Noci běsů přehled

Noci běsů
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445520/bmid_noci-besu-I8p-445520.jpg 4 681 681

Před dvanácti lety v zapadlé vesnici v pohraničí, kde platí vlastní pravidla a lidé stále věří ve staré bohy, zmizely beze stopy čtyři děti. S jejich ztrátou se rodiny vyrovnaly po svém, nikdo však nedoufal, že se po letech tři ze čtyř ztracených vrátí. Astrid Mahlerová je jedním z nich, její bratr však tolik štěstí neměl, doposud k němu nevedou žádné stopy a nikdo nedokáže odpovědět na otázku, co se Maxovi stalo. Během podivných zimních nocí na přelomu roku, kdy se podle pověr stírá hranice mezi světem skutečným a magickým, kdy vesnicí po setmění kráčí stvoření, která do jejich světa nepatří, Astrid při pátrání po bratrovi čelí pohřbeným rodinným tajemstvím i stále děsivějším nočním můrám, které se stávají opravdovými...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Noci běsů. Přihlašte se a napište ho.

roman9276
27.01.2025 3 z 5

Tahle kniha byla tak tajemná až jí to bylo na škodu. Začátek se táhl, vůbec se mi nechtělo do čtení, místy strašně zbytečně utahaný děj, s utahanými dialogy a nelogickým chováním různých postav. Konec zase naopak strašně uspěchaný, což nechápu proč, protože ten byl nejzajímavější. Knihu hodnotím jako průměr.

Niu
26.01.2025 4 z 5

(SPOILER) Knížka se mi nečetla tak úplně lehce jako Zmizení Sáry Lindertové. Bylo to tím tématem divného sektářského chování vesničanů z horní dolní. Kde že se to vlastně odehrávalo? A kdy? Trošku mi to připomnělo knihu od Kateřiny Surmanové Šepot z lesa. Bylo mi líto hlavních postav a toho chování obyvatel vesnice, ta krutost ... Ale, když jsem to vzala, že to tak prostě je, tak se to četlo dobře. Určitě to ve mně něco zanechalo. Možná právě tou krutostí. No, rozhodně jsem četla ve dne, i tak jsem večer/ v noci měla trochu divný pocit - protáhlé stíny a tak. Nejdřív jsem si myslela, že to bude zklamání, ale ne zase tolik. Mi se i ten závěr celkem líbil.

zofie3000
09.01.2025 4 z 5

V něčem mi to přišlo zbytečně uspěchané, ale to je jediné negativum téhle knížky. Klidně bych se nechala víc provádět vybudovaným světem. Mělo to neskutečně hutnou atmosféru, líbily se mi prvky z českého folklóru i postavy a celé dohromady to bylo moc fajn.

Knižní novinky (39. týden)

20.09.2020

Ocenění knihy (1)

2020 - HumbookAwards (Česká kniha roku - 2. místo)

Kniha Noci běsů v seznamech

v Mé knihovně311x