Zmizení Samanthy Shipleyové
Joy Fielding
Pro Caroline a Huntera Shipleyovi to měla být báječná oslava desetiletého výročí svatby. Týden si užívali v nádherném přímořském mexickém letovisku Rosarito s přáteli a svými dvěma malými dcerkami a těšili se na poslední slavnostní večer. Když se však vrátili do apartmá, jejich dvouletá dcera Samantha byla beze stopy pryč… Celých patnáct let, které uplynuly od únosu, Caroline víceméně jen přežívá. S Hunterem se rozvedli a Michelle, starší z obou dcer, je čím dál tím více nezvladatelná. K tomu jí rok co rok volají novináři, takže když se v den patnáctiletého výročí zmizení v telefonu ozve „Myslím, že se ve skutečnosti jmenuju Samantha, asi jsem vaše dcera,“ je Caroline zprvu přesvědčená, že je to jen další trik, kterým se z ní snaží někdo vymámit důvěrné informace…... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2016 , Ikar (ČR)Originální název:
She's Not There, 2016
Kniha nebyla špatná, ale pro mě patří k těm slabším od Joy Fielding. Možná je to dáno i tím, že už to byla několikátá kniha od této autorky, a tak jsem některé dějové linky předpokládala a relativně od začátku jsem tušila, kdo za únosem stojí. Navíc mi tam chyběl ten úžasný popis vnitřních pocitů hlavní postavy, jak to autorka umí...
Po hodně dlouhé době jsem sáhla na knizku od Fieldingove, nebylo to spatne cteni, ale neco tomu chybelo. Dávám ctyri hvězdičky, ale jsem čekala trošku více.
Zpravidla pokud si něco začnu s Joy, tak všechno ostaní jde stranou. I v tomto případě tomu nebylo jinak. S Caroline jsem snídala, obědvala i večeřela. Pochroupala jsem za víkend a chci další.
Skvělé čtení. Dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala a očekávala, možná i víc. Čtivé, napínavé, žádné zbytečné rozmazávání kolem příběhu, pro mě celkem nečekaný konec. Určitě nebude má poslední od této autorky.
Autorku mám moc ráda a pořád jí to píše skvěle. Tentokrát mi jen něco malinko chybělo do těch 5 *. I tak to bylo napínavé čtení s dobře napsanými postavami a příběhem, který jsem zhltla za dva večery. A tohoto pachatele jsem netipovala vůbec ( i když ?) a musím říct, že mě překvapil - nemile !!
Knihy Joy F. jsou pro mne zárukou dobré zábavy, takže se budu těšit na shledání znovu ... za rok ?
Moje oblíbená autorka Joy Fieldingová mě nezklamala. Skvěle napsaný příběh se četl jedním dechem. Konec knihy mě velice překvapil , ale velice dobře zapadl do předchozího děje. Celá knížka je napsaná promyšleně od samého začátku až do konce. Vše dává dokonalý smysl.
Prostě kvalitní autor se rozhodně pozná.
Knížky Joy Fieldingové jsou pro mě vždy zárukou dobrého čtení. Už od prvních stránek jsem věděla, že se nebudu moct odtrhnout. Příběh byl báječně napsán a nenechal mě knížku odložit. Samotný závěr knihy byl pro mě dost překvapující, i když při zpětném ohlédnutí dával smysl. Příběh, který by v reálném životě nikdo nechtěl zažít, jsem přečetla jedním dechem a můžu doporučit dále.
Čtivý příběh, i když souhlasím, že trochu předvídatelný, přesto jsem se nenudila, protože styl vyprávění J.Fieldingové mi sedí.
Vynikající napínavý příběh, od kterého se nedá odejít. Celou dobu jsem se musela držet, abych nenakoukla o pár stránek, někdy třeba i jen o pár řádků dál, jak jsem byla zvědavá na pokračování. Podle mě jedna z nejlepších autorčiných knih.
Stará dobrá Joy. Kniha mi hodně připomínala její dřívější příběhy, hlavně dějová linka se starší dcerou. Pravdou je, že některé momenty příběhu jsem odhalila předem a ani závěrečné rozuzlení pro mě nebylo šokující, ale i tak mě moje oblíbená autorka rozhodně nezklamala.
Tentokrát mě autorka opět nezklamala, ale zároveň ani nepřekvapila. Další z jejích typických thillerů. Je to čtení napínavé od první stránky, děj svižně napředuje, konečné
rozuzlení bylo pro mě překvapivé. Obyčejně totiž netipuji vraha či únosce, vše nechávám
na autorovi a nechávám se jen tak unášet příběhem a co nejvíc si ho vychutnávám...
Takže fajn kniha :-)
Od této knihy jsem čekala daleko víc. První dvě třetiny byla nuda a konec knihy naprosto předvídatelný.
Napínavé drama, ani chvilku jsem se nenudila. Konečné rozuzlení trochu ve stylu Agathy Christie...
Autorka znovu nezklamala!
Další úžasná napínavá a zároveň psychologická knížka, postavy vykresleny tak, jak to dokáže jen tato spisovatelka. Opravdový čtenářský zážitek. Nemůžete přestat, musíte se zamýšlet, nutí vás to představovat si, jak vše dopadne - zkrátka nenudíte se ani chviličku. Pro mě nejlepší spisovatelka.
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
Další čtivá kniha od mé oblíbené autorky. Zajímavý příběh, nečekané rozuzlení na konec.