koření

štítky

76 knih

Vládkyně koření 2011, Chitra Banerjee Divakaruni

Poetický román známé americké autorky indického původu. V malé indické vesnici v dávném bezčasí přichází za zvláštních okolností na svět nemilovaná dcera s věšteckým nadáním. Dívka nepřímo zaviní smrt vlastních rodičů a ... více


Koření pro každé vaření 1994, Dagmar Lánská

Rádce jak používat koření, kolik druhů máme ......, vydal Jaroslav Lončák ve spolupráci s firmou Avocádo, kniha je doplněna obrazovými ilustracemi a recepty. více


Plavby za bohatstvím: Boj o souostroví muškátového oříšku 2001, Giles Milton

Střety koloniálních zájmů Angličanů a Holanďanů v Indonésii v 17. století - Bandské ostrovy jako zdroj vzácného a drahého koření. Kniha vznikla na základě dobových deníků a spisů Východoindické společnosti. Zavádí nás d... více




Koření lásky 1992, Cathryn Clare (p)

Hilary si otevřela krámek s exotickým kořením. Má všechno přesně spočítané a ví, že jeden takový obchůdek se ve městě uživí. Jenže s hrůzou zjistí, že současně s jejím se objevil i další. Opravdové starosti ale začnou, a... více


Světová kuchyně plná bylin a koření 2019, Kateřina Winterová

Byliny, zdraví a inspirace, to je motto pořadu Herbář od počátku. A co dál? Co třeba koření? Exotické, léčivé a plné chutí! Koření, to je světová kuchyně a herbář v jednom. „Držíte v rukou můj herbář koření, světových by... více


Koření 2016, kolektiv autorů

Okořeňte si život s novou kuchařkou z úspěšné Edice Apetit! Díky našim receptům a radám můžete ve své kuchyni zahájit novou chuťovou éru. V knize najdete recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, b... více


Přírodní antibiotika a antivirotika v kuchyni 2020, Josef Jonáš

Celý život jsme obklopeni mikroorganismy. Mají k nám ambivalentní vztah, některé nám pomáhají, ale jiné naopak škodí. Tato kniha se věnuje dvěma skupinám, které se v negativním účinku projevují nejvíc. Jsou to bakterie a... více


Naše a cizí koření 1988, Jan Kybal

Tato publikace je určena širokému okruhu zájemců, kteří našli zálibu v pěstování a užívání kořeninových rostlin a chtějí o nich vědět více, než lze vyčíst z botanických učebnic a kuchařských knih. Úvodní kapitoly informu... více


Koření - kouzlo ve Vaší kuchyni 1996, Miloslav Nosovský

V této knížce nahlížíme do historie používání koření, objevování jeho blahodárného vlivu na jídelníčky celého světa a rovněž poznávání jeho léčivých účinků. U jednotlivých druhů koření Vám prozradíme mnoho zjejich kouzel... více


Pokrmy s příchutí papriky 1991, Libuše Vlachová

Popis knihy není zatím k dispozici. více


V ájurvédské kuchyni 2016, Martina Zisková

Představte si, že vstoupíte do ájurvédské kuchyně a usadíte se v ní. Váš hostitel vás seznamuje nejenom s tím, co a proč se zde dělá, ale hlavně vás postupně a systematicky naučí, jak totéž můžete dělat sami! Přesně t... více


Encyklopedie - Byliny a koření 2008, Nico Vermeulen

Encyklopedie bylin a koření je jednou z nejpodrobnějších příruček v této oblasti. Nádhernými fotografiemi a podrobnými popisy se zde představuje mnoho stovek druhů. Kromě toho si zde přečtete, jak byliny a koření používa... více


Vše o koření - praktická kuchařka krok za krokem 2005, Sallie Morris

Ilustrovaná encyklopedie, více než 50druhů koření a 35 kořenících směsí , 100 receptů s podrobnými návody krok za krokem doplněnými barevnými fotografiemi. Koření jako dekorace a vonné dárky. více


Karí 1992, Regina Novotná

Popis knihy není zatím k dispozici. více


Koření od Antonína - Co budu vařit ? II. 2003, kolektiv autorů

24 receptů, 3 navíc a 3 nelúspěšnější z minulého dílu- a to vše s nejrozmanitějším kořením více


Bylinky & koření v kuchyni 2006, Jill Norman

Vydejte se s tímto průvodcem do světa bylinek a koření do neprobádané říše vůní a chutí. více


Lovci koření na cestě do bájné Indie 1997, Edith Huyghe

Dějiny světového obchodu s kořením. Obchodní cesty spojující kontinenty a civilizace. Koření jako kulturní fenomén. Strategický význam koření. Námořní plavby a zeměpisné objevy. Boj o monopol světového obchodu a jeho ... více


Koření proti choření 2010, Hana Synková

"Kdo je pořádně pročesnekován, procibulován a humorem prokořeněn, uchová se dlouho čerstvý", říká Jitka Molavcová. Tvůrci této knížky s ní vřele souhlasí a dodávávají: Proč bychom se netěšili, když máme možnost ochutit s... více


Omáčky - Bylinky a koření 2011, Christian Teubner

V lexikonových částech této rozsáhlé publikace najdete všechny základní informace o koření a bylinkách používaných v kuchyni, od anýzu a anděliky přes majoránku, petržel a řeřichu až po Wasabi a zlatobýl, stejně jako pes... více


Koření, houby, víno 1987, Jiří Baier

Uspořádali Alena Vlčková a Jan Dienstbir, oddíl O houbách napsali Ján Majerník a Jiří Baier, ze slovenského originálu (Smena) přeložila J. Kintnerová-Reisová, oddíl O víně napsal Petr Markov. Ilustrovali V. Ban, M. Bart... více