85098211

Nejpozději po tomto druhém případu jsem si oblíbila nejen Tóru, ale i její autorku :-). Výborná detektivka, která má tu správnou atmosféru a ve které se do poslední chvíle čtenář snaží najít vraha, aniž by však měl reálnou šanci ho doopravdy odhalit. A tak to má být ;-).

Výborná klasická detektivka a inspektor French sympatický ;-).

Možná neprávem, ale po Stínadlech se mi tato kniha líbila o něco méně...

Začátek, který se odehrává v dávné minulosti, je strhující. Potom už se mi kniha přestala líbit skoro úplně. Poslouchala jsem ji v její audiopodobě a ani výborná interpretace nedokázala zachránit to, co se ani při nejlepší vůli zachránit nedalo...

A toto byla druhá detektivka v mém životě. Byla opravdu výborná, autorka umí poutavě psát a já tak nemám co vytknout ;-). Knihu jsem samozřejmě četla v dětském věku...

Tuto knihu od autorky jsem jako dítě vyloženě hltala. V podstatě to byla moje úplně první detektivka ;-).

Nádherná kniha pro děti, plná zajímavých dobrodružství. Četla jsem ji - v daném věku samozřejmě ;-), opakovaně.

Podle mého názoru definitivně jedna z nejlepších verneovek! ;-) Není v ní tolik popisných pasáží jako u jiných knih - například Dvacet tisíc mil pod mořem jimi oplývá mírou až nadměrnou... Naopak, tato kniha je napínavá a doslova nabitá dobrodružstvím ;-). A také více realistická, než jak je to u autora obvyklé. A právě to jí dodává na výjimečnosti a originalitě.

Paní Agatha Christie je moje absolutně nejoblíbenější spisovatelka a pokaždé, když si přečtu nějakou další knihu od ní, taky vím, proč to tak je ;-). Také tato kniha je podle mého názoru výborná, k tomu navíc zajímavé a exotické prostředí Karibiku - prostě paráda! ;-)

První kniha od Agathy Christie, kterou jsem četla poprvé před více než třiceti lety - a seznámila se tak s postavou Hercula Poirota. A od té doby jsem této autorce doslova propadla ;-). Oba příběhy jsou vynikající!
Mimochodem mám doma úplně všechny knihy, které kdy napsala, je toho 84 svazků. A byly vydány francouzským vydavatelstvím Hachette ;-).

Výborná kniha - i když úplně jiná Agatha, než jak ji známe z detektivek s Poirotem nebo se slečnou Marplovou. Ale stejně dokonale vykonstruovaná zápletka. Za mě opět definitivně hodnocení nejvyšší! ;-)

Příběhy z doby koloniální Indie vyloženě zbožňuji! Proto si mne získala i tato kniha. Pouze lady Hestonová mi byla hodně dlouho nesympatická a z toho důvodu dávám o jednu hvězdičku méně...

Pro mne definitivně nejlepší Foglarova kniha (mám na mysli celou Stínadelskou trilogii) - četla jsem ji jako první od tohoto autora na počátku 90. let a okamžitě mě pohltila. I černobílým televizním seriálem s Janem Třískou jsem byla fascinovaná. Prostě vynikající!

Pro mne definitivně nejlepší Foglarova kniha (následující hned po Záhadě hlavolamu) - četla jsem ji jako první od tohoto autora na počátku 90. let a okamžitě mě pohltila. I černobílým televizním seriálem s Janem Třískou jsem byla fascinovaná. Prostě nádhera!

Pro mne definitivně nejlepší Foglarova kniha - četla jsem ji jako první od tohoto autora na počátku 90. let a okamžitě mě pohltila. I černobílým televizním seriálem s Janem Třískou jsem byla fascinovaná. Prostě skvělé!

Pro mne definitivně nejlepší Foglarova kniha - četla jsem ji jako první od tohoto autora hned po jejím vydání v roce 1991 a okamžitě mě pohltila. I černobílým televizním seriálem s Janem Třískou jsem byla fascinovaná. Prostě nádhera!

Nevěděla jsem, co od knihy čekat, ale podle anotace se mi zdála být zajímavá. A opravdu - jsem dokonale spokojená! Tóru jsem si oblíbila, Harald byl absolutně skvělá mrtvola ;-), podle mého názoru si svoji smrt definitivně zasloužil, a tento případ se mi moc líbil. Autorka píše poutavě a já se již moc těším na další díl.

Tato kniha má naprosto strhující začátek! Ale ani později napětí nepovolí. Celý příběh je spletitý a jeho řešení dost překvapivé. Za mne druhá nejlepší kniha série s Martinem Servazem - nejvíc se mi líbil Mráz ;-).

Kniha, kterou je - jako jednu z mála - možné číst stále dokola. A nikdy vás nezačne nudit, fakt ne! ;-)