Mimo obraz přehled
Jiří Březina
Policista Tomáš Volf série
< 6. díl
Hrůzný nález v odstavené dodávce na okraji jihomoravského lesa odstartuje vyšetřování, do kterého je zapojen i Tomáš Volf. Případ s mezinárodním přesahem má pro pražského kriminalistu mnohem větší důsledky, než se zpočátku zdá. A nejen díky sympatické brněnské komisařce, s níž ho pátrání svede dohromady. Stopy vedou do kontroverzního světa moderního umění a podezřelých obchodních transakcí, kde příležitost dělá nejen zloděje… To, co se děje mimo obraz, má totiž často nebezpečné kontury.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mimo obraz. Přihlašte se a napište ho.
Další dobrá a poctivá česká detektivka. Poručíka Tomáše Wolfa jsem si za těch několik příběhů už oblíbil, a vím, co od něj čekat. Poutavý a čtivý příběh, který se čte lehce a rychle. Drsný závěr.
Velmi čtivá typicky česká detektivka, kde se děj odvíjí bez nějakých zvláštních kotrmelců a překážejících osobních problémů hlavních vyšetřovatelů. Vyšetřuje se hlavně v oblasti organizovaného zločinu v oblasti výtvarného umění, kde se točí velké prachy, kdo ví za co. Nakonec i slušný zvrat a překvapivý hybatel zločinů. Ke špičce nedaleko.
Žebříček nejprodávanějších knih (39. týden)
02.10.2024
Neklidná růže a další knižní novinky (38. týden)
13.09.2024
Kniha Mimo obraz v seznamech
Brno Praha vraždy Česko, Česká republika česká literatura Rakousko české detektivky a krimi moderní umění policejní vyšetřování
Skrýt reklamy
Děj knihy se tentokrát zaměřuje na zločin spojený s umělecko-politickým prostředím, což bohužel není téma, které by mě osobně chytlo. Nicméně autorův styl je velmi čtivý a svěží, bez zbytečně dlouhých popisů. Scény jsou popisovány velmi živě, a tak mi nedělalo problém cítit se při čtení v centru dění.
Přestože mě osobně příběh nezaujal, rozhodně se nejedná o špatnou knihu, naopak! Mě ale více sedl předchozí díl Nalezení, který ve mě při čtení silně rezonoval.