85098211 komentáře u knih
Výborný psychothriller! Tohle já fakt můžu ;-).
Celá kniha měla spád, byla vysloveně strhující a já jsem se od ní v podstatě vůbec nedokázala odtrhnout. A konec podle mého názoru useknutý nebyl. Celou dobu jsem fandila Grace a byla jsem ráda, že tentokrát se konal happyend. Za mě určitě hodnocení nejvyšší! ;-)
Strhující detektivka, od které se fakt nedá odtrhnout! Absolvovala jsem ji jako audioknihu a poslouchala jsem ji v podstatě stále, až na nutné přestávky ;-). Příběh je spletitý a temný, autorce se podařilo vykreslit nejen čirou hrůzu, ale také nepředstavitelnou zvrácenost. Napínavé až do neočekávaného konce. Doufala jsem, že se jednalo pouze o autorčinu fantazii, ale jak tady čtu, šlo o skutečný případ...
Za mne příjemná detektivka, která je dobře napsaná a čtivá. Je pravda, že styl psaní je pozvolný, někdy je to bohužel tak trochu na škodu jinak zajímavého vyprávění. Jedná se zde spíše o detektivní klasiku, která se obejde bez drastických scén s potoky krve a hromadami mrtvol. To mi bylo opravdu hodně sympatické, stejně jako komisař Dupin. Ten se ve svém vyšetřování dostane na stopu jednoho tajemství, které nemělo být nikdy odhaleno - jak už to tak obvykle bývá ;-). A celé vyřešení případu s touto skutečností (samozřejmě) úzce souvisí... Knize tedy dávám poctivé čtyři hvězdičky a určitě se časem poohlédnu po pokračování.
Od tohoto autora jsem prozatím znala jenom jeho kultovní knihu TO. Proto jsem chtěla zkusit něco jiného a vybrala jsem si tuto detektivku. Styl psaní zůstává ale i tentokrát dost stejný, příběh jako takový je hodně drsný a není vhodný pro slabší povahy - i mně se místy obracel žaludek ;-). Ale kniha je zajímavá, dokázala mě upoutat, byla jsem po celou dobu napjatá a samozřejmě i zvědavá, jak to celé dopadne. Ale teď si od Kinga dám zase na chvíli pauzu ;-).
Tak tahle kniha je doslova peckoidní záležitost! ;-) Výborně napsaný příběh strhujícího boje o holé přežití v nehostinných pustinách Arktidy, k tomu ne vždy čestní účastníci výpravy odsouzené k zániku a "něco", co eliminuje jejich řady, a ani čtenář se nakonec pravdu nedozví… To všechno tvoří osu knihy, kterou si prostě musíte přečíst a ani stránky nebudete stačit obracet, jak budete příběhem fascinováni :-). Tedy, aspoň doufám, protože tohle přesně vystihuje moje pocity po jejím přečtení ;-).
Výborná kniha, která se čte sama. Sice je v ní ledacos tak trochu natahované, jak je uvedeno o komentář níže, ale to jí - aspoň podle mého názoru - neubírá na atraktivnosti. Případ sám o sobě je opravdu zajímavý, vyšetřování detailní a poutavé a konec napínavý. Autora jsem neznala, ale pokud se zase někdy s nějakou jeho knihou potkám, určitě ji neponechám bez povšimnutí ;-).
Nemám co dodat - nádherný příběh, kterému jsem se z nějakého záhadného důvodu vyhýbala celá dlouhá léta. Scarlett mi k srdci moc nepřirostla - hlavně jsem nedokázala pochopit její vztah hraničící až s neláskou k jejím dětem, ale svoje oblíbence jsem si v románu našla ;-). Poslouchala jsem jako audio a několikrát jsem posouvala odložení knihy na další den až do pozdních nočních hodin, protože jsem se od ní prostě nedokázala odtrhnout...
Dobrá, čtivá kniha. Ono tajemství je odhaleno poměrně brzy, ale napětí nepoleví ani v dalším ději. Zajímavý je i propletenec všech těch osudů, které jsou nejprve na sobě nezávislé a později velice úzce souvisí jeden s druhým. A epilog knize dodává na poutavosti. Překvapil mne, ale znamenal také lehké rozčarování - protože takhle to přece v životě nechodí?
Tato kniha má naprosto strhující začátek! Ale ani později napětí nepovolí. Celý příběh je spletitý a jeho řešení dost překvapivé. Za mne druhá nejlepší kniha série s Martinem Servazem - nejvíc se mi líbil Mráz ;-).
Tato kniha je nesmrtelná, stejně jako samotný Drákula ;-). Stránky jen letí, příběh je napínavý a poutavý, takže čtenář nedokáže knihu odložit. Pro mne osobně je to klasika, ke které se ráda vracím...
Skvělá kniha! Strhující příběh, který čtenáře pohltí hned od první stránky a nepustí až do samotného konce. Jak jsem se ale dočetla jinde na netu, děj je silně "upravený" a ani zdaleka neodpovídá skutečnosti. I přes toto zjištění dávám knize nejvyšší hodnocení - autor je totiž výborný vypravěč ;-).
Další zajímavý případ kapitána Exnera. Nejdřív mi chvilku trvalo, než jsem se zorientovala v postavách i ději, ale potom už se kniha četla sama. Autor píše tak trochu jiným stylem, než ostatní, ale zase tak zůstává svůj a originální ;-). Prostředí archeologie se mi líbilo moc, kdysi dávno jsem o tomto povolání dokonce i snila :-). Jen se mi zdála dost zbytečná ona vražda mladé dívky, ale to se o vraždách jako takových dá říci snad (skoro) v každém případě. Zase na druhé straně by nebylo o čem psát...
Další skvostná jednohubka od Agathy Christie a zároveň příjemné setkání s Herculem Poirotem. Kniha je poměrně krátká, já sama jsem ji měla přečtenou za jeden jediný den. Tentokrát se nebudu nějak zvlášť rozepisovat a rovnou hodnotím plným počtem - a samozřejmě doporučuji všem milovníkům klasických detektivek ze staré dobré Anglie ;-).
(audiokniha)
Taková příjemná klasická detektivka a jako audio navíc ještě i ve skvělém podání Pavla Soukupa. Mnich Cadfael je moc sympatický, historická kulisa naprosto dokonalá a případ jako takový zajímavý. Autorka píše poutavě, proto doufám, že bude v dohledné době načtena i další kniha ;-),
Podle mého názoru jeden z nejzajímavějších případů Hercula Poirota, i když jsem ho slupla jako jednohubku :-). Nevím, jak ostatní čtenáři, ale já jsem pravdu za vším tím zamotaným příběhem neodhalila ani náhodou ;-). Jinak se mi vždycky líbí také to, když se detektiv musí šťourat i v poměrně vzdálené minulosti, jako to bylo právě v této knize. A konec se mi zdál opravdu hodně dobře vymyšlený - jak už bývá u mé oblíbené spisovatelky obvyklé...
Pokračování Toma Sawyera se autorovi podle mého názoru už tolik nepovedlo, i když nedokážu posoudit, proč se tak stalo. Prostě tady oproti první knize něco chybí, příběh už nemá tu samou šťávu, bohužel. Ale i tak stojí za přečtení, to zase ano ;-). Proto dávám o jednu hvězdičku míň, knihu však určitě doporučuji :-).
Pro mne definitivně nejlepší Foglarova kniha - četla jsem ji jako první od tohoto autora na počátku 90. let a okamžitě mě pohltila. I černobílým televizním seriálem s Janem Třískou jsem byla fascinovaná. Prostě skvělé!
Tato kniha mne opravdu dost potrápila. Vybrala jsem si ji do Čtenářské výzvy, jinak bych se k ní pravděpodobně nikdy nedostala. A hodně dlouho se mi nelíbila. Viktor i jeho matka, která byla v mých očích doslova k ničemu a v životě se tak nějak jen plácala, mi nebyli sympatičtí ani trochu. Zachránil to až konec, který mne strhnul a konečně (!) mě začalo i zajímat, jak celý příběh skončí. Za to tedy jednu hvězdičku přidávám, ale jinak mne kniha dost nudila a určitě se k ní už nikdy vracet nebudu...
Podle mého názoru byla tato kniha o dost lepší a určitě i čtivější než autorčina prvotina, která se mi dostala do rukou před časem. Příběh je totiž napínavý a má spád. Po jisté době sice více (nebo méně) tušíte, kam asi budou události směřovat, ale to knize neubírá na poutavosti. A se samotným rozuzlením si autorka hezky pohrála - je totiž neočekávané a rozhodně vás překvapí ;-).
Knihy s Harry Potterem jsem četla všechny už dvakrát a zamilovala jsem se do nich hned na první dobrou :-). Ani druhý díl nezklame. Je čtivý, výborně napsaný a jen těžko se odkládá. Myslím, že zde věk čtenáře vůbec nerozhoduje - knihy jsou doslova geniální!