4xbabča 4xbabča komentáře u knih

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Hezký romantický příběh o lásce, která vydržela celých čtyřicet let. Tato kniha určitě patří k těm nejlepším, které autorka napsala.

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Krásný romantický příběh, který vydržel celých čtyřicet let. Kniha určitě patří k těm nejlepším, které autorka napsala.

Ve stínu Ve stínu Dominik Dán

Další napínavý příběh od počátku až do samého závěru, i když to bylo dost brutální.

Dopis ze záhrobí Dopis ze záhrobí Dominik Dán

Další výborná detektivka od skvělého autora, odehrávající se po r. 1989, kdy díky amnestii se dostala na svobodu spousta lidí, kteří přidělali policii spoustu práce a řada se jich brzy zase vrátila za mříže. Opět to bylo moc dobré a napínavé čtení.

Dopis ze záhrobí Dopis ze záhrobí Dominik Dán

Další detektivní příběh od skvělého autora Dominika Dána, odehrávající se po r. 1989, kdy díky amnestii se dostala na svobodu spousta lidí, kteří přidělali policii spoustu práce a část se i brzy vrátila zpět za mříže. Opět to bylo moc pěkné a napínavé čtení.

Drak na polní cestě Drak na polní cestě Jiří Hájíček

Dlouho očekávaná kniha od úspěšného jihočeského autora Jiřího Hájíčka s příběhem že současného jihočeského venkova. Tato určitě patří k těm nejlepším, a kdyby byla delší vůbec by to nevadilo. Opravdu krásné počtenicko.

Básník Básník Dominik Dán

Druhá kniha od autora Dominika Dána, a také druhý případ detektiva Krauze vůbec nezklamal. Od začátku až do samého konce je kniha napínavá, často i dost drsná a krutá, ale opět nechybí i trochu humoru a od čtení se nejde odtrhnout.

Dům na konci ulice Dům na konci ulice Karla Kubíková

Docela milý příběh o paní Nině, která žije sama a řeší, jak dál jít životem, když přijde opravdová samota a ještě nemoc. Ale Nina to zvládala, i když je to někdy hodně těžké.

Popel všechny zarovná Popel všechny zarovná Dominik Dán

Další pěkná detektivka jako obvykle. Tentokrát docela dobrý popis 90. let na Slovensku, tak to nějak opravdu bylo.

13.10.2024 4 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Krásně napsaná i třetí kniha a obdivuji autorku za její úžasné zpracování. Tentokrát se příběh odehrává v letech 1945-1961, kdy probíhá spousta událostí, které ovlivňují život horníků o jejich rodin.

Amerikánka Amerikánka David Jařab

Moc smutný příběh dívky Emy, která se díky zanedbávané péči své vlastní matky dostane do dětského domova, v hrozných poměrech 80. let. Hezky napsaná kniha, ale velmi smutná.

Smrt na druhém břehu Smrt na druhém břehu Dominik Dán

Autor nezklamal a opět byla kniha pěkný detektivní příběh s napětím i humorem.

02.10.2024 4 z 5

Poslední dům v ulici Poslední dům v ulici Diane Chamberlain

Silný příběh, kde je hodně tajemství, dvě časové linie knihy a dvě hlavní hrdinky Ellie a Kayly. Román je o lásce, hledání spravedlnosti a určitě stojí za přečtení.

Srdce nemá vrásky Srdce nemá vrásky Blanka Malá

S Blankou už podruhé i jejím přítelem Agostinem, kdy si plánují svou společnou budoucnost v Kalábrii. I tentokrát je to krásné pohodové čtení o kráse Itálie, nádherné přírodě a výborné italské kuchyni.

Sára Sára Dominik Dán

Opět pěkná detektivka, která se dobře čte, i když i první části knihy mi chyběli vyšetřovatelé, ale v další části už to byl opět super případ.

S láskou z Říma S láskou z Říma Julie Caplin

Další romantický příběh od mé oblíbené spisovatelky o vztahu Lisy a Willa, se tentokrát odehrává v Římě. Kniha se mi líbila, ale o městě samotném bych se ráda dozvěděla více.

16.08.2024 4 z 5

Rudý kapitán Rudý kapitán Dominik Dán

Další dobrý detektivní příběh, odehrávající se tentokrát v 90. letech opět s Richardem Krauzem v hlavní velmi těžké roli.

16.08.2024 5 z 5

Lepší pozdě než nikdy Lepší pozdě než nikdy Iva Hlaváčková

Příběh herečky Terezy, která po vážné havárii je odkázána na pomoc řadové sestry Marie je zajímavý a pro hlavní postavu těžký, smířit se situací co bude dál do budoucna a najít silu bojovat.

16.08.2024 4 z 5

Láska ve špičce italské boty Láska ve špičce italské boty Blanka Malá

Docela pěkné čtení pro příjemnou letní pohodu, kde se Blanka zamiluje do mladšího Itala Agostina. Příběh samotný je navíc zajímavý hezkým popisem Itálie, Kalábrie, její gastronomií, tradicemi a krásnou přírodou.

16.08.2024 5 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Knihu jsem si přečetla v rámci čtenářské výzvy a bylo to moc hezké a příjemné čtení. Příběh čtyř sester, které žijí s maminkou a musejí hodně pomáhat, starší už i pracovat,aby dokázaly udržet domácnost. I když doba a jejich situace není jednoduchá, vše zvládají a vzájemně se podporují.

31.07.2024 5 z 5