Zmizení Sáry Lindertové

Zmizení Sáry Lindertové
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405097/bmid_zmizeni-sary-lindertove-rwU-405097.png 4 899 899

Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedává spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie se Sářiným přítelem Oliverem. Oni i policie vědí, že nezmizela dobrovolně, a brzy zjišťují, že není jediná, po kom se slehla zem. V metru totiž začíná mizet stále víc lidí. Klaudie je přesvědčená, že hluboko pod městem žije něco, co se nedá vysvětlit ani popsat. Neviditelné zlo, které lační po další oběti. A tou má být ona...... celý text

martina1199
02.06.2019 3 z 5

Tato prvotina české autorky velmi mile překvapila. Napínavý příběh s velmi zajímavým námětem, napsaný velmi čtivě. Líbilo se mi, jak se pohyboval na pomezí žánru detektivky, thilleru a trošku i horroru :-) Chtěla bych taky vyzdvihnout obálku, která se mi moc líbí.
Ráda si přečtu další knihy z pera této autorky, protože píše opravdu dobře :-)

SPOILER!!!

Bohužel jsem přišla o část překvapení, jelikož díky tiskařskému šotkovi/nebo přehlédnutí při redakci knihy/ jsem si všimla věcné chyby v textu, díky které jsem předčasně odhalila, v čem spočívá hlavní zápletka knihy.

Prostě pozorná čtenářka no...

Tereziee
27.05.2019 5 z 5

Byla jsem velmi mile překvapena. Když jsem knihu kupovala, vůbec jsem nevěděla do čeho jdu. A musím říct, že jsem ani chvilku nelitovala, že jsem do knížky šla. Celá kniha mixuje moje oblíbené žánry - trochu detektivky, trochu fantasy, trochu hororu. Autorka skvěle popisuje prostředí, má propracované postavy a celý příběh má promyšlený do posledního detailu. Propojení s tématikou judaismu mě příjemně překvapilo. Můžu knihu jen a jen doporučit

Deniska147
27.05.2019 5 z 5

Fuuu. To byla jízda. Nic podobného jsem nikdy nečetla. Naprosto mě kniha odrovnala a velice překvapila. Skvělý výkon spisovatelky, která do posledního detailu zvládla vše vysvětlit a díky tomu je kniha tak báječná.

Efeméra
19.05.2019 5 z 5

Od Zmizení Sáry Lindertové jsem čekala kdeco, ale že knížka bude až tak dobrá, jsem tedy netušila. Hrozně se mi líbilo, jak jsem při čtení zapojovala svůj mozek a představivost, zatímco jsem se snažila dopídit tomu, kdo za (nejen) Sářiným únosem stojí, jak to autorka nakonec vysvětlí. Docela jsem se bála, že bude příběh přímočarý, že mě v něm nic nepřekvapí, naštěstí to tak však nebylo. Ve Zmizení Sáry Lindertové s něčím celou dobu počítáte a pak najednou za půlkou příběhu zjistíte, že to vůbec není pravda. Autorka si s vámi hraje, a to je hrozně osvěžující. Plusem je rozhodně také skoro až hororová atmosféra. Za mě 4.5 hvězdičky a už se moc těším na další autorčiny knížky.

sgjoli
18.05.2019 4 z 5

Tato kniha mne velmi mile překvapila. Autorka je píše velmi sympatickým stylem, které se čte velmi lehko. Umí vytvořit příjemně mrazivou atmosféru, sympatické postavy a příběh sám o sobě je velmi solidně vystavěný. Celé je to zaobaleno do hávu židovské mystiky, která umocňuje celkově ponurou atmosféru knihy. Na tuto začínající paní autorku jsem velmi zvědavá, s čím dalším se vytasí. :-)

MiraiYume
12.05.2019 5 z 5

Už dlouho jsem od českého autora nečetla žádnou knihu, která by mě doslova pohltila. Docela jsem tím začala cítit k české původní próze skepsi a tyto autory jsem přestala vyhledávat. Ale Kateřina Šardická s mým původním míněním úplně zamávala a zašlapala ho do země. Její kniha je od začátku do konce prostě skvělá! Hlavním tématem měla být detektivní zápletka a to je beze zbytku splněno. Ten fantastický nádech (zvlášť pro mě coby milovníka fantasy) je už jen pouhou třešinkou na dortu. Skvělé vyústění příběhu, dost dobré zakončení dějové linky Sáry i všech "přeživších". Čtení jsem si vážně užila, autorka si vítězství v soutěži beze zbytku zasloužila. Na prvotinu skvělý výkon! Byla tu připomínka k překlepům - ano, jsou tu, ale to v každé současně vydávané knize, co mi prošla rukama. Příběh byl však tak vyvážený a napínavý, že jsem si jich velmi brzy přestala všímat nebo snad vymizely... nevím. V každém případě smekám a těším se na další tvorbu (která snad brzy přijde).

Ailee
03.05.2019 4 z 5

Ne úplně můj šálek, ale bylo to dobré. Hodně tajemné.

JerryDexter
02.05.2019 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se hrozně těšil od doby, co byla oznámena. Koupil jsem ji v den vydání, přečetl ji za necelé dva dny. Sice jsem čekal něco jiného, ale zklamán jsem rozhodně nebyl. Plný počet nedám jenom proto, že se nedostavilo ono wau, v které jsem doufal a knihu malinko sráží množství překlepů v textu. Na jedné stránce jsem dokonce objevil tři. To ale nic nemění na tom, že nám v Kateřině Šardické vychází nová česká literární naděje.

Ganie
26.04.2019 5 z 5

Napínavé a tajemné. Jen lehké fantastično, takže to třeba nezaujme všechny, ale rozhodně vás z toho bude mrazit!

Denčaa
24.04.2019 4 z 5

Začínala jsem ji číst s rozpačitými pocity, jelikož jsem měla pocit, že stěžejní žánr je detektivka. Ale hlavní prvky byly ty fantastické. Když jsem se do knihy ponořila víc, zaznamenala jsem jiný problém - bála jsem se. Přiznávám se, že popisy a atmosféra v knize mi mnohdy navodily husí kůži. Nechápejte mě ale špatně, bylo to výborně napsané a oceňuji, že to vyvolávalo dané pocty, což je klíč k úspěchu dobře napsané knihy. Rozhodně se ukazuje, že čeští autoři umí psát a mají právem svoje místo v knižních žebříčcích. Co však beru jako mínus, jsou charaktery osob, které mi přišly trošku chaotické. A děj se občas točil v kruzích, než autorka odhalila něco nového.