Zdravě jíst
Lenka Špaček
V této kuchařce najdete 70 receptů, které spojuje absence bílé mouky, cukru, palmového oleje a tropických plodin. Samozřejmostí je, že všechna jídla jsou 100% rostlinná a vařená s co největším důrazem na lokální produkci. 70 důkazů, že chutně vařit se dá i s důrazem na životní prostředí, ekologii a bez zbytečného utrpení. Na své si přijdou lidé s dietními omezeními, vegetariáni, vegani, reduktariáni, ale rovněž všichni ti, kteří chtějí objevovat a poznávat nové chutě. S výjimkou několika jídel, která jsou kořeněnější, jsou obsažené pokrmy svou skladbou vhodné i do dětského jídelníčku.... celý text
Přidat komentář
Jsem velká příznivkyně veganské kuchyně, ale tahle kuchařka mi nepřijde moc zajímavá. Dlouho jsem nad koupí knihy uvažovala a když se mi pak dostala do rukou, tak jsem byla spíš zklamaná. Nafocené je to hezky, ale vybrané recepty nejsou nic moc. Knihu pošlu dále a raději nehodnotím.
Nejsem vegan, ale nejsem ani velký příznivec masa, které nejím spíš proto, protože mi nechutná. Tuto knížku jsem vyhrála, ale vím, že udělám radost jedné osůbce, která má názor na zdravou stravu jiný, než mám já, která občas prasím. Ale určitě si nějaké recepty opíšu a zařadím ve svém jídelníčku.
Veganská kuchařka, kde najdete spoustu receptů bez cukru, mouky a tropických plodin. Spousta jídel je vhodná i pro děti! Použité suroviny jsou běžně dostupné, recepty jednoduché a přitom chutné.
Kuchařka je nádherně zpracovaná, obsahuje spousty fotografií, má zajímavý úvod a informace v předmluvě, ale hlavně - spousta dobrot! Už si moc těším hlavně na ty různé polévky a sladkosti, které podle ní vyzkouším. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Kniha se mi líbí, je dobré, že recepty jsou z dostupných surovin.