Zelená míle

Zelená míle
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192600/bmid_zelena-mile-nOP-192600.jpg 5 4159 4159

Zelená míle série

Ve věznici Cold Mountain, v bezútěšné řadě cel známých jako Zelená míle, čekají na smrt vrazi tak zvrácení jako psychopat William Wharton a tak posedlí jako Eduard Delacroix. Dohlíží na ně několik dozorců: slušný Paul Edgecombe či naopak sadistický Percy Wetmore. Ale ať dobří, či zlí, ať nevinní, nebo ničemní, nikdo z nich se dosud nesetkal s někým tak brutálním, jako je obr John Coffey, násilník a vrah dvou holčiček. Je Coffey ďábel v lidské podobě? Nebo je někým úplně jiným? Mezi nebem a zemí je víc zázraků, než si kdokoli v Cold Mountain umí představit – a pravda vychází najevo v tlakových vlnách, které dokáže vyvolat jen Stephen King, a v explozivním finále, které čtenáři vyrazí dech.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

The Green Mile, 1996

namoki
26.08.2020 5 z 5

Obsahle ale pribeh chytne a nepusti az do konce

plqa
21.06.2020 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Nebyla hororová, jen v některých částech záhadná. Příběh mě bavil, i přesto, že byl hodně dojemný.

Bibionyka
14.06.2020 5 z 5

Nádherná kniha, která dokáže čtenáře dojmout. Není to horor, jak by čtenář u Kinga očekával, je to spíše taková krásná smutná pohádka.

Luigi1
03.06.2020 5 z 5

Tuto knihu jsem četl až po zhlédnutí výborného filmu.Kniha odpovídá dějově filmu.Jsem rád,že se mi podařilo tuto knihu přelouskat a která se Kngovi povedla.Nádhera.Dopručuji

zubrice
21.05.2020 5 z 5

King je prostě špička a dokazuje to zas a znovu. Zelená míle je nádherný dojemný příběh, jako jeden z mála se může pyšnit opravdu výborným filmovým zpracováním. Film jsem viděla mnohem dříve, vlastně ještě v době, kdy jsem nevěděla, že má knižní předlohu a musím říct, že opravdu odpovídá knize. Nemůžu dát jinak než 10/10.

gemi
16.05.2020 4 z 5

Skvělý příběh, jedno z mála Kingových děl, které bylo doslovně a skutečně povedeně převedeno na filmové plátno. Kniha je dokonalým scénářem a čte se skvěle. (Čteno v originále.)

Ewik111
03.05.2020 5 z 5

Skvělá kniha, skvělý film. Filmové zpracování jsem viděla daleko dřív (a zdaleka ne jednou) než jsem si přečetla knihu a s čistým svědomím můžu říct, že film naprosto odpovídá knize. Je stejně krásný, stejně smutný a stejně magický. Většinou se nepovede ve filmové verzi tak dokonale ztvárnit děj knížky, ale tady to dopadlo na jedničku. I výběr herců mi přijde geniální a stejně tak i jejich výkony. Kniha je velmi čtivá, krásná a ani chviličku nenudí. Dokonce mě i rozplakala a zase jsem si, jako už tolikrát i při sledování filmů, přála, aby se stal zázrak a aby John unikl trestu smrti. Nestalo se, ale i tak to byl skvělý čtenářský zážitek.

cube6
27.04.2020 5 z 5

Jedno z vrcholných děl Stephena Kinga a jedna z nejlepších knih vůbec, která se dočkala i výborné filmové adaptace. Film je sice skvost, ovšem kniha je přeci jenom o chloupek lepší.
Není třeba už nic dodávat. Vše už bylo řečeno/napsáno.
Masterpiece!

Hodnocení : 10/10

Anitram22
19.04.2020 4 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, až si ji přečtu. Četla se velmi dobře a nezklamala mne. Jen některé pasáže, vyprávěné v současnosti, se mi zdály zbytečně zdlouhavé. Ale jinak super čtení.

Kacorkaa
14.03.2020 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, co jsem četla už jako puberťák.

B-artX
11.03.2020 5 z 5

"Zabil je jejich společnou láskou. Tak je to každej den, každej den, na celým světě."

Přemýšlím o tom, že zařadím toto dílo do své top 10 knih, protože Zelenou míli jsme si užil neuvěřitelně. Napínavé, úsměvné, melancholické a na konci dojemné povídání o životě bachaře Paula a Johna Coffeyho. Slabomyslný obr, ale charakterově lidštější než všechny ostatní postavy je jednou z nejzajímavějších postav popkultury pozdních devadesátých let. Každou kapitolu jsem si užíval, ale ty s ním byly nejlepší. Na konci mě trošku mrzelo, že jsme se o něm nedozvěděli více, jenže to by pak nebylo o čem přemýšlet i po konci knihy, že? Díky Stevene. Moje třetí a zatím nejoblíbenější dílo od tohoto amerického génia napětí.

"Každý z nás musí umřít. Výjimky nejsou žádné. Je mi to zcela jasné, ale někdy, ach panebože, je Zelená míle tak dlouhá."

Maverick25
04.03.2020 5 z 5

K této knize snad není potřeba komentář. Výborný příběh, skvěle napsaný. A navíc, výborně zpracovaný film ke knize. Jedna z mála velmi povedených adaptací.

Semiramidis
03.03.2020 5 z 5

výborná kniha, kterou stojí za to si přečíst. . . .doporučuji

smardice
21.02.2020 5 z 5

Dojemný, silný, nespravedlivý, smutný a tragický příběh z vězenského prostředí plný emocí. Kniha je stejně úžasná jako skvěle obsazený film, který jsem viděla několikrát a u kterého jsem vždy brečela jako želva.

andrea7191
13.02.2020 4 z 5

Čteno už před časem, ale ani dnes kniha neztrácí na atraktivnosti, ba naopak.

michaela.97
10.02.2020 5 z 5

Úžasná, napínavá knížka, která je úplně jiná než ty ostatní (od Kinga).
Možná by si ji měl každý za život přečíst. Je totiž lidská a zároveň bezcitná. Tak, jak bývá i život. Těším se na film.

brzda.
30.01.2020 5 z 5

úžasná kniha, se skvělým koncem, od které jsem se nemohla odtrhnout.

ujunka
29.01.2020 5 z 5

K této knize stačí napsat pouze jedno slovo - Skvělá!

OlafSveinsson
26.01.2020 5 z 5

Moje první kniha od Stephena Kinga a úplně mě ten nespravedlivý příběh velitele Zelené míle a velkého, prostoduchého dobráka, který se jmenuje jako ten nápoj, ale jinak se se píše, pohltil. I když jsem určitě jeden z mála, kdo nikdy neviděl film, stejně jsem věděl, že konec nebude žádný happyend. No a překvapivě nebyl. Ale než jsem se k tomu konci dostal, byl to neskutečný příběh o tom, že i kousek od elektrického křesla je prostor na lidskost a pochopení a víru v to, že občas je potřeba dělat správné věci bez ohledu na možné následky.

Peta1607
09.01.2020 5 z 5

Úplně nejlepší kniha od Kinga, kterou jsem četla. Filmové zpracování je také skvělé, ale kniha je lepší.