Zhubni
Richard Bachman (p)
Richard Bachman série
Kletba jako zasloužený trest? Billy Halleck má všechno, co si může přát – drahý dům, hezkou rodinu a výnosné zaměstnání v advokátní kanceláři. Má však také velkou nadváhu a lékař ho varuje před infarktem. Jeho život se změní, když ve chvíli nepozornosti za volantem srazí cikánku. Při odchodu z budovy soudu mu místo dramatické scény, která by se dala očekávat, její starý otec pošeptá jediné slovo: „Zhubni.“ Jedno jediné slovo, ale za šest týdnů je Billy o padesát kilogramů lehčí a to, co se zpočátku mohlo jevit jako příjemná změna, se stává bojem o život…... celý text
Literatura světová Horory
Vydáno: 2022 , Beta-DobrovskýOriginální název:
Thinner, 1984
Bonbónek. Chápu, že to může znít legračně v souvislosti s názvem knihy, nicméně na tom trvám. Mistr King mi zase dal dávčičku svých znalostí lidských povah a schopností o nich hezky psát. Takže přesto že se toho do půl knihy moc fakticky nedělo, nenudila jsem se. Závěr byl jízda. Těším se na další.
Paradoxně jediná postava, co mi byla opravdu sympatická byl italský mafián..hmm. Mám se nad sebou zamyslet?
p.s. Kdyby se pan King rozhodl dát se místo na psaní na dráhu zločince, myslím, že by byl hodně nebezpečný.
Temné vyprávění příběhu o tom, že každý nakonec dostane to, oč si koleduje nejvíce... Další výborná kniha mistra nejen hororů.
Můj první King. První třetina knihy, jak už to často bývá, měla pomalejší rozjezd a chvilku mi trvalo se pořádně začíst, druhá třetina už měla spád, třetí třetina luxusní počtení, záživné, napínavé. Samotný závěr mě trošku zklamal, přišlo mi to hodně otevřené a na to, že vše bylo vždy hodně rozpitvané do detailu, tak na konci až hodně otazníků, co se stalo s tím a co udělal tento... celkově se mi ale kniha líbila.
Úplně nevím, co si myslet. Stephena Kinga mám moc ráda, ale musím říct, že tohle nebylo úplně ono. Námět a téma docela zaujímavé, avšak dalo by se z toho dostat víc. Místy byl děj velmi roztahaný, ale bylo to docela čtivé. Na druhou stranu jsem však neměla problém knihu odložit. Líbilo se mi postupné rozplétání příběhu a nacházení řešení, styl textu mě místy štval. Konec mě nepřekvapil, a ani se mi moc nelíbil, čekala jsem konec a ne otevřenou nedokončenou epizodu. Je to škoda, kniha se mi ve finále líbila, ale nadšená nejsem, už se k ní určitě nevrátím.
velmi napínavá knížka, i když někdy zdlouhavá.Knížky od Kinga mám ráda, tato není můj top, takový slušný průměr...
po vánocích je příjemné si přečíst, že může mít někdo problém s tím, že hubne :D
Ale vážně: takový standard, žádné úplně velké wow! se nekonalo, ale bylo to záživné čtení.
Sáhla jsem po této knížce, protože jsem doufala, že to bude trochu rozvinutá povídka typu Nekuřáci a.s., ale to bohužel nenastalo.
Normálně bych knihu tohoto rozsahu zvládl za 1-1,5 dne. Tady jsem se pořád nemohl chytit a rval se s tím skoro 3. Teprve v poslední třetině to začal být pořádný King. Mělo to napětí, spád a fantastický konec. Na rozdíl od spousty komentářů se mi líbí jeho poselství - ty největší hrůzy způsobí člověk svými činy. Podíval jsem se na chronologii Kingových knih a připadá mi, že v roce 1984 na něj přišla krize - na Řbitov zvířátek (1983) se těžko navazuje. V tomto roce ostatně vydal i Talisman, což je dle mého jeho nejslabší věc.
Námět dobrý, uprostřed kýbl nudy při projíždění US, konec vypadá jako dobrý nářez, ale samozřejmě to ukončí klasický Kingovský otevřený konec, takže se stejně nedozvíme, jak to dopadlo.
Netradičně docela útlá Kingovka, ale velmi čtivá a napínavá. Čekala jsem jiný závěr trochu, ale celkově skvělé.
Čtenářská výzva 2019: Kniha, jejíž název je v rozkazovacím způsobu.
Čtivé, napínavé a zajímavé. Konec mě tedy dost překvapil. Byla to moje první kniha od Kinga, díky Čtenářské výzvě... Doporučuji, i když to není můj žánr, určitě si od něj ještě něco přečtu.
Ze začátku jsem se nějak nemohla začíst, ale od půlky už strhující čtení a závěr naprosto fantastický. Další můj klenot ve sbírce od tohoto autora.
Dobré počtení, příběh šlape, nabubřelý hlavní se nemíní smířit s prokletím, které na něj bylo uvaleno.
Nechápu, kde bere nápady na svoje knihy. Zajímavý námět, a závěr jsem hltal a konec mě dostal.
Zaujímavé dielko. Zjavne na motívy klasického vlkodlačieho hororu ( kto má záujem, môže skúsiť klasický film The Wolf Man s Lonom Chaneym Jr.). Hlavnú postavu prekľaje cigán, najskôr odmieta existenciu svojho prekliatia, potom uverí, ale ostatní mu neveria, stáva sa z neho štvanec, snaží sa nájsť liečbu... King príbeh obohatil myšlienkou o konzumnej spoločnosti ( ako píše užívateľ Metla) a veľmi zdrvujúcimi opismi prekliatí hlavného hrdinu aj jeho známych. Keďže v čase čítania knihy začala mať moja mama problémy s vyrážkami, nebolo mi práve ľahko na duši. Mala opuchnutú celú tvár a viac ako rok sa lekárom nedarilo odhaliť diagnózu. Teraz je viac-menej v poriadku, ale myslím, že ma King zabezpečil strachom z kožných chorôb do konca života. :D
Zajímavý námět, hlavně po vánočním hodování, ale hubnout jako Billy Halleck...Tak to opravdu né.Radši si nechám těch pár kil navíc.Četlo se to dobře, ale čekala jsem trochu víc .Jinak určitě doporučuji.
New York zfilmováno USA (Spojené státy americké) rodinné vztahy Romové, cikáni kletba prokletíAutorovy další knížky
1994 | Řbitov zviřátek |
1993 | Osvícení |
2010 | Pod kupolí |
2001 | Zelená míle |
2016 | To |
Pěkné čtení. Taková rychlovka.