Zítřek ti nikdo neslíbil

Zítřek ti nikdo neslíbil
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453462/bmid_zitrek-ti-nikdo-neslibil-sUz-453462.jpg 4 320 320

Něco je špatně... Jsou tři, i když každý sám. Probudí se na neznámém místě. Netuší kde, neví proč. Nic si nepamatují. Julie procitá na zemi v cizí koupelně. O kus dál se probouzí Viktor. Patrika ze spánku vytrhne bolest a stejně jako ostatní tápe s naprostou marností v zamlžených vzpomínkách. Nedokáže promluvit a nic nevidí. Ale jako jediný ví, že je někdo poblíž... Český thriller úspěšné blogerky a spisovatelky Kateřiny Karolové vás přesvědčí, že seveřané nejsou jediní mistři napínavé literatury.... celý text

petunkav
04.11.2024 4 z 5

Po knize jsem sáhla z důvodu "podzimní, lehce duchařské" nálady.
No a splnila mé očekávání. Samozřejmě je to takový příjemný lehký odvar duchovna, ale pro mě tak akorát. Všechno se krásně postupně rozplétalo. Ke konci mi trošku vadilo dost jasné vysvětlování "života po životě" - spíše po sebevraždě.
Za mě moc pěkné tajemné čtení.

Lucciella_L
28.10.2024

Musím přiznat, že i z této knížky na dýchá Karika.

Julie se probudí a neví. Nechápe, kam zmizely její věci, lidé.... A tak začne bloudit po okolí a.... Neví. Prostě nic. Nikde nikdo, všechno vypadá opuštěně, vybydleně...

Vedle Julie je Viktor.... a pak Patrik.... a pak Adam.... Postav pořád přibývá a vy jste v polovině knížky a šílíte. Proč? No protože pořád nevíte, o co jde! Kde jsou všichni? Byla snad nějaká apokalypsa a nebo všichni prostě "zmizeli"?

Musím říct, že jsem tohle jsem hltala dva večery, ale nemělo to chybu! Knížky, kde člověk hned na začátku neví, o co jde, mají svoje kouzlo!

LisaBella
16.10.2024 4 z 5

Tak nějak od samého začátku tušíte, co za tím vězí. A ono se to potvrdí. Musím říct, že to není nijak zvlášť napínavý thriller, ale je to velmi dobře vymyšlené. Poslouchala jsem jako audioknihu, tím bylo o něco snazší vstřebat a nasát atmosféru, ale osobně jsem počtem hvězdiček velmi ocenila autorčinu představivost a nápaditost. Ději bych určitě přes tři nedala.

Jidu
13.10.2024 4 z 5

Tak tohle byla jednoznačně nejlepší kniha, jakou jsem zatím od autorky četla.

Vlastně hodně dlouho nevíte, co čtete. Záhada vedle záhady. Hlavní hrdinka se probudí na místě, kde nikdo kloudně není, neví, co se děje, co tam dělá a kde sakra všichni a všechno jsou.

Krásně se zde střídají úhly pohledu, je zde opravdu velké množství postav, které příběh vyprávějí a dovykreslují. Až dojde k tomu velkému "aha" momentu.

Přiznávám, že to, co se děje, jsem odhalila poměrně brzy, ale vůbec mi to nevadilo. Zajímalo mě, jak si autorka s touto situací a nezvyklou situací poradí a hltala jsem každé písmenko.

Zároveň ale musím říct, že by takové knihy měly mít varování. Bohužel se tam řeší něco, co se mě dost osobně dotýkalo a ještě pro mě v té nejméně vhodné době. Z anotace to není jasné, takže bych si na to dala asi maličko pozor. Některé ty popisy nejsou vůbec příjemné.

Maličko mi vadil konec, ale to jsem měla teda u všech autorčiných knih. Já jsem zastánce a milovnice těch uzavřených a autorka otevřených. Takže zde nastal maličko problém. Ale oproti třeba Jinému místu to konec alespoň má, takže nic, co by mi vyloženě trhalo žíly.

Celkově jsem ale opravdu nadšená. Zajímavý, neskutečně originální, poutavě napsaný a fakt musím ještě jednou vypíchnout to střídání postav. To mě udržovalo v pozoru celou knihu. Určitě doporučuji.

svetlanaLjQX
03.10.2024 1 z 5

To je titul, že? Zítřek ti nikdo neslíbil....v člověku vzbudí tolik myšlenek. Uvědomuje si, že opravdu všechny plány na další dny jsou nejisté - vždyť nevíme, zda se zítra ještě probudíme. Prostě - ten titul a docela dobré hodnocení mě vedlo k tomu, že jsem si knížku koupila.
No...je čtivá. I napínavá - pořád chcete vědět, co dál - co ti tři, jak se to s nimi vyvine?
A rozuzlení? S odpuštěním - naprostá sra*ka. To snad ani jeden nevymyslí...no, vymyslel. Já mít talent tak napínavě psát, tak si opravdu vymyslím něco, co by se dalo aspoň zařadit do "normálního" sfi-fi. Ale tady to je nelogické i na sci-fi. Jsem prostě naštvaná a o autorku už určitě zájem neprojevím.

pavlačinka.1
02.10.2024 3 z 5

Byla jsem zvědavá co to je? Co se to děje? Byla jsem moc zvědavá a četla stále dál, knihy pani doktorky táhnou dějem i stylem. Téma zajímavé...Nic méně spíše do literatury sci-fi , což mě moc nebere.Poslední třetina už mne nebavila, výpovědi postav zdlouhavé...

Januli
02.10.2024 3 z 5

Než jsem se pustila do čtení, tak od známých jsem slyšela, že kniha nic moc a jedna ji dokonce nedocetla. Takže jsem šla do knihy trošku s obavou, ale potěšila mě mile. Pro mě zajímavé neotřelé téma, které mě nutilo se zamyslet. Ale závěr mě nějak asi utekl a úplně do mě nezapadnul u postavy Sandry.

Alilka
11.09.2024 5 z 5

Naprosto souhlasím s komentářem Rave (20.11.2020). Jen bych se opakovala... A ano v závěru do sebe všechno zapadá a přitom se nabízí i pokračování... I já se už teď na něj těším! Kam parta došla a koho ještě potkali?

terimila
04.07.2024 4 z 5

Dobré. Začátek a většina knihy super, strhující a perfektně čtivé. Jen jsem tím letěla, abych se dozvěděla, co se se třemi hrdiny stalo... Na rozuzlení jsem teda nepřišla, přiznávám. Pojetí a myšlenky jsou hodně zajímavé a celkem mě zaujaly. Ovšem poslední třetina lehce zklamala, některé linie mi přišly dost nedotažené (hlavně Viktor).
Dobré, ráda jsem si to přečetla a docela to i lze doporučit jako napínavou neobvyklost k lehkému zamyšlení. Ale do knihovny to, narozdíl od Odbočky v lesích, chtít nebudu. To nejzajímavější z celé knihy asi nikdy nezapomenu, takže další čtení už prostě nebude ono...

Janča089
23.06.2024 4 z 5

Kdybych věděla, že je kniha více sci-fi než thriller, ani bych si ji z knihovny nepůjčovala. Ale nakonec jsem byla příjemně překvapená.
První třetina mě tedy bavila nejvíce, bylo tam napětí a čekala jsem, co z toho bude. Když pak došlo k "prozrazení" a zjistila jsem o co jde, trochu ze mě nadšení opadlo. Vyprávění aktérů se trochu vleklo, ale celkově to nebylo špatné. Vlastně i trochu k zamyšlení. A závěr se mi líbil.

Abikk
14.05.2024 2 z 5

Škoda, že kniha není uvedena jako sci-fi či fantasy nebo jak se tento žánr nazývá. Nečetla bych jí neb mne tyto příběhy nebaví. Bylo tomu i teď. Bohužel jsem to pochopila jen částečně a byla to ztráta času. Věřím, že své fanoušky, co žánr mají rádi, si našla. Dvě hvězdy za snahu mne udržet v ději, než jsem zjistila oč běží :o)

Nuttelka
08.05.2024 audiokniha 4 z 5

Nějak jsem nevěděla, co mám od této knihy čekat, pustila jsem a nechala se unášet proudem.. no, jen díky poslechu jsem to neutnula a vydržela, jelikož až poslední třetina za to stála, když se konečně dovíme, o co tady jde.. opravdu originální námět a hodně k zamyšlení.. docela mi vadily jakože "vtípky" či "výroky", které každý známe, ale sem se mi teda nehodily.. dávám tak 3,5*

jaroiva
25.04.2024 audiokniha 3 z 5

Začátek (snad tak polovina) ... "WTF, ať už se konečně vyžvejkne, o co jde!" Autorka zkoušela mou trpělivost. Kdybych to četla, tak to odložím mnohem dřív, než dojde k obratu a objasnění zásadního smyslu. Tím, že jsem to poslouchala, jsem ale vytrvala a poslechla i
Třetí čtvrtinu - hodně zajímavé, poměrně k zamyšlení. Tahle čtvrtina mě bavila.
Konec - ... má to konec? Jestli ano, tak je to spíš takový průměr.
Takže v součtu za tu 3. čtvrtinu 5*, první půlka 1*, konec 3* ... = 2,5*

kramlinka88
18.04.2024 5 z 5

Má první kniha od Katky a určitě ne poslední. Já jsem nadšená a ohromená. Vysvětlení zápletky mi vzalo dech, absolutně jsem to nečekala a musím říct, že takto originální příběh jsem ještě nečetla :-)

Jedním slovem wow, jak tady napsat recenzi a nevyzradit zápletku? Bude to těžké, ale pokusím se :-)

Představte si, že se probudíte v koupelně, je vám špatně, nemůžete si vzpomenout z čeho. Nemůžete si vzpomenout kde jste, jak jste se tam dostali, jediné co víte je, že máte strach.

Strach vám velí opustit ten divný, prázdný dům, ale bude to venku lepší ? Nebude lepší vrátit se dovnitř? Kde máte svoje věci? Kde to jste, a především kde jsou všichni?

Tyto otázky jsem si kladla téměř celou knihu. Už delší dobu jsem nečetla knihu, která mě nutila otáčet stránku za stránkou, bez ohledu na denní či noční dobu, já prostě potřebovala vědět, jak to skončí a hlavně, kde se to Julie ocitla.

Z vyprávění se také dozvíme, že nebyla jediná, máme zde ještě kapitoly z pohledu Viktora a Patrika. Každý z nich se probere na jiném místě a cítí něco jiného, podaří se nám zjistit, co se vlastně stalo ? Co mají společného ?

Nebojte vysvětlení se dozvíte, ale ještě před tím vás čeká zhruba 200 stránek napětí, kdy nebude absolutně tušit co se děje :-) Já byla nadšená, doufám, že vy budete taky ;-)

Prske
20.03.2024 2 z 5

Tohle bylo zvláštní. Asi bych neměla vyloženě problém se zápletkou, jen mi tam chyběla nějaká následná gradace děje, akce, cokoliv. Půlku knihy se vytváří atmosféra, která ve chvilce pomine a pak je to vlastně jen takový bizárek

lydie7986
16.03.2024 2 z 5

Kateřina umí psát dobře a poutavě, jen neví o čem. A tak hledá inspiraci v amerických filmech a aby o tom čtenář neměl pochyb, tak je v knížce i všechny vyjmenuje v rámci konverzací typu: "To je jako ve filmu ..., viděla jsi ho?"
Četla jsem od Kateřiny Odbočku v lesích a označila jsem ji za českého Kariku. Těšila jsem se, že v tomto duchu se ponese i tato kniha, ale není to ani horror ani sci-fi, možná jako komiks by to někoho pobavilo. Dvě hvězdičky za první třetinu, tedy než vše pokazil Adam...

konicekbily
12.03.2024 3 z 5

Spoustu myšlenek autorky jsem nepochopil, možná jsem četl nepozorně, ale také se mi zdá, že někde jsou nedotažené myšlenky. Jo, ale podle mne to není klasické napětí - nejedná se o thriller. Průměr!

twigxi
08.03.2024 1 z 5

Asi bych ji spis zaradila do zanru young adult, hlavne v druhe casti knihy to tak na me pusobilo. Myslenka to byla zajimava. Hvezdicka patri urcite za zajimavy napad a to, ze se to od druhe pulky odvijelo jinym smerem, nez jsem puvodne cekala. Nechci spoilerovat, protoze nechci osidit dalsi ctenare o zazitek. Cekala jsem, ze v tom bude nejaky hacek, ale necekala jsem takovy, jaky nastal a mile me to prekvapilo. Autorka je mi sympaticka, takze je mi zase lito, ze musim hodnotit takto malo hvezdickami, ale ja se chtela bat a byt napata a to se bohuzel nekonalo.

Tereza137
26.02.2024 3 z 5

Ze začátku jsem příběh nepochopila. Každá postava měla svou linku a já si říkala jakou budou mít spojitost nebo jak se děj dále vyvine? No, dočkala jsem se!

Za půlkou knihy konečně pochopíte o co v příběhu jde a můžu říct, že to téma je silné, jelikož si myslím, že bohužel se to v dnešní době děje čím dál tím víc a víc častěji a mi je z toho neskutečně smutno.

Abych byla 100% upřímná, témata, která se odehrávají v knize mi nesedla. Dále mě zklamalo, že ze začátku to vypadalo na dobrý survival, jak jsem už zvyklá z jiných autorčiných knih, jenže se z toho vyklubalo úplně něco jiného.

Naopak se mi moc líbilo konečné propojení všech linek a to rozuzlení, jo, to musím paní Karolové nechat, že příběh zakončila skvěle.

Ostatní knihy se mi líbily o 100% víc a rozhodně je doporučuji, avšak, jestli máte autorku rádi, určitě si tuto knihu přečtěte.

faraonka
17.02.2024 2 z 5

Vůbec mě nezaujala

thrillery ztráta paměti, amnézie postapokalyptická sci-fi

Kateřina Karolová
česká, 1981