Ztracená naděje
Colleen Hoover
Bez naděje / Beznádejná série
< 2. díl
Colleen Hooverová okouzlila čtenáře románem Bez naděje, příběhem toho, co se stalo, když dívka jménem Sky potkala dávno ztraceného přítele z dětství, Deana Holdera. S Holderovou pomocí odhalila Sky šokující rodinná tajemství a vyrovnala se s city a vzpomínkami, které v ní zanechaly hluboké jizvy. Bez naděje byl Skyin příběh. A ve Ztrácení naděje se konečně dozvíme pravdu o Deanu Holderovi.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , Yoli (ČR)Originální název:
Losing Hope, 2013
Brala jsem tuto knihu do rukou s myšlenkou, že nemá šanci překonat moje dojmy z předešlého dílu. Už jsem totiž věděla co se stane a nemyslela jsem si, že by to pro mě mohlo být nějak zajímavé, měla jsem prostě chuť zakusit to, co tenhle příběh nabízel...
Každopádně tento příběh předčil veškerá moje očekávání a nakonec se mi líbil snad víc než druhá kniha. Na konci jsem se neubránila slzám, teda ne, že bych s nimi chtěla bojovat. Tímto dílem si mě autorka získala na plné čáře a vyšplhala se na mém žebříčku do těch nejvyšších příček...
Som namäkko, totálne... myslela som, že dostanem opäť raz prerozprávanie presne toho istého len z Holderovho pohľadu, ale dostala som LEN Holderov príbeh. Krásny, neuveriteľný... páčilo sa mi to, autorka to pekne rozdelila, ale i spojila.
To písanie Less bolo niečo nádherné! Od chalana by som čosi také nečakala, fakt. Holder bol tak zvláštna postava, až bol úžasný. Keby naozaj niekde existoval, zamilovala by som sa tiež, ako Sky/ Hope.
A to na konci bola najkrajšia bodka :)
Beznádejná aj Stratená nádej sú jednoznačne tie najlepšie knihy, aké som kedy čítala.
Thank you Colleen ❤
P. S. to len autorka si môže robiť nenápadné promo vlastnej knihy v texte, hm? všimli ste si tiež Layken? ;-)
Kniha krásna, ikdyž jsem mnoho pasáží přečetla letmo, jelikož jsem přesně věděla, co se bude dít. Ale jsem za ni velmi ráda, protože mi bylo vysvětleno mnoho věcí a přeci jenom je kouzelné číst stejný příběh z druhého pohledu. :) Určitě si obě knihy přečtu někdy znovu. :))
Bez naděje byla fajn, tahle byla lepší.. Popravdě, vůbec mi nevadilo, že v podstatě čtu jeden příběh, ale z druhé strany.. Dokonce jsem četla spíš ještě nadšeněji.
Nedoporučuji číst ihned po prvním dílu :) ale strašně mile mě překvapil i tento díl a já četla jedním dechem tak jako díl první. ;)
Necekala jsem ze kniha nabidne neco jineho nez prvni kniha- bez nadeje.ale spletla jsem se.Holderuv pohled byl moc zajimavy.bylo to strhujici cteni az do posledni radky.ikdyz jsem vedela jak vse dopadne.doporucuji.
Na světě existuje klub, klub mrtvých sourozenců. Členství v něm je jednosměrná vstupenka do pekla. Jediné co všechny členy spojuje je, že by dali všechno na světe za to, aby v něm být nemuseli. Je mi líto, že ty jsi v něm byl Deane...
Stejně jako Bez naděje se mi knížka velmi líbila, i když příběh vyprávený Sky mi přišel o něco více zajímavější. Na druhou stranu psaní Les také mělo něco do sebe a ten dopis pro Deana...
Abych byla hodně upřímná, jsem ráda, že jsem jí konečně dočetla. Oddechla jsem si. :D
Samozřejmě, příběh jsem znala, vyprávěný z jedné jeho verze, ale i tak Deanova byla hodně zajímavá. V prvním díle jsem si toho kluka hodně oblíbila, takže bylo celkem příjemná věc to jeho vyprávění, jeho pohled.
Občas mi Sky lezla na nervy, nevím proč, když předtím ne. :D Zajímavý.
Nemůžu hodnotit jinak než zlatým průměrem. Příběh byl hodně dobrým, ale zřejmě jen napoprvé. Opravdu, jednou stačilo. :)
Všem, kdo četli Bez naděje a chystají se na tuto knihu, radím, nečtěte je hned po sobě. Knihy jsou skoro stejné, ale i hodně odlišné. Ztracená naděje je super knížka, ale když čtete stejný děj dvakrát, je to trošku nuda. Ale začátek a konec, který v Beznaději nebyl, byl úžasný, to jsem přečetla jedním dechem. Střed knihy byl pro mě známý, ale z jiného pohledu to taky nebylo špatné. Ale i tak to dojme.
chce to nečíst první a druhý díl za sebou, jsou vlastně stejné, jen z pohledu holdera. To mě trošku zklamalo...
Pekné. Ale prvá časť sa mi páčila viac. Možno preto, že pri tejto druhej som už vedela, čo bude nasledovať. Veľká časť príbehu bola tá istá z pohľadu Holdera. Tie isté dialógy. Plusom je, že pri tejto druhej časti je viac dotiahnutý záver a tiež úvod je viac vysvetlený. Takže je to v podstate taký doplnok k prvej časti. Ale úprimne. Čakala som od toho trocha viac.
Četla jsem díly asi s ročním odstupem. Je zajímavé číst knihu, když znáte závěr, ale překvapilo mě jak je jeden příběh může vyprávět z různých úhlů.
Doporučení nečíst oba díly za sebou jsem neuposlechla a pracovní tempo se mi na několik dní zpomalilo. Myslím, že snaha autorky prezentovat Holdera jako schopného muže, který je připraven zbavit se vzteku, zoufalství a lítosti nad tím, že věděl, ale neudělal nic, aby dostal Sky na svobodu, se setkává opět s úspěchem!
Jeho dopisy psané mrtvé sestře by si zasloužili samostatný díl, za který se přimlouvám.
přátelství láska smrt rodina tajemství romantika pro dospívající mládež (young adult) vyrovnání se s minulostíAutorovy další knížky
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
K přečtení této knihy mě přiměly recenze. Opravdu mi nevadilo, že příběh znám. Styl, kterým píše autorka se mi líbí, jenom je škoda slabého překladu a četných chyb v textu. Ke konci mě však již příběh nudil, tak proto jen 4*.