18LenkA12 komentáře u knih
Při začátku čtení mě trochu odrazovala vazba, kdy otevřít knihu a neztratit ani jedinou stránku bylo náročné, ale prostředek držel a konec to stejné co začátek. Knihu jsem četla přesně tři měsíce, protože to nebylo úplně lehké čtení. Po náročném a sebe přemlouvání jsem se zaslouženě dočkala závěru. Vazba mi sice nevydržela, proto jsem ji musela slepit izolepou abych neztratila listy. Myslím si, že jsou určité díla, která stojí za přečtení, i když jsou náročná a třeba i nezáživná, a DOKTOR FAUSTUS od THOMASE MANNA je jedním z nich.
Po přečtení tohoto díla jsem si uvědomila, a ve škole se učí jen to co všem vyhovuje říkat a nikdo se nezamýšlí nad jednotlivými příběhy a osudy životů. Tato knížka mi změnila pohled na jednotlivé osudy lidí a situace. Překvapil mě přístup a myšlení jak Němců tak Židů i ostatních vězňů. Knihu plně doporučuji, pro ujasnění školní látky a uvědomění si absurdní situace ve světě.
Pěkná příjemná kniha, plná dobrodružství a napnelismu. Čtení jsem si užila a jednoduše vžila do osudů hlavních postav. Doporučuji přečíst, těm kteří hledají originalitu a mají rádi přírodu především její krasu.