Zmizení Sáry Lindertové přehled

Zmizení Sáry Lindertové
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405097/bmid_zmizeni-sary-lindertove-rwU-405097.png 4 896 896

Jednoho podzimního večera vešla bezproblémová studentka Sára Lindertová do metra a víckrát ji nikdo neviděl. Hlavní vyšetřovatel Richard Ehler spojuje Sářino zmizení se starým případem, který mu ani po letech nedává spát. Po dívce pátrá i její sestra Klaudie se Sářiným přítelem Oliverem. Oni i policie vědí, že nezmizela dobrovolně, a brzy zjišťují, že není jediná, po kom se slehla zem. V metru totiž začíná mizet stále víc lidí. Klaudie je přesvědčená, že hluboko pod městem žije něco, co se nedá vysvětlit ani popsat. Neviditelné zlo, které lační po další oběti. A tou má být ona...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zmizení Sáry Lindertové. Přihlašte se a napište ho.

knizni.taurus
23.10.2024 4 z 5

“Dívky, jako byla ona, jen tak samy nemizí. Dívkám tohohle typu se většinou stane něco zlého.

Když jsem se rozhodovala co za audioknihu si zase poslechnu, tak jsem dlouho neváhala nad Sárou Lindertovou. Knihu od @kat.sardicka jsem si už dávno chtěla přečíst a musím říct, že v audioverzi ta kniha byla skvělou volbou. Kniha mě zaujala námětem nevysvětliténého zmizení - velká lákačka. Každopádně jsem ale ráda, že jsem v době čtení nejela metrem.

Děj má spoustu skvělých věcí: wow momenty a nečekané zvraty, tajemnou atmosféru, neotřelé prostředí a zajímavou zápletku.

Za to postavy to u mě měly těžší. Hlavní hrdinku Klaudii jsem si neoblíbila na první dobrou. Byla dost často nevrlá a svým chováním mě iritovala, ale díky svému zápalu věci řešit a svým sarkasmem mě nakonec začala zajímat a získala si mě. Oliver byl trochu podržtaška, ale nebyl tak otravný, jak by se z počátku mohlo zdát. Adam byl pro mě postava navíc, od které jsem toho moc nečekala a nezískala. No ale kdo mě hodně bavil, byl Ehler. Konečně byl v nějaké detektivní zápletce taky nějaký střízlivý (ať už doslova nebo pohledem na svět) vyšetřovatel, který byl směsicí mrzouta, klaďase a normálnosti. Vyprávění z jeho pohledu mě bavilo asi nejvíc.

Celkově kniha ubíhala rychle, neměla moc hluchých míst, i když se v některých chvílích stávalo, že bych už přeskočila dál a o závěru vlastně nevím, co si do teď myslím. Překročení roviny reality do fantastična bylo zajímavé, spojení s legendami mi přišlo fajn, spojení s židovskou kulturou na mě bylo už moc. Každopádně mě i na konci knihy dokázala autorka šokovat a závěr měl přesně takové grády, jak bylo potřeba. Celkově to byla kniha, kterou jsem si užila, u které jsem cítila tu tajemnost, nejistotu a nervozitu. Pro nadšence do hororu, detektivek a nadpřirozena je to kniha jak dělaná pro pochmurné podzimní období.

Mini audiorecenze: skvělá interpretace ozvláštněná střídáním hlasů (miluju když jsou postavy namluveny různými lidmi), která skvěle dokreslí atmosféru.

cestina_s_linus
18.10.2024 1 z 5

(SPOILER) Nejsem si moc jistá, co jsem to vlastně četla. Není to mé první rande s knihou ze série Hvězdy Inkoustu, ale jednalo se zatím o nejslabší kousek. Celý příběh je roztahaný a jediná postava, která je pro čtenáře zajímavá, tak se zvláštním způsobem zPalachuje. Má se jednat o mysteriózní detektivku, ale spíše bych to označila za hodně špatnou komedii (tolika protichůdných detailů jsem v knize dlouho nenašla). Pátrání probíhá ve dvou rovinách, ale ve výsledku se vše trošku random vyřeší v posledních 50 stránkách... a popravdě to vysvětlení a vyřešení problému je fakt slabé. Chápu, jedná se o prvotinu, ale od cca 500 stránkové bichle, co vyhrála v literární soutěži jsem čekala více.

BobanBawb
08.09.2024 4 z 5

Dobrá jednohubka. Zasazení a zápletka suprové, postavy si čtenář oblíbí natolik, aby mu nebylo úplně jedno, jak to s nimi dopadne :) Jen ten konec na mě působil trochu nedotaženě. Kniha dobrá jako úvod do četby hororů, Noci běsů jsou v tomhle ohledu ještě lepší. Rád přečtu i další autorčiny knihy.

Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019

Je mi to líto. Taková příhodná, prázdná fráze. Ani za mák nevystihovala, co si musely prožít. Čtyři slova, která druhé chránila před bolestí.

Nechoď sama do tmy.

Tajemství je možná jen uhlazenější výraz pro lež.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Ocenění knihy (2)

2019 - Kniha roku - Čtení tě mění (Young Adult)
2019 - Kniha roku - Čtení tě mění (Objev roku)

Kniha Zmizení Sáry Lindertové v seznamech

v Přečtených1 109x