Život jedna báseň
Colleen Hoover
Život jedna báseň série
1. díl
Laykenini rodičia sa nevedeli dohodnúť: matka ju chcela pomenovať Layla podľa piesne Erica Claptona, otec navrhoval meno Kennedy podľa Kennedyovcov – hociktorého z nich. Kompromisom vzniklo meno Layken. Dnes už má dievča osemnásť, končí strednú školu a ocitne sa v novej životnej situácii: otec umrel a matka aj mladší brat potrebujú jej pomoc. Navonok pôsobí pokojne a vyrovnane, no v skutočnosti trpí a stráca nádej v budúcnosť. Celá rodina sa z finančných dôvodov presťahuje na druhý koniec krajiny, do Michiganu. Tu sa Layken zoznámi s príťažlivým dvadsaťjedenročným susedom Willom s veľkou vášňou pre slam poetry, slamovanie. Aj on sa stará o mladšieho súrodenca. Veľmi skoro sa medzi nimi vytvorí mocné puto a Laykenin život odrazu dostáva novú iskru. Po nádhernom prvom rande mladý pár čaká ohromujúce zistenie. Musia sa vyrovnať nielen so silami, ktoré ich k sebe priťahujú, ale najmä s tými, ktoré ich chcú od seba odtrhnúť. Ďalší úder nedá na seba dlho čakať, ale tentoraz sa Layken nemieni vzdať tak ľahko. A keď chýbajú obyčajné slová, svoje city možno najlepšie vyjadriť veršami...... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (SK)Originální název:
Slammed, 2012
Přečteno za jeden a půl dne. Nejde se odtrhnout. Příběh je zajímavý, moc mě baví, jak si autorka hraje se jmény:) Colleen je prostě bohyně na oddychovou četbu:)
Krásná kniha,úplně mě pohltila.Přečetla jsem jí za jedno odpoledne a jsem ráda,že jsem si k ní sedla.Určitě doporučuji si jí přečíst,člověk u ní vypustí spoustu emocí a pro čistí si hlavu.
Když jsem knihu začala číst, nebyla jsem nadšená.. Byla to taková klasika, někdo se někam nově nastěhuje, v prvních pěti vteřinách potkává bájového chlapce, který se samozřejmě okamžitě zamiluje.. Naštěstí pro mě, jsem se k ní po pár dnech vrátila, a nemohla jsem udělat lepší věc. Kniha se četla sama, a autorka má ode mě poplácání navíc za Avett Brothers, do kterých jsem se po první notě zamilovala já :) Líbí se mi, když si v knize můžu najít něco, co v tu dobu zrovna potřebuju, třeba jako milou připomínku toho, že sebe si vždycky nesete s sebou. Nakonec ani nebudu čekat na překlad dalších dvou knih, a pustila jsem se už do druhé.
Ač nejsem asi úplně cílová skupina, pro koho jsou knihy psány, autorka mě baví a dobře se mi čte. Ani tato kniha nebyla vyjímkou. Hvězda navíc je za básně, které se mi líbily.
Po dlouhé době krásná knížka s krásnými hlavními postavami a krásným dějem. Tohle byla moje první knížka od této autorky a určitě plánuji že si přečtu i ostatní které jsou přeloženy do češtiny. Začala jsem jí číst plná očekávání a ikdyž se děj občas nevyvinul podle mých představ, stále je to knížka která něco znamená. Lehce psaný a čtivý příběh se čte sám a já knížku dokončila za den. Nemám jinou možnost než dát 5* :)
Velmi silný příběh, který chytne za srdce. Přečteno jedním dechem, což je asi nutnost, nedokážu si představit moment, ve kterém by se kniha dala odližit se slovy "tak zase zítra". Poezii sice nerozumím, ale i tak jsem si to užila a určitě se k ní jednou vrátím.
Nešlo jinak než přečíst jedním dechem. Úžasný děj, něčím zase nový. A ty použité básně? Nejlepší a hodně k zamyšlení. Každý si z nich musí vybrat tu svou. Vřele všem doporučuji :)
Vážně nevěřím že jsem přečetla dívčí román. Obvykle je nečtu, spíš vůbec, ale tenhle mě do sebe tak zatáhl že později už nešlo skončit. Poezie byla krasným spestřením knihy a celé se mi to moc líbilo...
Páááni! Šla jsem do knihovny s tím, že si půjčím Romea a Julii-knihu k maturitě. Romeo s Julií nebyli k dostání a tak jsem "zabloudila" i jinam.. Knížku jsem čapla a doma ji měla přečtenou hned, protože se od ní nedalo odtrhnout-to doslova. :) Do příběhu jsem se nechala vtáhnout a při posledních stránkách si říkala, že ještě nechci konec.
Lehké čtení oživené krásnou poezií. :')
Lehké čtení oživené krásnou poezií. :')
Krásná kniha. V mém výtisku se bohužel objevily pravopisné chyby. Nemám tušení, jak je to možné. Bála jsem se že to knize ubere na jedinečnosti, ale víte co? Neubralo! Je to naprosto úžasný příběh!!! Sice bych uvítala delší epilog, i tak se mi kniha moc líbila. Něco mi říká 9,5/10* (asi kvůli těm chybám). I tak velmi doporučuji!!! A ty básně...
Příjemná kniha za pět hvězdiček. Ani jsem si neuvědomil a byla jsem u konce. Příběh byl skvělý a nenudila jsem se ani minutu - Collen Hooverová to se čtenáři prostě umí.
Jediné co knize vyčítán je název - Život jedna báseň. Proč?
Nakonec chci podotknout že ačkoliv kniha je to úžasná, série Hopeless (Bez naděje) si mě získala více.
Nádhera, vážně nádhera. Dojemný příběh dvou lidí, kteří ve svém věku řeší naprosto jiné věci než jejich vrstevníci. Nádherně napsané, hlavní postavy jsou skvělé a jejich bratříčky si každý hned zamiluje :)) Určitě se k této knize budu vracet. Chytla mě hned na začátku
Došla mi slova.. DOKONALOST. :) Tohle bude rozhodně jedna z nejlepších knih co jsem letos přečetla!! :)
Možná je to tím, že jsem jí četla teď kdy bych se měla podobným knihám spíš vyhýbat, ale je to vážně skvělá kniha, která dokáže i překvapit. PŘEČTĚTE SI TO ! :)
přátelství láska americká literatura rodina pro dívky střední školy pro dospívající mládež (young adult) slam poetry sousedé
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Po dlouhé době kniha, která mě zcela pohltila