Populární knihy
/ všech 12 knihNové komentáře u knih Viktor Faktor
Staropražská kuchařka
„Delikatesa. Jak po chuťové tak i grafické stránce! Huptych je kouzelný, jako vždy!“
— boticelli
Tradiční česká kuchyně
„Krásná kuchařka s krásnými prvorepublikovými recepty a ještě krásnějšíma fotografiema.“
— JancaMia
Staropražská kuchařka
„Grafická stránka je sice jaksi příliš staromilská, ale odpovídá době, o které vypráví. Recepty jsou super a funkční (ačkoliv spoustu věcí nejím a nemíním je zkoušet ani z "vědeckých" důvodů). Hlavně jsem se ale dozvěděla hafo zajímavostí o způsobu, zpracování a historických podnětech využívání potravin, a také z historie pohostinství v době dávné i méně dávné. Věděli jste například, že se ještě po druhé světové válce dával nakrájený chléb v hospodě na stůl ke každému jídlu a nepočítal se do účtu? Já ne....“... celý text
— Aleen
Pěší pouť do Říma
„Autor je zatvrzelý konzervativní ne úplně nejmladší pán, nejspíš katolík. Část života asi strávil v Kanadě, ale je tam o tom jen jedna mlhavá zmínka. Žil též pár let Itálii, takže se tam vrací; naopak nemluví německy. Takže pozorování Bavorska a Rakouska je z pozice čistého outsidera. Nevíme, čím se živí, jakou má profesi.
Jenom jde, pozoruje a pak dojde. Nesnáší auta, masy turistů, sportovce na kolech a vůbec všechny moderní zhůvěřilosti a zákazy.
Zbožňuje vesnické tradiční hospody, nejlépe v malém tradičním italském městě, kde se dělá vše na místě, výborně se vaří, okolo zdí jsou dřevěné lavice, na stolech čisté ubrusy a v nich čerstvé květiny z místní louky, na zdi krucifix a několik vycpaných trofejí z okolí, sedí tam hodně místních a hrají karty a personál rozumí své práci.
Zde citát s vyjádřeným krédem: "V Čechách bude dobře, až si každá hospoda bude péct vlastní pečivo a dělat nudle do polévky či na šunkofleky, o domácí výrobě knedlíků ani nemluvě. Ale nebude jim ani lhostejné, z jaké mouky, z jakých vajíček, z jaké soli. A bude je zajímat, odkud berou pivo, víno, lihoviny, a všechny tyto nápoje, kromě jakostních vín, budou prodávat za dumpingové ceny. Vypadá to jako hrozivé a neuskutečnitelné proroctví. "“... celý text
— jarmik
Tradiční česká kuchyně
„Nejkrásnější kuchařka kterou jsem kdy četla. V mé sbírce je rozhodně na prvním místě.
Jsou v ní recepty, které typicky vystihují českou kuchyni, už jak to dělali naši dávní předkové. Nikde se nic nenahrazuje, nepoužívají se žádné moderní postupy a vše je popsáno tak, že to zvládne každý, kdo opravdu chce. Kniha je krásně ilustrovaná a doplněná příjemnými komentáři s historie.
Za mou osobu mohu jen chválit.“... celý text
— Nuny
Viktor Faktor knihy
2018 | Staropražská kuchařka |
2000 | Pěší pouť do Říma |
2007 | Tradiční česká kuchyně |
2009 | Švejkova kuchařka |
1991 | 2 x 365 vegetariánských omáček |
2002 | 100 nejzajímavějších kuchyní |
2003 | Kaše |
1998 | Zápisky od pěti moří |
1984 | Houby v kuchyních světa |
2013 | Hlemýždi ve světových kuchyních |
Štítky z knih
příroda houby vegetariánství Rakousko-Uhersko národní jídla omáčky česká kuchyně zeleninové recepty houbové recepty
Faktor je 1x v oblíbených.