Herečka vydává předpisy na jídla z cuket. Kuchařku doplňuje poutavé hereččino vyprávění o vaření. více
Hojnost 2015, Yotam Ottolenghi
Kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně. Yotam Ottolenghi se po úspěchu svých restaurací a knih řadí ke světovým kulinářským špičkám. Proslulost mu přináší nejenom psaní o jídle, ale také osobitý přístup k vaření z... více
Recepty z farmářského trhu. II. díl, Jaro-léto 2013, Hana Michopulu
Pokračování úspěšné kuchařky známé autorky, tentokrát s recepty z jarních a letních plodin. Hanka Michopulu vás provede slunečnou sezónou tak, že už nebudete váhat, co uvařit a upéct z čerstvých produktů koupených na far... více
Lehká kuchyně - Vyladěné recepty pro zdraví a energii 2018, kolektiv autorů
Tahle kuchařka je určena všem, kdo chtějí odlehčit jídelníček a jíst zdravěji, aniž by při tom rezignovali na skvělou chuť. Nabízíme v ní přes 100 receptů, které jsme vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit, a osvě... více
Vaříme pro vegany: 100% požitek, 0 % zvířat 2015, Martin Kintrup
Barevné, trendy a naprosto snadné: přesně takové musí být veganské vaření! V této knize najdete spoustu nových receptů na lahůdky, jež se obejdou bez potravin živočišného původu. Věřte, že boloňské špagety s tempehem, te... více
Zeleninová mísa 1969, kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Léto - Recepty ze zralého ovoce a čerstvé zeleniny 2017, kolektiv autorů
Vařte z čerstvého ovoce, zeleniny a bylinek! Ve třetím dílu nové řady kuchařek z kuchyně časopisu Apetit najdete více než 100 receptů na měsíce červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, kt... více
Zahradníkův rok 2 - Plevele v naší zahradě 2018, Wolf-Dieter Storl
Bez "býlí" by příroda asi nebyla vůbec myslitelná. Wolf-Dieter Storl nám přibližuje nepoznanou krásu 21 rostlinných osobnostím které najdeme na svých zahradách. Abychom ukázali rostliny v celé jejich kráse, představíme s... více
Vitaminová kuchařka 2002, neznámý - neuveden
Kuchařka víceméně pro vegetariány - 360 receptů o využití ovoce, zeleniny a obilnin v sladké i slané formě. U každého receptu jsou uvedeny údaje o množství joulů, kalorií, cholesterolu, tuků, bílkovin a sacharidů. Kniha... více
Mrkev, dýně, cuketa 2023, kolektiv autorů
Co spojuje mrkev, dýni a cuketu? Jsou to snadno dostupné druhy zeleniny, ze kterých připravíte všechny typy pokrmů od polévky po skvělý dezert. Sepsali jsme z nich pro vás více než 130 receptů. Při psaní jsme mysleli na ... více
Zelenina pro každého 1985, Zuzana Hlavová
Kniha receptů na zeleninové pokrmy, které jsou řazeny podle jednotlivých druhů zeleniny. kuchařka , kterou ocení každý kdo má rád po celý rok zeleninu na talíři více
Vaříme ze zeleniny 1983, Ladislav Nodl
Recepty na studené předkrmy, polévky, teplé pokrmy, omáčky, saláty, dezerty i nápoje, a to vše ze zeleniny. K tomu přehled základních druhů zeleniny, informace o skladování a konzervaci, rady pro čištění, krájení a tva... více
Ještě více hojnosti - Nové kulinářské skvosty mistra zeleninové kuchyně 2018, Yotam Ottolenghi
Zelenina jako hlavní jídlo, barevné a lákavé obiloviny – odvážná, svěží a nepřetržitá revoluce ve stravování. Tak lze charakterizovat tuhle nádhernou kuchařku, poutavou svými recepty, komentáři autora o surovinách, vařen... více
Zelenina a ovoce v kuchyni 1989, Oldřich Dufek
Bohatý výběr receptů na přípravu pokrmů z běžně dostupných druhů ovoce a zeleniny. více
Zdravé pomazánky 2020, Kateřina Slabíková
Kniha nabízí přes sto druhů pomazánek zařazených do sedmi kategorií. Máte jedinečnou příležitost si připravit pomazánky luštěninové, zeleninové, rybí, tvarohové, sýrové, z obilovin a semínek a se šmakounem. Pomazánky ... více
100 a 1 zeleninových jídel 1982, Jaroslav Zahálka
Zajímavé zeleninové recepty z domova i ciziny. více
2 x 365 vegetariánských omáček 1991, Viktor Faktor
Lákavá kuchařka, v níž jsou jednotlivá jídla řazena abecedně. více
Výhonky a mikrozelenina - 70 prvotřídních superpotravin z vlastní kuchyňské zahrádky se 40 kreativními recepty pro vitalitu a zdra 2018, Angelika Fürstler
Pro pěstování výhonků a mikrozeleniny vůbec a jejich používání v kuchyni hovoří řada pozitiv. Obsahují vitamíny, bílkoviny, minerály a spoustu dalších prospěšných látek, které náš organismus velmi ocení, zvláště v zimě. ... více
Vaříme s citem, chutí a s bylinkami 2022, Petr Hejna st.
Více než 300 receptů na více než 600 stranách - rady a návody, jak vařit chutně a za zlomek ceny v restauracích. Spousta barevných fotografií, které samy inspirují. V úvodu jsou rady na pěstování i přírodní výskyt a použ... více
Zelenina v kuchyni celého světa 1972, Libuše Vlachová
Kniha přispívá k větší spotřebě zeleniny v naší stravě, učí její pestřejší úpravě a seznamuje s přípravou zeleniny v různých zemích. Přináší řadu předpisů na studené a teplé předkrmy, polévky, hlavní chody, přílohy, omáč... více