byl vlastně nekomplikovaný člověk. Poháněla ho nedosytitelná potřeba sebepotvrzení od jiných mužů. To pro něho byl celý zákon, protože skutečné původní příčiny zůstaly buď odstřiženy, nebo pro něho byly zcela skryté.''
TAK OPRAVDU NEVíM. Mám jen dvě vysvětlení:
1. Autoři se neuvěřitelně zhoršili
2. český překlad byl svěřen úplnému diletantovi

Knížka je velmi útlá a o to více mě zaráží její odfláknutí. Julie je prostě divná, to podivné intermezzo o náboženství přes dva odstavce zakončené čímsi o krystalech? WTF? Vztah Julie a jejího ex mě nezajímá, rádoby tajemné náznaky jsou asi tak zajímavé jako expertiza o tvrdosti kávových sušenek v australské poušti.
Další knihu po tomhle surrealistickém díle opravdu nekoupím. Jednu hvězdičku dávám kvůli nostalgické vzpomínce na Joonu.

Sarka25
05.08.2024 5 z 5

Druhý díl s Julii a Sidem se mě opět líbil.. Není to záda kniha co vás vystřelí do nebes ale je to taková příjemná oddychovka na večer po práci. Trochu mě to připomíná vztah mezi Robin a Cormoranem Strikem.. A to se mě na těch knížkách líbí.. Takovej Dekrom (Detektivní+ romantika)

MiskaMa
28.07.2024 3 z 5

Četla jsem jako e-knihu. Premiéra, protože mě e-knihy doposud moc nebraly, bohužel mi došlo čtení na dovolené.

První díl se mi líbil o trochu více, možná díky vykreslení prostředí. Jediná dějová linka, která mě bavila (první i druhý díl), byla snad pouze ta, která se týkala Julie a Sida. Nicméně ani teď jsem se nedozvěděla nic moc o důvodu jejich rozvodu.

Knížka se čte dobře, díky krátkým kapitolám. Nenadchlo, neurazilo. 3*

katerina0VWK
27.07.2024 1 z 5

Děsivá nuda. Přeskakovala jsem, děj mě bohužel nevtáhnul. První díl byl určitě záživnější. Ale jsem ovlivněná knihami Larse Keplera, u kterých se mi zastavoval dech a já musela číst dál a dál. Třeba autorská dvojice schválně zvolnila tempo a píše poklidnou detektivní řadu.

Ella_85
20.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Nebylo to spatny. Zapletka zajimava a cele vypraveni taky.
Jsem zvedava na pokracovani a jestli se treba vic rozvine vypraveni o nehode a taky jestli uz konecne Sidovi nabidne spolupraci…uz me ta Juliina nerozhodnost trochu sejri.

marekB78
06.07.2024 3 z 5

Proč to dělám? Chtěl jsem tomuto duu autorů dát druhou šanci. Vždyť přeci nemůžou napsat dvakrát tak špatnou knížku. Ale můžou... Takový pokus o napodobeninu od Agathy Christie. Ale hodně slabý pokus. V knize je jen pár míst, která připomínají napětí, ale jinak nuda. Konec to trochu vylepšil, ale víc než na 3 hvězdy to není...

bravefox
02.07.2024 3 z 5

Říká se: "Do stejné vody nevstoupíš", ale já se v ní máchám velmi ráda, co se knih týče. Po dočtení prvního dílu jsem si říkala, že to nebyl zrovna žádný zázrak a další díl si URČITĚ! nekoupím a URČITĚ! už to nebudu číst. Ale potom jsem si řekla, ale tak vyzkouším to. Je to pořád stejné a pořád stejně nudné, povrchní a naškrobené. Jediným plusem je alespoň to, že hlavní postava je mi alespoň už trochu víc sympatická než v prvním díle, ale to nemění nic na tom, že už asi opravdu se čtením této série končím a raději se vrátím k Keplerovi.

Jane2016
02.07.2024 3 z 5

Alex Ahndoril, pseudonym Larse Keplera, autora knih jako jsou například – Hypnotizér, Písečný muž či Svědkyně ohně. Přiznám se, že autorovým knihám jsem nikdy zcela nepropadla. Každopádně, co mě velmi zaujalo, byl předchozí díl této série s názvem „Až najdu klíč“. Tato kniha mě nadchla, a proto jsem se na další díl této série neskutečně těšila.

Druhý díl série je ale z mého pohledu průměrný. V knize se nedočkáte žádné velké akce, naopak, všechno plyne velmi pomalu. Nedá se říct, že bych měla nutkání knihu stále odkládat, ale, že bych se na její čtení nějak výrazně těšila, to také říct nemohu.

Co se mi naopak líbilo, bylo netypické prostředí divadla.

Bohužel, knížku hodnotím průměrně, neurazí, nenadchne. Každopádně, pokud jste nenároční čtenáři, kteří hledají detektivku na jedno odpoledne, možná, že „Zavřu oči v modlitbě“ uspokojí Vaše čtenářské chutě.

mikika
02.07.2024 3 z 5

jak mě minule protivná Julie Starková rozčilovala, tak teď, když už víte, co má za problém, je vám vlastně dost lhostejná, což paradoxně příběhu škodí. taky jsem se těšila na zajímavé prostředí divadla, ale je tak zvláštně upozaděné, herci tu jsou jen lehce načrtnutí, zato do detailů popsaný bordel v hereččině bytě... jsem kapku zklamaná.

soukroma
01.07.2024 2 z 5

Zkusila jsem novou podobu Keplerovců, vybrala jsem si útlou Macbethovskou, ... jen abych zjistila, že je to pod hlavičkou nového pseudonymu Alex Ahndoril opravdu tak hrozné...
Jak se mi první Keplerovky kdysi líbily, poslední už ale taky ne, ovšem tohle "předčí" vše: neuvěřitelné dialogy, jednání, chování postav, zápletku nevyjímaje.

Katulinka69
25.06.2024 2 z 5

Zklamání, vůbec mě kniha nechytla. Ani hlavní postava mě nebaví

Autorovy další knížky

Lars Kepler
švédská, 1967
2011  83%Hypnotizér
2013  90%Písečný muž
2015  87%Stalker
2012  89%Svědkyně ohně
2018  84%Lazar
Skrýt reklamy