Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí

Život bez zánětu - Jak snížit riziko nemocí
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409315/bmid_zivot-bez-zanetu-jak-snizit-riziko--8DM-409315.png 4 9 9

Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí. Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce. Zásadní součástí protizánětlivého režimu je právě strava. Nespočívá v dietách a koktejlech ze superpotravin nebo v neustále doporučované stravě s nadbytkem sacharidů, ale v synergickém účinku mnoha protizánětlivě působících potravin. Cílem této knihy je ukázat, že protizánětlivý jídelníček z dostupných potravin, koření a bylin zahrnuje to nejlepší ze stravy našich předků. Výzkum prokazatelně ukazuje, že u těch, kteří jedí vyváženě, se riziko civilizačních nemocí — od alergií přes cukrovku, nemoci srdce a rakovinu až k zažíva¬cím obtížím — snižuje až o devadesát procent. Pokud k těmto lidem chcete patřit také, je tato kniha určena právě vám. Cesta je jednoduchá: K potlačení nezdravého zánětu musíme omezit nebo zcela vyloučit některé škodlivé pokrmy a ve větší míře jíst správné kombinace potravin působící proti zánětu.... celý text

Přidat komentář

RenataP
07.10.2020

Užitečná kniha. Čím více jich autor vydává, tím více jsou zaměřeny prakticky, na tipy a recepty a na to, jak vnést tento typ stravování do běžného života s dostupnými surovinami.
Je to někdy alchymie, ale tyto knihy jsou potřeba.

misa_raw
12.03.2020

Je skvělá jako základní orientace potravin, koření a pod...s vysvětlením, proč to či ono konzumovat či ne. Už se tomuto věnuji pár let a za mne dost dobrá kniha.


Metroušek
07.08.2019 4 z 5

MUDr. Frej opět dodal velice aktuální a potřebnou knihu o výživě a zdraví. Dobře podloženou mnoha výzkumy, samozřejmě tendenčními a vybranými, neboť, jak známo, výzkumy dokážou potvrdit leccos, bez nějakého fanatismu (rozumná konzumace alkoholu či masa povolena, "raw" s mírou atd.), s rozborem jednotlivých poživatin a dokonce i s některými recepty (což nepokládám za plus, ale budiž). Letošní léto v naší turistické destinaci opět odhalilo, že Češi a bohužel i Češky váží zase o pár kilo víc než loni, a to znamená, že se uvnitř pomalu klube něco ještě horšího. Tudíž se domnívám, že by se tato kniha společně s předchozím autorovým Zánětem leckomu hodila, dokud není moc pozdě. Doporučuji zkombinovat s nepřekonatelnou webovou kuchařkou ze Svatojánu báječné šéfkuchařky Evy Francové. Věřte mi, to nemá chybu! Nikdy v životě jsem tak chutná a zároveň zdravá jídla nejedl...