Noční výprava
Stephen King
Zelená míle série
V káznici v Cold Mountain se přiblížil čas pravdy. Paul Edgecombe se pouští do odvážné hry, v níž sází hodně vysoko a jejíž důsledky mohou být strašné. On a jeho kolega strážný odvádí v noci odsouzeného zabijáka Johna Coffeye z cely smrti k lůžku trpějící ženy. Právě zde oba strážci zjistí, zda je ten mohutný muž opravdu jen nestvůrou, či tvorem, který dokáže konat zázraky… Nic z toho, co jste dosud přečetli, vás nemohlo dostatečně připravit na nejdovážnější horor Stephena Kinga, který začíná v cele smrti a vede do ohromujících záhad v hlubinách duše. Připravte se. Napětí vzrůstá, jak se spolu s autorem blížíme k vyvrcholení příběhu. Závěr je na dosah ruky…... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 1998 , Beta-Dobrovský , Ševčík (Plzeň)Originální název:
Night Journey, 1996
Ano, noční výprava, která všechno rozsekne. Zda jsou Pauovi domněnky o Johnovi pravdivé. Ale co potom, kdyby to byla vážně pravda? Je na to svět připraven?
Přestože je pátý díl klasickým předposledním dílem, který je spíš klidnější, aby v konci připravil na finále, mě se líbil. A nejenom proto, že připravuje právě na to finále...
Předposlední díl? Klidně bych snesl a těšil se na dalších 10! Moc krásnej a silnej příběh, kde vládne nejistota, napětí... Celým dějem hýbe předurčený osud samotný. Dá se ještě změnit?
Zelenou míli považuji za jedno ze stěžejních děl autora. Četl jsem to jako jednu knihu a tato pátá část byla obzvlášť vydařená.
Pátý díl Zelené Míle. John způsobí další zázrak, kdy pomůže uzdravit manželku velitele věznice a Paul již nepochybuje o jeho nevinně. Ovšem kola osudu jsou tak roztočena, že již nejdou zastavit.
A pomaličku se blížíme do finále. Karty jsou rozdány. Už víme koho nenávidět a koho milovat. Teď je třeba vše dotáhnout do hořkého konce. I když díky filmu vím, co bude dál a jak to skončí, tak si tyhle malé dávky Kinga opravdu užívám a to tak moc, že jsem si už půjčil Čtyři roční doby.
Originální původní nápad psát příběh na pokračování, inspirovaný Dickensem. Knihu jsem hodnotil jako celek za plný počet, proto nemůžu dát jednotlivým dílům jiné hodnocení než - 100 %
Film Zelená míle nastavil vysokou laťku. Knižní série je však ještě výš. Neuvěřitelný čtení.
Tak tohle je v úvozovkách nejhorší příběh ze série Zelená míle. Nějak moc mě to nevtáhlo a byl jsem rád, když jsem se přelouskal na samý konec. Závěr je na dosah ruky........
John Coffey je opět středem pozornosti a v příběhu se schyluje k nevyhnutelnému, tj. k využití jeho schopností (nikoli popravě - zatím). Nenápadné zmínky o nemoci šéfovy ženy v minulých dílech jasně naznačují, kam se s Coffeym vydají. Připraví odvážnou akci a všichni zúčastnění doufají, že vše půjde podle plánu.
1.série vůbec, kterou jsem kdy četla a jsem štastná, že to bylo zrovna Zelená Míle, protože mě navedla k dalšímu čtení jiných "seriálových knih". Mimochodem film Zelená Míle je jednou z nejlepších adaptací Kingových knih vůbec.
Myslím si, že každý díl sám o sobě má něco do sebe....oproti filmu Zelená míle...jsou tyto díly více obsáhlé a hodně z toho pochopíte, taktové ty detaily, které ve filmu nevidíte a přeci jsou důležité :)
Super knížka i film.