Mimo obraz

Mimo obraz
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543260/bmid_mimo-obraz.jpg 4 76 76

Policista Tomáš Volf série

< 6. díl

Hrůzný nález v odstavené dodávce na okraji jihomoravského lesa odstartuje vyšetřování, do kterého je zapojen i Tomáš Volf. Případ s mezinárodním přesahem má pro pražského kriminalistu mnohem větší důsledky, než se zpočátku zdá. A nejen díky sympatické brněnské komisařce, s níž ho pátrání svede dohromady. Stopy vedou do kontroverzního světa moderního umění a podezřelých obchodních transakcí, kde příležitost dělá nejen zloděje… To, co se děje mimo obraz, má totiž často nebezpečné kontury.... celý text

annettka1098
dnes 3 z 5

Děj knihy se tentokrát zaměřuje na zločin spojený s umělecko-politickým prostředím, což bohužel není téma, které by mě osobně chytlo. Nicméně autorův styl je velmi čtivý a svěží, bez zbytečně dlouhých popisů. Scény jsou popisovány velmi živě, a tak mi nedělalo problém cítit se při čtení v centru dění.
Přestože mě osobně příběh nezaujal, rozhodně se nejedná o špatnou knihu, naopak! Mě ale více sedl předchozí díl Nalezení, který ve mě při čtení silně rezonoval.

Rainbowdreamer
27.10.2024 5 z 5

Další dobrá a poctivá česká detektivka. Poručíka Tomáše Wolfa jsem si za těch několik příběhů už oblíbil, a vím, co od něj čekat. Poutavý a čtivý příběh, který se čte lehce a rychle. Drsný závěr.

čef
27.10.2024 5 z 5

Velmi čtivá typicky česká detektivka, kde se děj odvíjí bez nějakých zvláštních kotrmelců a překážejících osobních problémů hlavních vyšetřovatelů. Vyšetřuje se hlavně v oblasti organizovaného zločinu v oblasti výtvarného umění, kde se točí velké prachy, kdo ví za co. Nakonec i slušný zvrat a překvapivý hybatel zločinů. Ke špičce nedaleko.

kolacky
26.10.2024 4 z 5

Zajímavé prostředí. Ty obrazy, co se tváří jako velké umění, ach jo. A ach jo za ten závěr.

jahlina
24.10.2024 5 z 5

Jiří Březina dokáže člověka vtáhnout do děje od prvních stránek a v této knížce tomu bylo nejinak. Knížka mě lapila hned od začátku a už mě nepustila. Jen jsem se zatajeným dechem obracela stránky. Zaujalo mě neotřelé prostředí, vše působilo velmi reálně a uvěřitelně. Vyšetřování postupovalo svižně, ne vše je tak, jak se zprvu jeví. A to nejdůležitější se odehrává mimo obraz . Na konci čeká nejedno překvapení. Přesně takhle si přestavuju dobrou detektivku.

babystar
21.10.2024 4 z 5

První dojem: "Já jsem ten hnusný konec tušila!!!!" Jde vlastně o případ mezinárodní, v němž nezřízená touha po penězích vede až k vraždám. Až na ten konec se jedná o docela poklidnou četbu, v níž se občas proplétají dvě dějové linie. Tomáš Volf pomáhá brněnské kriminálce s vyšetřováním dvojité vraždy a Eva Černá mu občas vypomůže. A zatím co Tomáš pozná novou lásku, Eva si uvědomí, jaký poklad má ve Filipovi.
Myslím, že předchozí díly byly o něco lepší.

jan37
20.10.2024 3 z 5

V sérii už byly lepší kusy, ale i horší. Čtivy, lepší průměr.

ArwenAragorn
19.10.2024 5 z 5

81%

...Rázně odepne pás a chystá se vystoupit. Jenže v tu chvíli se vzadu strhne nějaký křik. Dlouhý bere za kliku a otevírá dveře, vidí záda toho chlapa, co nemá stejnokroj, ale civilní oblečení a placatou čepici.
Prostě tam zajde, řekne těm podvodníkům, že je prokoukl, že jim žádnou vymyšlenou pokutu platit nebude, a doporučí jim se spakovat dřív, než na ně zavolá skutečné policajty.
Jenže v tom zazní ta rána. Kovová skříň dodávky zaduní jako zvon.
Výstřel.
______________________________________________________________________________
Parádní, chytře napsaná česká detektivka. Začíná nálezem dvou zavražděných v odstavené dodávce. Vyšetřování se ujímá na žádost brněnské policie Tomáš Volf, který spolupracuje s brněnskou komisařkou Andreou Malíkovou. Bokem Tomášovi pomáhá Eva Černá, se kterou se zná z dřívějška. Tomáše je mi tady moc líto. Příběh je s mezinárodním přesahem. Současně tady získáte návod, jak snadno přijít k velké sumě peněz.
Detektivka plyne poklidně, ale napínavá je a k závěru nás čeká jeden pěkný zvrat. A Eva Tomášovi pomůže nakonec opravdu hodně.
Jiřího Březinu řadím spolu s paní Klevisovou k nejlepším současným spisovatelům detektivek, tak se určitě nebudete divit, že tuto ráda doporučím.

Aleš.R
15.10.2024 4 z 5

S hodnocením dolů nepůjdu, protože mám Březinu fakt rád a nechci bejt zbytečně zlej, ale tentokrát jsme se úplně nepotkali.

Není to sice žádná vražda v Lázních Bohdaneč, ale celý mi to přišlo chladný, strojený a bez jediný výraznější emoce (ne, ten konec taky nefunguje), jako kdybychom to spíš napsat museli, než že by se nám do toho nějak víc chtělo.

(A když se na výpis hovorů čeká pomalu dýl než na Godota, aby i sousedovic Božce - hodná holka to je, jen rozumu moc nepobrala - došlo, že ahááá, důležitá stopa, trošku to tou Bohdančí začíná zavánět.)

EvikU.
11.10.2024 4 z 5

Tomáš Volf je policista, kterého jsem objevila úplnou náhodou v pátém díle Nalezení. Naprosto si mě získal. Proto šestý případ Mimo obraz byla jasná volba.

Tentokrát spolupracuje s kriminálkou z Brna. V odstavené bílé dodávce naleznou dvě mrtvá těla. Postupným pátráním zjistí, že zavražděným je spolumajitel galerie obrazů. Jenomže kdo to byl a jaký měl motiv už je na delší trať.

Eva Černá je soukromý detektiv. Je to bývalá policistka, kolegyně Tomáše. Pomáhá kouknout se na věc z jiného úhlu. Tomáš se seznamuje s Andreou Malíkovou, policistkou z Brna a spolu pracují na případu.

Jejich sympatie jsou vzájemný, bude jejich vztah jen pracovní? Zamlouvá se mi, že je v knize policejní práce, ale i osobní život. Vyšetřování je pozvolné, logické, bez zbytečných potoků krve.

Konec je detektivní lahůdka a je radost to číst. Přesto úplně plné hodnocení nedám, v průběhu knihy jsem nebyla tak napjatá jako v předešlém díle a možná mě tolik nezaujalo ani téma galerií. I tak se mi kniha četla moc dobře a další díl si určitě přečtu.

WaN635
08.10.2024 5 z 5

Oplatilo se počkat na nový díl s policistou Tomášem Volfem. Knihu jsem přečetla na dva zátahy, fakt jsem ji nemohla odložit, jak to bylo dobře napsáno.
Obě linie byly poměrně svižné a pan Březina se zřejmě držel hesla, že není čas ztrácet čas a informace a fakta do nás ,,tlačil,, opravdu úderně.
Doufám, že se Tomáš brzy sebere a budu se těšit na další díl.

Martule44
07.10.2024 5 z 5

Za mě opět výborné čtení!
Nevím koho chválit dříve, jestli Evu Černou či Tomáše Volfa, jejichž postavy jsou mi sympatické, i když Tomášovi tentokrát moc štěstí nepřálo nebo pana Březinu, který je s každou knihou o kus dál a jehož zápletky mě vtahují do děje tak,že se rozhodně nenudím.
Budu opět vyhlížet jeho další počin a doufat,že to nebude mít dlouhého trvání.... Chci vědět, co dalšího potká jak Evu,tak Tomáše! :-)

Ajina76
07.10.2024 5 z 5

Zase jedna z hodně povedených knih. Přečteno jedním dechem.

petrarka72
28.09.2024 3 z 5

Tentokrát to ne úplně sedlo. Zdá se mi, že obě linie se rozbíhaly poměrně pomalu, prostředí umění-neumění načrtnuto s ambicí, ale povrchně a dojem zachraňuje až sugestivní závěr. Nicméně Jiří Březina patří i tak na poli české detektivky k těm lepším - takže se těším na další případ.

lalela
27.09.2024 4 z 5

Mimo obraz, to jsem ze začátku opravdu byla. Dvě dějové linie, které se vzájemně potkají. Nebylo to špatné čtení, ale nejvíc jsem prožívala s Tomášem závěr knížky. Skvěle propracovaný příběh.

Kudlanka03
24.09.2024 5 z 5

Hrozně jdem se na tento díl těšila.
Zajímalo mě snad všechno. Kam se Tomáš Volf posunul, jestli jr v kontaktu s Evou Černou, jak je ona sama na tom v soukromí.
Taky jsem si říkala, jestli se už Tomáš usadil třeba.
Ale vzhledem k tomu, co mu přistane na stole není čas ztrácet čas.
Skvěle vystavěno, stupňované napětí, uvěřitelný motiv i prostředí, ve kterém se pohybovali bylo velmi velmi zajímavé a nikdy by mě nenapadlo to takto propojit.
Moc jsem si čtení užila a jen mě mrzí, že se s tím autor tak dělá, píše, maže, píše a já to přečtu za 4,5 hodiny