Zlodějka příběhů

Zlodějka příběhů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539494/bmid_zlodejka-pribehu.jpg 4 1753 1753

Josef Bergman série

< 2. díl >

Šéfka televizního scenáristického týmu Anna Valentová je výrazná osobnost – lidé ji buď milují, nebo nenávidí. Anna chce být ve všem nejlepší, jenže teď se jí pracně vybudovaná pověst hroutí pod rukama: její dcera je nezvěstná a navíc neznámý vyděrač odhalil všechna její tajemství. Co s tím vším mají společného její dvě kamarádky z dětství? Pak dojde k vraždě a je na charizmatickém inspektorovi Josefu Bergmanovi, aby rozpletl složitě zamotané klubko přátelských a mileneckých vztahů.... celý text

Přidat komentář

Rowana
09.10.2024 audiokniha 4 z 5

Podezírala jsem kde koho. Zajímavě napsané i rozvedené. Od poslechu jsem se nemohla odtrhnout.

soupik2012
09.10.2024 audiokniha 4 z 5

Protože se dostávám k této sérii na přeskáču, mohu si dovolit napsat, že paní Klevisová zraje jako víno. Úvodní díly z této série totiž nedosahují takové úrovně, jako díly které následovaly. Tento příběh mi přišel z celé série nejslabší. Nikoliv však vyloženě špatný. Líbilo se mi jak nám poměrně věrohodně přiblížila zákulisí tvorby seriálů. Ano, přesně tímto způsobem nekonečné seriály vznikají. Téměř, až vražená rivalita a dost nepřátelské prostředí. Hercům z těchto seriálů není co závidět, opravdu ne. Píši to poměrně často, ale paní Klevisová je vynikající vypravěčka. Umí upoutat příběhem hned od prvních řádků. Ale velkou slabinou je samotný detektivní případ. Málo věrohodné, žádné indicie k dopadení vraha a nezodpovězené otázky. Audiokniha je načtena velice dobře a načetla ji paní Jana Stryková.


ŽralokPeet
06.10.2024 5 z 5

Líbí se mi, jak to M. Klevisová celé promyslela, dobře se to čte a nenudí.

Luigi1
23.09.2024 5 z 5

Tato detektivka se dala moc dobře číst

mekkejla
20.09.2024 5 z 5

Já jsem naprosto nadšená! Skvěle propletený příběh, postavy, které vzbuzují vlnu emocí - některé pozitivní, jiné negativní, ale rozhodně vás zasáhnou a nebudou vám jedno, atraktivní prostředí seriálového natáčení, skvělý detektivní tým - prostě boží! Jsem ráda, že je tolik dalších dílů.

Jíťa307
14.09.2024

Zajímavá detektivka, kdy ke zločinu došlo až téměř v polovině audioknihy. Je velmi pěkně popsané kamarádství tří žen a zákulisí vzniku seriálů. Co mě překvapilo, vystupovaly zde hlavně ženské postavy a muži jsou zde jen pro oživení. Až do posledního momentu nebylo možné odhadnout vraha.

Dixinka
01.09.2024 5 z 5

Spisovatelku Klevisovou mám moc ráda. Kniha nezklamala, opět super zápletka. Doporučuji.

jessie01
31.08.2024 5 z 5

Knížky od M. Klevisové jsou pro mě sázka na jistotu. Napínavé, uvěřitelné příběhy, kdy do poslední chvíle netušíte, kdo by mohl být vrahem. Líbí se mi, že autorka neopomíjí psychologii postav a píše stylisticky velmi zdařile.

leny.wood
30.08.2024 4 z 5

Tuhle sérii začínám mít ráda. Čte se to samo, postavy jsou dobře vykresleny. Spíš než detektivku bych to označila jako román s detektivní příměsí, protože detektiv za mě není hlavní postavou. Pokud chcete fakt pořádnou detektivku, sáhněte po jiné knize. Mně se tenhle styl líbí, ale první díl jsem si užila víc.

E_Lan
26.08.2024 4 z 5

Jako vždy u paní Klevisové a detektiva Bergmana příjemná odpočinková detektivka, která se čte jedním dechem. Udrží pozornost, někdy překvapí a hlavně je orámovaná zajímavým pohledem do lidských duší. Každý čin je tak dobře popsán z různých stran, v tom nacházím hlavní pojítko ke knihám paní Klevisové.

FoxFox
22.08.2024 5 z 5

Z této série se mi prostředí inspirované nekonečným seriálem Ulice líbilo asi nejméně, ale detektivní zápletka je opět skvěle vypracovaná. Autorka svádí podezření od jedné postavy k druhé, všichni mají nějakého toho kostlivce ve skříni, kdo je vrah jsem ale neodhadla.

PetrKral
19.08.2024 4 z 5

Vlastně mohu napsat úplně stejný komentář jako u předchozí knihy. Jen o hvězdičku víc.
Podobné vztahovým ženským knihám jako od Třeštíkové. Nebylo to špatné, rád si přečtu další, ale s detektivkou to nemá moc společného.

Kobzíci
12.08.2024 5 z 5

Dobře se četlo, napínavé, zároveň mě potěšilo, že jsem brzy přišla na vraha.

katka134
12.08.2024 4 z 5

Vydařená a napínavá detektivka.
Nahlédnutí do zákulisí televizního prostředí, mě nedostupného, bylo dost zajímavé.

loolee
12.08.2024 4 z 5

Zajímavá zápletka, jen některá odhalení byla až možná překvapivá a ne nezbytná? Prostředí (zákulisí) děje mi sympatické nebylo, proto se mi knížka proti jiným autorčiným tolik nelíbila.

Warty
31.07.2024 5 z 5

Detektivka se velmi dobře četla a zápletka byla zajímavá. Rozuzlení pro mě bylo nečekané, takže za mě super čtení.

patch
24.07.2024 4 z 5

Autorka psát umí, o tom žádná. Ale asi jsem četla od ní lepší knihy. Vzorem pro Pavlač byla asi Ulice?

Ventimiglia
22.07.2024 4 z 5

Audiokniha, příjemně se poslouchalo jako prázdninové relaxační čtení. Vyšetřovatel mi v tomto dílu přišel jaksi nemastný neslaný, ale prostředí scénáristů televizního seriálu mi přišlo atraktivní a zaujalo mě.

Pavlaj
21.07.2024 4 z 5

Pro mě zklamání. Podle toho, jak autorku všichni opěvují, jsem asi měla moc velká očekávání. Atmosféra nijaká, popis prostředí taky nic moc. Vše je o jednotlivých postavách, jenže postavy mi přišly takové nereálné, křečovité, přehnané. S lidmi jako je Anna, Monika, Karolína nebo Ondřej se potkáte leda v románech, v realitě ne. Za mě 70 %.
Je ale potřeba dodat, že já obecně detektivky moc nečtu. Tahle mi znovu připomněla, proč je nečtu. Protože po přečtení většiny detektivek si na otázku „co nového jsem se dozvěděla?“ musím odpovědět „vůbec nic“.

ellypusik
18.07.2024 5 z 5

Škoda, že jsem nejdříve četla nynější nejnovější dílo Vraní oko, které bylo ještě více vyšperkované a k dokonalosti mu nic nechybělo. Zlodějka příběhů je naopak začátkem celé série a je to trochu poznat (ale opravdu jen trochu), např. autorka občas vícekrát opakuje nějaké myšlenkové pochody postav. Nicméně tato detektivka je vynikající! Všem budu vřele doporučovat a Klevisová by měla být příkladem všem autorům píšící podobný žánr. Odhalit vraha jsem nedokázala a přitom se v příběhu objevil tolikrát! Úžasně propracovaná psychologie postav a velice oceňuji charaktery hlavních vyšetřujících, které se rozvíjejí ale zásadně nemění. Příběhům to dodává o to realističtější nádech. Navíc popis přírody byl tak barvitý a lehce představitelný! Opravnu skvělá kniha!!