Zpětný ráz přehled
Peter May
Pro francouzského kulinářského velmistra Marca Fraysse, který dokázal zděděnou horskou auberge v dezolátním stavu přeměnit v jednu z nejvěhlasnějších restaurací světa, znamenalo nejvyšší michelinské ocenění alfu i omegu veškerého snažení. Když se však začalo proslýchat, že by mohl o jednu ze tří hvězd přijít, svolal mág gastronomie do podniku na náhorní plošině novináře s příslibem, že se od něj dočkají zásadního prohlášení. Jenže na to už bohužel nedošlo. Po sedmi letech marných dohadů přijíždí do hor Enzo Macleod, aby vypátral, kdo šéfkuchaře zavraždil a proč. Vždyť Frayssova žena vytrvale tvrdí, že by se na světě nenašel člověk, který by jejího manžela nenáviděl. Podaří se profesorovi biologie s přispěním moderních forenzních metod a pozorné místní policistky prokázat opak, vyřešit další z nevyřešených případů z knihy novináře Rogera Raffina, tentokrát mrtvoly nalezené v rozpadlé salaši a vyrovnat se s tím, že vyšetřování přináší znepokojivé paralely s jeho nelehkým životem? Pátý díl série Akta Enzo.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2020 , OneHotBookOriginální název:
Blowback, 2011
Interpreti: David Matásek
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpětný ráz. Přihlašte se a napište ho.
Další dobrá kniha, kterou autor píše přes šablonu podobných dějů. Jen základní téma je jiné. Za mě již dost Enza Maclouda. Ale ten, kdo předešlé knihy nečetl nebude zklamaný.
Tak za
1. Peter May čtivě psát umí.
2. Enzo Macleod je pořád stejně velký sympaťák.
3. Je dobře, že se Enzovy rodinné poměry začínají obracet k lepšímu.
Ovšem za
4. Toho skvělého jídla je v knize až moc. O vínu ani nemluvě! Kdopak je má asi raději? May nebo Macleod?
Knižní novinky (17. týden)
21.04.2019
10 nejprodávanějších eknih (říjen)
05.11.2018
Kniha Zpětný ráz v seznamech
2013 | Skála |
2014 | Muž z ostrova Lewis |
2015 | Pán ohně |
2015 | Výjimeční lidé |
2014 | Šachové figurky |
Tak to ne, jakmile se někde ubližuje škeblím, jdu pryč.