Zelená kuchyně
Seergej Michajlovič Skorňakov
Zajímavá publikace, seznamující s potravinovými zdroji zelené kuchyně. Součástí jsou i recepty na přípravu jídel. Obsah: Puvodem jsme vegetariáni, Zelený zdroj života, Živá chemická továrna, Z přírody do zahrad a polí, Plodiny moderního člověka, Zjevné kvality a skryté vady, Doprava, skladování a úprava, Jen tak pro pořádek.
Literatura naučná Kuchařky Zdraví
Vydáno: 1991 , Lidové nakladatelstvíOriginální název:
"Zelenaja" rodoslovnaja, 1988
více info...
Přidat komentář
Naprosto vynikající "zdravá kuchařka" z doby ještě předrevoluční (mám doma vydání z roku 1988), přeložená z ruštiny a doplněná krásnými ilustracemi Edity Plickové (už jen kvůli nim se vyplatí knihu mít). Velice zajímavé popisy jednotlivých druhů zeleniny, ovoce , obilnin a ořechů jsou doplněné spoustou receptů. Jsem ráda, že ji mám mezi svými kuchařkami. :-)