adelagr adelagr komentáře u knih

Most do země Terabithia Most do země Terabithia Katherine Paterson

Krásný, i když tragický, příběh o přátelství chlapce a dívky a jejich tajemné zemi Terabithia. Ač je knížka určena spíše mladším čtenářům, tento smutný příběh zasáhne nejedno dospělé srdce.

Žulové město Žulové město Stuart MacBride

Brutální román o to hrůznější a děsivější, když jde o vraždy malých dětí. A jako by ten děs nebyl pro rodiče pohřešovaných dětí už tak obrovský, olej do ohně přilévá také všudypřítomný tisk, který dokáže každou drobnost podat v obřích rozměrech. Nic pro slabší nátury.

26.12.2013 4 z 5

Tajemství mladíkova hrobu Tajemství mladíkova hrobu Pieter Aspe (p)

Jedna z těch detektivek, kde je celá dějová linie značně předvídatelná. Má to sice nápad, ale postrádá jakékoli napětí a moment překvapení, které k dobré detektivce patří. Příště bych raději sáhla po jiné knize.

26.12.2013 3 z 5

Proroctví - Dávná věštba se začíná naplňovat Proroctví - Dávná věštba se začíná naplňovat Kathinka Wantula

Další příběh spisovatelky Karen tentokrát čtenáře zavede do Řeckých Delf. Tato druhá kniha Kathinky Wantuly je v porovnání s její prvotinou Bílý amulet věrohodnější a také dobrodružnější. Milovníci Řecka a řecké mytologie by si knihu neměli nechat ujít.

Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Známý příběh o "zakázané" lásce vás zasáhne přímo do srdce. I u mne to byla láska na první počtení. Ačkoli romantické příběhy nevyhledávám, tento je naprosto jedinečný. Doposud nejlepších kniha, kterou jsem četla!

26.12.2013 5 z 5

Lampa Lampa Deborah Lawrenson

Poeticky psaná kniha z oblasti francouzské Provence. Dva příběhy z různých dob, které se v závěru knihy protnou. Z počátku byla kniha tajemná a napínavá, ale s postupným odhalováním Domovi minulosti se napětí vytrácelo a ten závěr se ztracenými děvčaty mě teda dostal - tomu opravdu chyběl nápad... Jinak velmi příjemné čtení.

26.12.2013 3 z 5

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Dobrodružný román o putování za sněžnými sokoly čtenáře zavede z Alp do Anglie a do Grónska a následně zpět přes Bílé moře do Rusy a Anatolie… I když občas musí čtenář číst mezi řádky, je to román, jak už samotná obálka knihy napovídá, na který nelze zapomenout. Vallone a spol., budete mi chybět!

19.12.2013 4 z 5