Zmizení Samanthy Shipleyové přehled

Zmizení Samanthy Shipleyové https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291665/bmid_zmizeni-samanthy-shipleyove-YQ4-291665.jpg 4 511 511

Pro Caroline a Huntera Shipleyovi to měla být báječná oslava desetiletého výročí svatby. Týden si užívali v nádherném přímořském mexickém letovisku Rosarito s přáteli a svými dvěma malými dcerkami a těšili se na poslední slavnostní večer. Když se však vrátili do apartmá, jejich dvouletá dcera Samantha byla beze stopy pryč… Celých patnáct let, které uplynuly od únosu, Caroline víceméně jen přežívá. S Hunterem se rozvedli a Michelle, starší z obou dcer, je čím dál tím více nezvladatelná. K tomu jí rok co rok volají novináři, takže když se v den patnáctiletého výročí zmizení v telefonu ozve „Myslím, že se ve skutečnosti jmenuju Samantha, asi jsem vaše dcera,“ je Caroline zprvu přesvědčená, že je to jen další trik, kterým se z ní snaží někdo vymámit důvěrné informace…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

She's Not There , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizení Samanthy Shipleyové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (160)

raphelia
23.05.2024 5 z 5

Četla jsem tuto knihu již několikrát a pokaždé ve mně zanechala hluboký dojem - což znamená, že jsem i po jejím dočtení často myslela na některé pasáže z ní a na to, co asi jednotliví účastníci příběhu museli prožívat. Za mě je to rozhodně jedna z nejlepších knih, co jsem zatím četla, a vřele ji doporučuji.

Co se týče těch - jinými recenzenty tvrzených - přehmatů, či jak to nazvat (zejména zájem médií), je nutno si uvědomit, že Američani fungují a uvažují poněkud jinak než my Středoevropani. Navíc příběh je už skoro 10 let starý, tudíž to, co nám dnes přijde normální (sociální sítě, chaty na zpravodajských webech atd.), tehdy prostě nefungovalo v podobě, jak to nyní známe. Takže já bych dost věřila tomu, že hyenismus novinářů popsaný v knize skutečně mohl existovat v takové míře.

simca9342
09.05.2024 5 z 5

Přečtená před lety.

Život rodiny Shipleyových se změní ze šťastného, prázdninového a oslavujícího večera na noční můru. Tu by nepřáli ani svému nepříteli. Z hotelového pokoje jim unesli mladší dceru. Následujících patnáct let rodiče hledají teď už skoro dospělou dceru Samanthu a přežívají ze dne na den. Rozvedli se, jeden z nich má rodinu, oba starší dítě ve střídavé péči.
Jednoho konkrétního dne se v telefonu ozve pověomý dívčí hlas...
Příběh se vrací o 15 let zpět, kdy se tragédie stala. Podaří se po tak dlouhé době Samanthu najít?


Mikiem
25.02.2024 5 z 5

Docela dobrý až na to že jsem nečekala dobrý konec což u thrillerů většinou nebývá

všechny komentáře

Související novinky (1)

Listopadové knižní novinky

14.11.2016


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zmizení Samanthy Shipleyové v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených722x
ve Čtenářské výzvě118x
v Doporučených40x
v Knihotéce309x
v Chystám se číst210x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech3x