Život jedna báseň
Colleen Hoover
![Život jedna báseň Život jedna báseň](https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508559/bmid_zivot-jedna-basen-63b57986e1212.jpg?v=1672837511)
Život jedna báseň série
1. díl
Osmnáctileté Layken zvané Lake nečekaně umírá otec, a přestože jeho ztrátu bolestně prožívá, stává se oporou matce i malému bratrovi. Zvlášť když se rodina musí stěhovat přes celou zemi. A na novém místě, kde Lake neočekává vůbec nic dobrého, poznává Willa, kluka ze sousedství s jedinečným smyslem pro humor a vášní pro poezii. Začínající vztah však ukončí šokující odhalení… Další romantický příběh od Colleen Hoverové, autorky bestselleru Bez naděje.Doporučený věk 13+.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , Ikar (CZ)Originální název:
Slammed, 2012
![lucias16 lucias16](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Jedním slovem: Krásné!!!!
Dojemný příběh, který je plný krásných veršů, které Vás chytí za srdce.
![--nora-- --nora--](https://www.databazeknih.cz/img/users/61_/61440/m_61440-Xen.png?v=1459854941)
naprosto ÚCHVATNÉ
jiné než bez naděje ale stejně skvělé
doufám že to bude jako u bez naděje a bude druhý díl z jeho pohledu,bylo by to hezký
![Terka18 Terka18](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41046/terka18-174.jpg?v=1541876956)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasné! Colleen je super autorka, knížka přečtená jedním dechem. Colleen ukázala, že poezie není vůbec tak špatná, jak si spousta lidí myslí, některé básničky byly skvělé.
Poutavý příběh už od začátku knihy. Občas mi vhrkly až slzy do očí.
Neváhejte, stojí za to si ji přečíst!
![Safienka Safienka](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31150/31150-dvh.jpg?v=1493981003)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvělé! Colleen Hoover nezklamala ani tentokrát! Kromě toho, že to bylo čtivé, oddechové a plné tajemství, tak se mi moc líbilo zapojení úryvků z textu kapely The Avett Brothers (už mám jedno album sehnáno :o) A hlavně se autorce povedlo předvést novodobou poezii v úplně jiném světle! Určitě stojí za přečtení!
![Ivy Ivy](https://www.databazeknih.cz/img/users/12_/12518/12518-I4G.jpg?v=1411126090)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Mě se prostě nevyplatí kupovat si knihy. Tuhle jsem si domu přinesla asi v šest večer a ve tři ráno jsem s ní byla hotová. Collen prostě nezklame. Je to sice její prvotina, ale nijak nepokulhává za jejími novodobějšími počiny. Doufám v pokračování Lake a Willa. A jejich bráškové byly naprosto kouzelní.
![dubakm dubakm](https://www.databazeknih.cz/img/users/50_/50269/m_dubakm-Tr4.jpg?v=1540831198)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Dumbed down and numbed my time and age
You dreams to catch this world the cage
The highway sets the travelers stage
All exits look the same
Three words that became hard to say
I and love and you
The Avett Brothers (I and love and you)
Přečetla jsem si krásnou kníhu, poslechla pár písní od The Avett Brothers a užila si nádherný večer. Slammed je kniha o lidech, kteří žijí, ne přežívají, kteří zpochybňují své rozhodnutí o správnosti činů a dělá je to silnějšími a moudřejšími.
![shey shey](https://www.databazeknih.cz/img/users/51_/51135/m_shey-0lF.jpg?v=1541325655)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Colleen je úžasná spisovatelka. Umí krásně pracovat s příběhem, s charakterem postav i s emocemi čtenáře.
Další její kniha je skvělá :) Sice nevím jestli je možné aby nějaký takový Will vůbec existoval, ale právě proto máme my holky tyhle knížky tak rády , no ne? Určitě si knížku přečtěte, já byla nadšená i když jsem spotřebovala balíček kapesníčků :D
![Lucka.79 Lucka.79](https://www.databazeknih.cz/img/users/32_/32965/lucka-79-Hz6.jpg?v=1544275080)
Krásné ... emotivní ... smutné
Úžasná kniha, nemám co jiného bych dodala, snad jen, že není třeba, aby kniha měla 500 stran, na krásný příběh stačí i polovina. Určitě doporučuji!
![bilu bilu](https://www.databazeknih.cz/img/users/41_/41134/41134.jpg?v=1381127989)
tahle spisovatelka tak hezky píše vždy dokáže popsat ve svých knihách tak čístou lásku určitě až příště zas něco od ní bude ráda si to přečtu jsou to super oddychovky jen konec mi přišel takový urychlený. Na stránkách uložto jsou od ní ještě přeložené dvě knihy Maybe Someday a Finding Cinderella.
![Morisa Morisa](https://www.databazeknih.cz/img/users/35_/35607/m_morsie.png?v=1728071252)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Moje další rande s Coleen Hoover - rande, které jsem nechtěla, aby někdy skončilo. A přitom trvalo jen pár hodin během jednoho deštivého odpoledne v malé zapadlé kavárně.
Lepší čas a místo pro čtení téhle knížky jsem si ani nemohla přát!
Tohle bylo prostě krásný! Miluju poezii - spontánní poezii, poezii bez příkras, bez zbytečných úprav a kudrlinek - a miluju jednoduché příběhy, v nichž se ukrývá samotná podstata života.
Život jedna báseň mi nemohl lépe sednout do noty.
Když tuhle knížku čtete, připadáte si jako byste byli tam, jako by se to všechno dělo vám. Emoce na vás buší ze všech stran, a i když to dost často bolí, přestat nemůžete. Tak nějak podobně, jako když se nešťastně zamilujete - přes to všechno utrpení se jen tak na řeknutí neodmilujete.
Je to silný příběh, který se tak nějak usadí ve vašem srdci a začne si tam žít svým vlastním životem - do doby, než knihu znovu otevřete a objevíte tam to, co jste napoprvé přehlédli.
Do téhle knížky jsem se zamilovala. A i když je to vztah komplikovaný, myslím, že potrvá léta!
![Petra28 Petra28](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/47786/m_47786-lao.jpg?v=1459854934)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Pěkná oddechovka, přečetla jsem ji za večer. Jen mi přijde že na pár mladých lidí je toho naloženo přespříliš.
![dikyna dikyna](https://www.databazeknih.cz/img/users/52_/52216/m_dikyna-Nsk.jpg?v=1672247991)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
jedním slovem KRÁSA,určitě stojí za přečtení.Já občas Lake obdivovala co měla trpělivosti i když jsem chápala i Willa.No proste za mě super a určitě jsem ji nečetla naposledy.
![Beni Beni](https://www.databazeknih.cz/img/users/57_/57442/m_57442-4SW.jpg?v=1459854938)
!!!!MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!!
Po dočtení knihy jsem měla děsně melancholickou náladu :-( Ale stejně si ji určitě ještě několikrát přečtu... Slzy tekly proudem, ale jak řekla hlavní hrdinka Lake - "Člověk si oči nevypláče. Když člověk brečí hodně dlouho, pak z toho usne"
Byla to naprosto úžasná kniha od první stránky až do té poslední. Naprosto úžasné bylo i to, že jsme se dozvěděli něco bližšího o vedlejších postavách (myslím tím Eddie) :-)
Jen jednu chybičku bych vytkla (možná dvě): 1. překlepové chyby, za které můžou v tisku, občas mi to rušilo dojem. 2. Rozsáhlost knihy - prostě jsem po dočtení chtěla takových 150 stran na víc, kde by už ti dva byli konečně spolu!!! :-D
Doufám, že toto není samostatná kniha a že bude mít pokračování o jejich dalším životě a vzájemném soužití!!
![LucyLucinka LucyLucinka](https://www.databazeknih.cz/img/users/31_/31841/31841-GU6.jpg?v=1416863802)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasná kniha od začátku do konce... slzy tekly, ale jinak to bylo dokonalé. Colleen Hoover je jedna z nejlepších spisovatelek od které si ráda přečtu každou knihu a s touhle knihou se vyšplhala až do úplné dokonalosti.
"Nikdy nelitujte" :-)
![JajaAP JajaAP](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34857/m_jajaap-6543da6acc653.jpg?v=1698945643)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Naprosto úžasné a smutné. Slzy mi tekly proudem, Tahle autorka je naprosto neskutečná. Doufám, že se brzo dočkáme další knihy přeložené do češtiny. Jediné co bych jí mohla vytknout je, že by mohla být delší. Moc nerada jsem se loučila s Willem a Lake. Ale rozhodně jsem to nečetla naposledy. :-)
![barca8336 barca8336](https://www.databazeknih.cz/img/users/54_/54742/m_barca8336-NgI.jpg?v=1597136502)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Super knížka, vůbec nezklamala. Já osobně bych třeba brala, kdyby ten konec měl o pár stránek navíc, bylo to takové všechno moc hrr. Ale určitě všem doporučuji. :-)
![kneslova kneslova](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34169/34169.jpg?v=1381127975)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Trochu s obavami jsem začala číst tuto knihu, neboť málokdy spisovatel udrží laťku svých děl stále nahoře. Moc se mi líbilo Bez naděje, ale Ztracené naděje už ne neustálým opakováním děje původní knihy.
Nu ale Život jedna báseň je příběh překvapivě dobrý a velice čtivý, prostě jsem ho přelouskla téměř na jeden zátah. Výborná kniha.
![aika11 aika11](https://www.databazeknih.cz/img/users/64_/64556/m_64556-QEt.jpg?v=1459854943)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Colleen Hoover je úžasná spisovatelka a opět mě nezklamala. Krásná kniha, ke které se budu ráda vracet.
přátelství, kamarádství láska americká literatura rodina pro dívky střední školy pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedéAutorovy další knížky
2018 | ![]() |
2016 | ![]() |
2014 | ![]() |
2020 | ![]() |
2014 | ![]() |
Úžasný příběh. Jen škoda že byl (alespoň pro mě) moc krátký.