1v8na komentáře u knih
Ze začátku jsem se do příběhu nemohla vůbec začíst.
Vadily mi vzpomínkové pasáže, které byly nudné a místy zdlouhavé a nezáživné.
Nicméně jakmile se začalo řešit, co se opravdu děje v ústavu, nabralo to ten správný spád a kniha mě vtáhla do děje.
Jde o velmi neotřelé téma zpracované zajímavým způsobem.
Po knize jsem sáhla ve chvíli, kdy dceři byla stanovena diagnóza autismus. Chtěla jsem si přečíst o někom, kdo má s autismem zkušenosti, což se mi povedlo.
Příběh Matyáše je naděje plný a detailně popisuje život s malým chlapcem s poruchou autistického spektra.
Líbí se mi popis komunikačních kartiček a knih - také je používáme.
Oceňuji i kapitolu o začleňování Matyáše mezi sourozence a do školky.
Vše pěkně doplňují fotky s popisem. Kniha se mi líbila.
Přečteno za jeden večer před spaním, naprostá pohodička a parádní ilustrace v knize.
Krátké, příjemné pověsti, které jsou parádně doplněny i výborné ilustrace.
Fajn odreagování s dcerami před spaním
Četly jame s dcerou, kdy dceru to nesmírně bavilo. Jenmi přijde, že je to určeno pro trochu starší děti než pětileté.
Příběh byl zajímavý. Fascinovalo mě číst o Nezvalovi či Seifertovi přímo v samotném románu.
Líbí se mi vykreslení života jak Jarinky, tak i Olgy.
Jen jsem se místy musela do čtení nutit, protože některé pasáže mi přišly natahnuté.
Pohádky jsme četly s dcerami před spaním. Jsou doplněny celostránkovými propracovanými ilustracemi, které dcery bavily. dceru taktéž bavilo i hledání rozdílů mezi obrázky na konci každé pohádky.
Kniha byla psaná z pohledu před tím a teď.
Musím říct, že kapitoly předtím mne bavily o hodně víc než kapitoly teď.
Kniha se zabývá hlubokým tématem nemožnosti mít děti, zároveň ale poukazuje na to, jak je ve vztahu důležitá komunikace, protože jinak se riskuje rozpad vztahu.
V knize mi chyběl spád a děj mi tak neutíkal, jako v jiných knihách od Colleen
I přesto mě bavila.
Četli jsme s dcerami před spaním. Dcery kbiha zaujala. Hlavně se jim líbily ilustrace. Stálo to za to.
Četli jsme s dcerami před spaním. Četlo se rychle a s vtipem.
Rýmy byly komické a pobavily.
Dcera se snažila rýmovat také.
Vše je doplněno pěknými ilustracemi.
Příběh byl celkem fajn a i čtivý.
Četli jsme s dcerami před spaním.
Je to napsáno svižně a líbí se mi, že veškeré objevy, co Nick a Tesla sestrojili, jsou detailně popsány a může si je vyzkoušet i sám čtenář.
Jediná nevýhoda je měkká vazba.
Příběh se mi velmi líbil. Byl čtivý a velmi dojemný. Byla i místa, u kterých jsem se rozplakala.
Max i Lily mi byly velmi sympatičtí a jejich příběh byl plný lásky, důvěry, porozumění, ale zároveň zde máme krutou historii, která jim zamíchala s osudy.
Kniha mě zaujala svojí obálkou.
Musím však říct, že na t, že je obálka i kniha koncipována jako young adult, kdybych ji četla v pubertě, měla bych s ní velký emoční problém.
Dvě písničky, doplněny parádními ilustracemi. S dcerou jsme četli dva večery před spaním a úplná spokojenost.
Pěkná knížka plná básniček a skvělých ilustrací. Četly jsme s dcerami před spaním a vydržely u ní obě.
Čteno s dcerami před spaním.
Délka pohádek je akorát.
Líbí se mi ilustrace, které oceňovaly i obě moje dcery. Jsou parádní.
V bajkách je i poučení.
Za mě super a určitě si knihu ještě někdy před spaním přečteme
Poučné pohádky, které se odehrávají v lidské světě.
Líbilo se mi to.
Příběh se mi velmi líbil. Mám ráda tyto osobní příběhy z období 2. světové války, navíc když je to psáno formou románu a v ich formě.
Je to období, na ktere by se nemělo zapomínat a které by měl znám každý.
Libí se mi, že kniha je postavena i na faktech a zmiňuje skutečnosti a skutečné osoby.
Jako jedna z mála knih má i čast, kde se popisuje život po Osvětimi, což u mnoho knih není a mám za to, Že jsem se s tím setkala i poprvé.
Co velmi obdivuju je to, že si i přesto všechno Magda zachovala svoji tvář a lidskost.
Kniha byla velmi čtivá a poučná.
Má 13 kapitol a velmi praktický obsah.
Oceňuji, že je kniha psaná srozumitelně a nejsou v ní žádné odborné termíny.
Vše se uvádí na příkladech. Je tak možné více a lépe pochopit, co autorka myslí.
Libí se mi také shrnutí každé kapitoly a praktická cvičení, která nutí přemýšlet, zda čtenář vše pochopil správně a zda je perfekcionista.
Musím říct, že mě osobně kniha v jedné věci pomohla - dostala mě ze čtenářské krize. Toho si velmi vážím.
Potřebovala jsem příběh, který bude akční, bude se rychle číst a bude ubíhat. To kniha splňovala.
Druhá věc je ta, že mi přišla nereálná, hlavní hrdinka mi přišla nesympatická, její manžel psychopat.
Nicméně napětí, akce, svižný děj a záruka toho, že jsem se nenudila v knize rozhodně byla.
Kvalita a promyšlenost příběhu je trochu mimo.
V knize je příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Je autentický. Ze začátku jsen měla trochu problém se začíst. Pak to šlo ráz na ráz.
Opravdový zážitek.