4xbabča 4xbabča komentáře u knih

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Opravdu skvělá kniha. Příběh záměny dětí, kdy dvě rodiny po zjištění skutečných souvislostí se děje něco zcela nečekaného a pokračuje k překvapivému závěru. Super čtení.

22.12.2021 5 z 5

Broučci Broučci Jan Karafiát

Docela milé a hezké čtení, ale nevím jestli by se to líbilo dnešním dětem. A je pravda, že častá zmínka o věcech jako je smrt, není pro malé děti vhodná. Ilustrace jsou krásné, ale kniha by měla obsahovat víc optimismu.

17.08.2021 4 z 5

Sestra Luny Sestra Luny Lucinda Riley

Všechny knihy od autorky Lucindy Riley byly úžasné. A výjimkou není ani poslední Sestra Luny, která byla opravdu nádherná, příběh se čte jedním dechem a nelze se od knihy odtrhnout, příběh páté sestry Tiggy je super.

30.01.2021 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Napínavý příběh od začátku až do překvapivého konce. Docela dobrá detektivka, jak už známe i od jiných severských autorů, ale až moc brutality.

26.09.2020 4 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Moc hezká knížka stejně jako film a to díky laskavému humoru autora Zdeňka Svěráka.

06.01.2018 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Krásná kniha s velkým životním příběhem hlavní hrdinky, silné a odvážné ženy. Kniha se hezky čte, mohu všem jen doporučit.

01.08.2017 5 z 5

Český Honza Český Honza Jiří Horák

Krásná kniha klasických pohádek, příjemné čtení pro děti i dospělé. Kvalitu knihu přidávají pěkné ilustrace Josefa Lady. Doporučuji.

09.04.2017 5 z 5

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Moc pěkné čtení, příběh je napínaný, má spád a docela překvapivý závěr. Sandra Brownová opět nezklamala.

27.02.2017 4 z 5

Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Je to již třetí kniha, kterou jsem od autora četla a opět se mi velmi líbila. Vřele doporučuji.

03.02.2017 5 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Hezký romantický příběh o lásce, která vydržela celých čtyřicet let. Tato kniha určitě patří k těm nejlepším, které autorka napsala.

06.11.2024 5 z 5

Jeřabinový dům Jeřabinový dům Marie Hajdová

Docela hezký příběh, kdy se hlavní postava knihy Lucie vrací z města na vesnici, kde žila v dětství a hledá klidné místo po prožitém životním zklamání. Odehrává se v krásném prostředí Jesenická a je to moc pěkné a příjemné čtení.

09.08.2023 5 z 5

Poselství růží Poselství růží Leila Meacham

Krásná rodinná sága, se spoustou lásky, ale i smutku je moc dobře napsaná, hezky se čte a nelze se od ní odpoutat.

03.05.2023 5 z 5

Símka Símka Lucie Hušková

Příběh dívky, které všichni říkají Símka a její matky, která nemá pro vlastní dceru ani dobré slovo, natož projevy jakékoliv lásky, po které její dítě od mala touží. Je to krásný, ale hodně smutný příběh a musím uznat, že i jde o prvotinu autorky, je to moc dobře napsaná kniha.

11.01.2023 5 z 5

Štvanice Štvanice František Niedl

Další příběh Michaela Daberta je opět plný napětí, honiček a cestování po Evropě, kde tentokrát Michael navštívil Chorvatsko, Itálii a Francii. Zakázka pro ostrahu mladé ženy není vůbec jednoduchá a další následující příhody pokračují až do samého závěru knihy. Super čtení a už sháním pokračování, určitě to bude dobré jako všechny autorovy knihy.

28.09.2022 5 z 5

Ztracená sestra Ztracená sestra Lucinda Riley

Již sedmý příběh a opět byl moc hezký. Ale pořád nejsou osudy sester uzavřeny a také se nabízí otázky, které dosud nejsou zodpovězeny. Ale snad se vše vysvětlí v poslední knize, kterou už napíše syn autorky Lucindy Riley, úžasné spisovatelky, k jejíž knihám se budou čtenáři určitě rádi vracet.

17.07.2022 5 z 5

Sestra Slunce Sestra Slunce Lucinda Riley

Sestra Slunce je již šestou knihou rodinné ságy Sedm sester. Tentokrát je příběhem krásné, úspěšné, bohaté a slavné Electry, ale i ta má své problémy, které řeší alkoholem a drogami. A i ona pátrá v minulosti po svém původu, a tak se děj dostává až do Afriky, mezi Masaje. Jde opět o překrásný romantický příběh, od kterého se nelze odtrhnout.

16.06.2022 5 z 5

Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Příběh odehrávající ve v malém americkém městečku Edenton začíná docela poklidně, probíhá ve dvou časových rovinách, ale děj nabývá na intenzitě a je dost napínavý. Krásně autorka vystihla práci a dění kolem restaurování obrazu, který hrál v celém příběhu podstatnou roli. Krásně napsaná kniha, hezky se čte a určitě si ráda přečtu další knihy od Diane Chamberlainové.

05.03.2022 5 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Tchyně Diana a snacha Lucy jsou hlavními postavami příběhu, který je hlavně o jejich vzájemném vztahu, který už od samého počátku není ideální. Ale děj se vyvíjí a udržuje napětí od počátku až do samého závěru, kdy se odhalí,co se vlastně přihodilo.

09.02.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Vždy se moc těším na novou knihu Roberta Bryndzy, a to proto, že jeho nový příběh pokaždé zase překvapí a nikdy nezklame. A tak to bylo i tentokrát. Celý nový již třetí případ případ Kate Marshallové je plný napětí od začátku do samého konce.

29.01.2022 5 z 5

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

I druhá kniha Sestřičky v nesnázích bylo opravdu moc hezké čtení, kdy se čte jedním dechem s přáním vědět, jak to bude se sestřičkami dál. Už se moc těším na třetí pokračování a věřím, že bude opět super.

08.07.2021 5 z 5