Zpětný ráz

Zpětný ráz
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539501/bmid_zpetny-raz.jpg 4 452 452

Akta Enzo série

Pro francouzského kulinářského velmistra Marca Fraysse, který dokázal zděděnou horskou auberge v dezolátním stavu přeměnit v jednu z nejvěhlasnějších restaurací světa, znamenalo nejvyšší michelinské ocenění alfu i omegu veškerého snažení. Když se však začalo proslýchat, že by mohl o jednu ze tří hvězd přijít, svolal mág gastronomie do podniku na náhorní plošině novináře s příslibem, že se od něj dočkají zásadního prohlášení. Jenže na to už bohužel nedošlo. Po sedmi letech marných dohadů přijíždí do hor Enzo Macleod, aby vypátral, kdo šéfkuchaře zavraždil a proč. Vždyť Frayssova žena vytrvale tvrdí, že by se na světě nenašel člověk, který by jejího manžela nenáviděl. Podaří se profesorovi biologie s přispěním moderních forenzních metod a pozorné místní policistky prokázat opak, vyřešit další z nevyřešených případů z knihy novináře Rogera Raffina, tentokrát mrtvoly nalezené v rozpadlé salaši a vyrovnat se s tím, že vyšetřování přináší znepokojivé paralely s jeho nelehkým životem? Pátý díl série Akta Enzo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Blowback, 2011

Interpreti: David Matásek

petunkav
27.04.2021 5 z 5

Další kniha od p. Maye a opět skvělé.
Už se opravdu nebudu opakovat. U jednotlivých knih, které jsem od něj hodnotila jsem už uvedla asi vše.
Moc ráda jeho knihy čtu.

gallovl
25.03.2021 3 z 5

Zkrátit, ubrat Enzovi "šarmu" a bude to daleko příjemnější čtení.

DvěTéčka
14.03.2021 5 z 5

Celá serie se mi moc líbila, těd už jen musím počkat zda do knihovny nepřidaji i poslední díl abych si ho téže přečetla :)

Vevericka.eva
02.03.2021 5 z 5

Tenhle případ mě opravdu zaujal, už si začínám zvykat na místy rozvláčné tempo, které se ale vyznačuje kvalitním příběhem. Zašmodrchanec na konci mě pobavil.

elcapitano
22.02.2021 2 z 5

Mám úplně stejné pocity, jako diskutujicí kajicek prede mnou, .. už je pře-enzováno. Struktura příběhu je víceméně totožná s minulými díly, občas nějaká ta nelogičnost a pozoruhodná náhoda ve vyšetřování, .. a ten samožerský snobismus! .. ee, asi stačí.
.. jo, a těch vysunutých brad bylo v textu také přespříliš, to jsem si vždycky vzpomněl na závěr Saturnina..
A ano, David Matásek to čte opravdu dobře (tedy až na ta francouzská jména, ale co už, že, hezky se poslouchá..)

kajicek
27.01.2021 2 z 5

(SPOILER) Zatim nejslabsi dil serie. Mozna je to proto, ze cela Akta posloucham jako audio jednu za druhou a uz jsem asi preenzovany. Zastupy krasnych mladych divek touzi, aby s nim mohly spat, policie vysetruje jak banda amateru a zpusob nachazeni dukazu je nekdy opravdu k smichu (viz. dvacet let jedouci mrazak v Entomologovi) Tentokrak zazracny pes a jeho cich, co odhali stopy po sedmi letech. No nic, jdu na Nezvratne alibi ;)

Kerberos
10.12.2020 5 z 5

Tento díl jsem poslouchala a David Matásek ho čte skvěle.Pro Enza je to velmi osobní a řeší kromě vyšetřování vztahy se svými potomky i bratrem.Milovníky dobrého jídla a pití jistě navnadí popis různých pochoutek.

ellescorpio
26.11.2020 3 z 5

Moje třetí z řady akta Enzo a líbila se mi nejméně. Nesmírně mě irituje, jak každá super kost o 30 let mladší než hlavní hrdina neprahne po ničem jiném než dostat do postele padesátníka s culíkem. Přemýšlím, zda mohl autor vymyslet něco asexualnějšího než culík v tomto věku. Ne, pane Mayi, většina žen by vzala do zaječích. Nebo nůžky do ruky.

zamiokula
21.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Poslouchala jsem audioverzi.Spoiler: říkala jsem si,že ještě jednou uslyším,,měl v očích slzy,,tichý pláč,,nebo ,,zalily se mu oči slzami,,hodím ten přehrávač i s mobilem z okna !Enzo je uřvanej jak stará dě*ka!Jako pardón,ale trilogii Muž z ostrova Lewis se to ani zdaleka nevyrovná...

Katania
15.10.2020 5 z 5

Opět povedené. Jsem zvědavá na další Enzův případ !

jindriskamalovc
23.09.2020 5 z 5

Snažila jsem se u této knihy vytvořit nějakou věcnou kritiku, ale to se u Maye nedá.

E_Lan
12.08.2020 4 z 5

Velmi příjemná klasická detektivka, která na rozdíl od severských děl není plná mrtvol a popisů zohavených těl. Navíc svět gastronomie v pozadí je velmi přitažlivý, rodinné strasti detektiva Enza také a přednes pana Matáska stojí také za to. Prostě příjemné strávený čas...

Sirael440
10.08.2020 5 z 5

Opět jsem se s chutí ponořila do příběhu a nezklamal mě.

Jenny055
16.07.2020 5 z 5

Počúvala som audioknihu a pri audioknihách je pre mňa najdôležitejší interpret. Sériu "Enzo" mám rada a David Matásek číta skvelo.

Iv8
07.07.2020 4 z 5

Knihy tohoto autora mám ráda, a tak se mu dá odpustit i jednodušší románek. Dost se tady čtenář dozví o hlavním hrdinovi, detektivu Enzovi.

simona5r
06.07.2020 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha a moc jsem si to užila. Úžasné mayovské popisy s postupně odhalující záhadou. A jak prohlásila na konci Sofie, je to vlastně smutné.

vekkr
03.07.2020 5 z 5

Jsem k tomuto autorovi velmi nekritická. Takže se mi to prostě líbí. Audiokniha skvělé načtená. Netečou tam potoky krve, nekoušete si napětím nehty, ale je to prostě skvělé.

Danago
28.06.2020 5 z 5

Mně se tato série líbí a ani tento díl nezklamal. Poslouchala jsem jako audioknihu. Moc dobře se poslouchá. Audioknihu super načetl David Matásek.

Ales.BD
08.06.2020 3 z 5

Další případ a další policajti, kteří bez Enza nic nepochopili. Další žena do postele, další rodinné příhody, další útok na Enzův život, další reklama na Skotsko. Po zdlouhavém začátku s otravnými popisy vaření jídla se jakž takž rozjelo a předvídatelně skončilo.

playada
07.06.2020 1 z 5

Upřímně nechápu zdejší vysoké hodnocení. V knize nebyl žádný zajímavý nápad. Samá klišé s nevlastními dětmi ( to už tu bylo ), zemřelými manžely a manželkami ( to už tu také bylo ), do krve znesvářenými sourozenci ( opravdu tam nemáte nic lepšího ? ), atd.,atd.
Ale, jestliže si kniha našla své čtenáře, tak asi svou hodnotu má. O tom žádná...