Žena filmového kritika

Žena filmového kritika
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/548465/bmid_zena-filmoveho-kritika.png 3 154 154

Žena filmového kritika série

1. díl >

Knižně vydané blogové příspěvky Ženy filmového kritika, jejichž autorka za ně byla nominovaná na prestižní literární cenu Magnesia Litera (a přesto si přeje zůstat v anonymitě) jsou vtipným, ironickým i nekompromisně sebeironickým – a nezdráháme se říct až allenovským – nahlédnutím do rodinného soužití ženy a muže, což většina lidí nad 30 let nejspíš důvěrně zná. Co ovšem už nezná, jsou specifika soužití ženy se zvláštním druhem muže: filmovým kritikem. Texty svými ilustracemi doprovodila umělkyně vystupující pod pseudonymem Toy_Box, pozoruhodná autorka komiksů, výtvarnice a malířka.... celý text

Bája89
16.02.2020 4 z 5

Žena filmového kritika mě hned několikrát nahlas rozesmála. Zároveň jsem se občas dostala do fáze, kdy jsem kritika litovala a pak zase zatracovala. Nicméně stále zůstává obdiv nad ženou, která dokáže žít s tvorem tak specifickým jako je právě filmový kritik. Díky knize jsem si autorku - anonyma našla i na FB a prošla si příspěvky, které už v knize nejsou a díky tomu si zajistila další příděl smíchu. Jestli to bude takto pokračovat dál, tak omládnu až do embryonálního stavu. Zkrátka krásné oddechové čtení.

Humle
03.02.2020 5 z 5

Teprve druhá kniha v životě, u které sem se nahlas smál! Doufám, že Žena bude ve své činnosti pokračovat a za pár let se dočkáme pokračování. Určitě pomůže vyznat se ve filmech, ale řekl bych, že s budete bavit i bez toho. 100%

Ditules
27.01.2020 2 z 5

Jako FB blog prima, ale jako kniha asi zbytečné... Co má žena s Filou? :D

katushah
22.01.2020 3 z 5

Je to originální odpočinková knížka. Ale po přečtení, které vám nebude trvat dlouho, zjistíte, že to za tu cenu nestojí.

maja11231
05.01.2020 1 z 5

Nic moc, doufám že už knihu nikdy neuvidím.

*Lucias*
04.01.2020 1 z 5

Vtipné asi jen pro matky na mateřské ale určitě né dovolené a intelektuály, co píšou ty sáhodlouhé komentáře na csfd, které nikdo nečte. Jedna hvězdička za krásnou obálku.

Mona-Lisa
02.01.2020 5 z 5

Za mě skvělé! Přijde mi super, že si takhle někdo ze sebe umí udělat prdel, nebrat se vážně, je řezavě sarkastický, ale zároveň nikdy nesklouzne k lacinému humoru. Navíc, když jste tak trochu cinefil a své nejbližší okolí doslova buzerujete otázkámi ohledně filmů a mnohdy i (samozřejmě nevědomky) vnucujete svůj názor, pohled člověka z druhé (trpící) strany je zajímavý a osvěžující. Zkonzumováno na jeden zátah, jako sklenička dobrého vína za dvě cesty vlakem za potlačování hlasitého smíchu, bublajícího, díky každé stránce. A pro to všechno doporučuju.

hermína14
26.12.2019 3 z 5

Připomnělo mi to smsky kamarádek na mateřské dovolené, kterým chyběla "důstojná" společnost. Dvakrát jsem se pousmála, ale dám přednost Zabijáku K.F.:)

Evinac
14.12.2019

Zábavná a jazykově vytříbená kniha pro všechny věkové kategorie o úskalí života nedokonalé ženy s nedokonalým mužem. Pro filmové fajnšmekry i analfabety. Rozesměje, pohladí, zahřeje a povzbudí. Skvělé čtení.

Daisuke
10.12.2019 1 z 5

Tohle nemělo nikdy opustit web.

Jsou blogy, které offline fungují - tenhle mezi ně nepatří. Rozsahem se kniha podobá spíše delší seminární práci, a to by za 279 Kč bylo moc i v případě, že by psaní bylo opravdu dobré. A ono není - bohužel jde spíš o normální blogové pindy matky v domácnosti, kterých je na idnesu dvanáct do tuctu...