18LenkA12 komentáře u knih
Je pravda, že tato kniha patří mezi světové knižní klasiky, ale styl jakým je psána mi moc nevyhovoval. Styl psaní zdržoval od samotného příběhu.
Knihu hodnotím jako průměr. Na můj vkus bylo až moc domněnek a zmatku v postavách a v ději.
Opětovně silný a emotivní příběh. Už u prvního dílu bylo pro mě těžké představit si jak to bylo těžké přežít. V tomto díle to už je pro mě nepředstavitelné. Hlavní hrdinka přežije jedno vězení a vše se opakuje v druhém vězení. Vůbec to nechápu. Je pravda že ten kdo to nezažil tak to nepochopí. Hlavní hrdinka je pro mě opravdovou hrdinskou stejně jak v prvním díle hlavní představitel.
Silný a dojemný příběh, který se čte jedním dechem. Bylo krásné sledovat jak se hlavní hrdina stará o ostatní hlavně o svou lásku a sebe tak upozaďuje v nelehké době, kdy především každý myslel na sebe. Neumím si představit jak těžké to bylo v této nelehké době žít a díky knížkám s tématikou holocaustu si dokážu udělat aspoň nějaký obrázek o životě, i když realita byla určitě těžší.
Skvělý díl Jak už u této autorky bývá. Kniha rozhodně nenudí a nenechá vás od ní ní odejít. Doufám jen, že bude přeložen poslední díl z této řady, případně i další rady série. Kdo si chce odpočinout od těžkých témat, ať neváhá a vezme si jediné knihu od autorky případně dětskou knihu, můžu jen doporučit.
Opětovné skvělé pokračování, které je plné zvratů a kamarádské ochoty si pomoci. Je skvělé vidět jak je svět vnímán zvířaty. Další díl už čeká a hned si ho přečtu.
Skvělé pokračování série. Nechybí napětí, dobrodružství. Zkrátka skvělá oddechová četba.
Kniha byla skvělým pokračováním předchozího dílu. Jedná se o jednoduchou četbu celkem oddechovou. Mohu jen doporučit. Opět plno napětí a dobrodružství. Hned začínám s dalším dílem. Jelikož se mi sešly doma dva výtisky tak jednu daruji do veřejných knihoven, kde si člověk může vzít knihu a nějakou tam taky dát.
Skvělý příběh o třech medvíďatech, které zažívají různá dobrodružství. Autorka umí skvěle zaujmout čtenáře a nenechá ho od knihy oddejít. Už teď se těším na pokračování.
Knížky od pana Vondrušky moc nemusím, kvůli zmatku ve jménech, ale tahle mě zatáhla do děje. Kniha se četla sama díku svému napnelismu ale i zvratům. Nejspíš díky této knize se pokusím přečíst další autorovy knihy.
Tato sága se mi velice líbila. Krásné návaznost mezi díly byla úžasná. Různý pohled na společenské vrstvy s barvu kůže je až zarážející, ale v té době to bylo asi běžné. V tomto díle je poukázáno i na to jak se děti podobají svým rodičům, ať už chtěně či nechtěně.
Příběh je zasažen do krásného prostředí Jamajky. Je v ní popsán vztah mezi panstvem a sluhy/otroky. V knize perfektně vidět jak je důležité umět odpouštět, protože kolikrát odpuštění je pro mnohé největší trest, který můžou dostat, jelikož pak člověk musí žít se svým vědomím, že někomu ublížil.
Skvělé zakončení trilogie. Třetí díl byl naprosto úžasný a stejně dokonalý jako dva předchozí. Celý příběh jsem prožívala se všemi hrdiny. Bylo nádherné vidět jak se dokáží vypořádat se svou minulostí a hlavně se svými životy. :-):-):-)
Nádherné pokračování, které začíná přesně tam, kde skončil první díl, ať už je to děj, nebo vývoj jednotlivých situací. Je krásné si přečíst něco zamilovaného a říct si, že každý vztah má svá pro a proti, je jen na nás co si chceme pamatovat a jak si lásku užíváme. Úplně chápu hlavní hrdinku s přijímáním darů, protože je krásné někomu něco dávat než pořád od někoho něco dostávat. Už teď se těším na poslední díl. :-):-)
Knihu jsem četla poprvé, na doporučení od kolegyně v práci. Byla úžasná kniha plná romantiky a tajemství. Časová posloupnost mě nutila číst dál a dál jen abych věděla co stane další den a jaké situace mě čekají na další stránce. Příběh jsem prožívala s oběma hlavními postavami. Citáty že Shakespeare a jeho děl mi přišla fascinující. Jsem moc ráda, že knihu mám v knihovně a už se těším na další pokračování.
Krásná oddychová knížka, které nechybí napínavý zamilovaný příběh
Kniha je úžasným dílem autorky. Moc se mi líbí propojení jednotlivých kapitol a jejich návaznost pomocí frází, slov. Autorčina hra se slovy je naprosto úžasná. Obdivuji jak autorka dokázala vysvětlit rozdílnost mezi jednotlivými osobami, protože každý má své vlastnosti, chování, zásady, charakter a hlavně povahu. Už se těším až přečtu další knihy od autorky
První román od této autorky. Rozhodně si chci přečíst i další její tvorbu. Velice čtivý příběh psán na pozadí nelehké až nepříjemné doby, co se týče historie. Můžu jenom doporučit ostatním čtenářům, kteří si chtějí udělat obrázek o utrpení Židech...
Po dlouhé době jsem se vrátila ke Správné pětce a můžu říct, že opětovně nezklamala. Je to oddechové dobrodružné čtení. Je to správná dětská detektivka plná napětí. :-):-):-)
Nádherná romantická kniha, plná zklamání a lásky. Celý příběh jsem prožívala tak jako by se kniha týkala mě. Je okouzlující překonat veškeré překážky ve vztahu a pak si užívat ty nezapomenutelné chvilky plné něhy a přesně to bylo i v knize. Víc takových knih plné lásky a romantiky.