Mám ještě starší vydání z roku 1965.
Jmenuje se Zeleninová mísa, obsahuje 370 receptů na jídla z různých zelenin, vydalo ji v roce 1965 Vydavatelství obchodu v Praze v počtu 15.000 výtisků jako dotisk 5. upraveného a doplněného vydání. Byla sestavena z příspěvků zaslaných do soutěže „Zeleninová mísa“, kterou v roce 1958 pořádalo Sdružení obchodu ovocem a zeleninou. Recepty uspořádaly M.Klimentová, J.Břízová a dr.Jana Kolaříková. Jim patří můj neskonalý dík a všem těm, kteří své recepty do této soutěže poslali a jsou také uvedeni jako soutěžící. A jsou ze všech koutů naší republiky. A věřte mi, mnohdy nyní spousta vařících lidiček objevuje to, co je v této útlé, 160 stránkové knížce, zaznamenáno. Vydat ji znovu, bude směle konkurovat všem těm kuchařským knížkám o zdravém stravování. A za sebe konstatuji, že změnila můj pohled na stravu 13 let po II.válce.
kuchařky zelenina zeleninové recepty
Palec nahoru za komentář čtenářce 8130. Je to útlá knížečka, kterou mám po mamince dodnes, a ta nám z ní vařila, jak říkala: zdravě (Což jsem neřešil.), chutně (Všechno se snědlo.) a levně (Abych si mohl koupit další knížku ?). Škoda, že hospodyňky v té doby neznaly cukíny.