Zbrklík a pekelné Vánoce
Sandra Dražilová Zlámalová
Čert Zbrklík série
Čertu Zbrklíkovi a čertidlu Tadeášovi se v pekle pekelně daří. Spolu s čerticí Treperendou tvoří sehranou trojku. A když jednoho dne otevřou pekelnou bránu a do pekla se zatoulá veledůležitý dopis pro Ježíška, způsobí to pozdvižení, jaké peklo ještě nezažilo. Jakmile se malí čertíci a malé čertice dozvědí o ztraceném dopisu, zatouží také po opravdových Vánocích. Všechny pekelníky však čeká skutečně zapeklitý problém. Jak se vlastně takové Vánoce slaví? A jak to bude s dárky, když do pekla ještě nikdy nepřišel Ježíšek? Pusťte se spolu se Zbrklíkem a jeho přáteli do pořádného vánočního dobrodružství, které bude trochu pekelné, trochu kouzelné, ale také parádně nezbedné.... celý text
Vánoční dobrodružství malého čerta Zbrklíka jsme si úmyslně nechaly až po Vánocích, abychom si je tak nějak prodloužily a užily si tu atmosféru ještě koncem ledna. A udělaly jsme dobře, Ellí si čtení moc užila, ptala se na podrobnosti, prohlížela stránky a říkala, jak je to hezké, že mají čertíci také Vánoce. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)
Krásně napsaný a ilustrovaný příběh malých čertíků. Krásné pokračování našeho oblíbeného Zbrklíka, navíc se skvěle hodí do adventního času při čekání na Ježíška :)
Hezký příběh pro děti na zkrácení čekání na Ježíška. Kniha není náročná, zvládnou ji přečíst i začínající čtenáři. Knihu provází krásné ilustrace.
2020 | Neplechy čerta Zbrklíka |
2019 | Čarodějnice Bordelína |
2021 | Řemeslné pohádky |
2017 | Kulíškovy neposedné příhody |
2022 | Zbrklík a čertidlo |
Přečetli jsme jako předvánoční jednohubku. Pěkné, klidné povídání o premiéře pekelných Vánoc. Děti nejvíce bavila čertí koulovaná. Jen jsme čekali vícero pišišvořích sabotáží. Škoda, že se zmohli jen na jednu akci. A ještě dost chabou. Dostane-li se mi do ruky ale další díl ze série, určitě po něm sáhnu. Čertiska měla úspěch.