adelagr komentáře u knih
Na takové čtení jsem už asi stará, ale příběh byl chytlavý, ráda jsem se k němu vracela. Postavy sympatické, děj sice předvídavý, ale jinak příjemné oddechové čtení.
Kdo by věřil, že "obyčejná" cestopisná kniha může být takhle napínavá? Zadržovala jsem dech nad každou stránkou, ať už z důvodu naprosté hrůzy nebo naopak z úžasu nad tou popisovanou křehkou krásou. Navíc je kniha napsaná neobyčejně poeticky i drsně zároveň, to, co bychom vyjádřili jednou stručnou větou, o tom dokáže autor nádherně psát dlouhé řádky. Je sice fakt, že nad závěrem se dá docela polemizovat, ale na druhou stranu je v dnešním světě všechno možné...
Trochu psychopatická kniha se spoustou absurdních situací, ale byla čtivá, napínavá a ty chyby se dají odpustit :o)
Výtečná kniha plná dobrodružství, zimy, sněhu a neuvadající naděje. Držela jsem jim palce celou knihu. I když byl konec na mě až moc rychlý, i tak neztratil příběh na půvabu. Dobře napsaná kniha :o)
Po dlouhé době pro mě kniha s hlavní hrdinkou coby vypravěčem. Oproti mé poslední knize (Láska za časů cholery) se četla sama, neboť se člověk do hlavní hrdinky dokázal zcela vtělit. I když čtenář tuší, jak to asi dopadne, hlavně musíme držet palce :o) Čtivé, napínavé od samého začátku.
Očekávala jsem něco dramatičtějšího a čtivějšího, ale příběh stylem vypravěče mě moc nebavil. Chyběly dialogy, aby byla kniha živější a napínavější. O co jde jsem pochopila až na konci :o)
První dva příběhy super, přinutí člověka zamyslet se nad vlastními vztahy. Ten třetí byl komplikovaný, ztrácela jsem se v tom, kdo je kdo. I když kniha není žádné "drama", všechny příběhy jsou velmi silné.
Četla pomalu a po kouskách, proto z toho nemám ten nejlepší čtenářský zážitek. Ale i tak byla kniha od samého začátku napínavá a závěr zcela nečekaný. Čekala jsem ledasco, ale tohle rozhodně ne ;o(
Druhá kniha Shari Lapeny je stejně čtivá jako její prvotina. Styl psaní zůstává také stejný - hlavní postavy se "prozradí" sami, takže kniha ztrácí kouzlo překvapení, ale napětí zůstává až do poslední strany. O malinko lepší než Manželé odvedle :o)
Čtivý příběh o ztracené dcerce. I když byl styl psaní trochu fádní a "suchý" (což mohlo být způsobeno i překladem), příběh měl děj a spád. Sice byl občas trochu zamotaný, pointa nebyla moc vyzdvižena, ale rozhodně bych doporučila.
Uff, tak tato kniha mi dala pořádně zabrat. Nepochybuji, že je to významné dílo a že je právem v doporučené školní četbě, ale já si z ní velice nic nevzala. Na můj vkus příliš teologická s moc přechytřelou hlavní postavou - Vilémem. Sice jsem se knihou prokousala, ale popisovaná historie benediktýnů a františkánů, potažmo kacířů mě teda fakt nebrala. Jedna z mála knih, kdy raději upřednostním filmové zpracování.
K této knížce jsem se dostala přes film, který běžel v televizi. Ač se kniha velmi těžko četla, příběh byl plný děje, lásky, zklamání a malebné krajiny. Hlavní hrdince jsem moc fandila a jsem ráda, že to tak dobře skončilo. Poté jsem viděla také film, ale knize se vyrovná jen zčásti :o)
"Romantická novela roku?" No, přiznám, že romantika a láska z ní jen odkapávala, ale tak nějak těžko uvěřitelná. Možná právě proto, že té romantiky tam bylo až moc. Na druhou stranu čtivá oddechová kniha, kde je závěr trošku překvapující. Aspoň pro mě :o)
Mimořádně silný a dojemný příběh není ani tak o Grace jako o jejím otci, který svádí neuvěřitelný vnitřní boj mezi touhou najít svou dceru Grace, kterou jako malinkou opustil v domnění, že jí tím zachrání život; a strachem, co by mohl najít a zjistit. Knížka, kterou si zase ráda někdy přečtu :-)
Bez předešlého čtení recenzí jsem se tak trochu domnívala, že se bude jednat o romantiku ve stylu Petra a Lucie. Proto jsem trošku zklamaná, že se happyend nekonal, ale i tak velmi dobře a promyšleně napsaná kniha. Téma 2. světové války je vždycky děsivé a tady ty hrůzy vystupují z knihy o to děsivěji a hrozivěji, když je hlavní hrdinka slepá.
Velmi sugestivní pohled na Katyňský masakr z pohledu matky, manželky a dcery "oběti". O tom, že nevědomost a nejistota je zničující, oproti tomu smrt je milosrdná. Nečekejte román plný krve, ale román plný nejistoty, zoufalství, pochyb a také naděje.
Velmi dobře napsaná kniha o Drákulovi; svým zpracování zaujme daleko více než známější dílo od Brama Stokera. Kniha po celou dobu nechává čtenáře v příjemném napětí a v očekávání věcí příštích. Je fakt, že vrchol knihy přejdete bez zjevného nárustu vzrušení, ale dílo je velmi čtivě napsané. Když pominu to, že staré záhady, které se vědci snaží rozluštit už po několik staletí, jsou najednou odhaleny mladou dívkou a jejím přítelem, stojí kniha určitě za přečetní.
Úžasně napsaný příběh, kde minulost neskutečným způsobem zasahuje do přítomnosti. Velmi čtivý román o vysokoškolském profesu umění, kterého tvorba mladé úspěšné malířky ovlivnila natolik, že se nemohl smířit s koncem její kariéry. Kniha sice obsahuje spoustu "zbytečných" informací, o to je ale závěr dychtivěji očekáván a až přijde, posadí vás na zadek. Kniha boude zvlášť poutavá pro milovníky výtvarného umění.
Neobyčejný fantastický příběh o vědci, který se učinil neviditelným, protože v tom spatřoval pouze samé výhody. Neviditelný je román s rýchlým spádem událostí, kde však zcela převáží negativa tohoto stavu, zvlášť, když se neviditelným učiní člověk se sobeckou a agresivní povahou.
Kniha plná nevyřčených pocitů, náhod a naděje. Tento výjimečný příběh vás dokáže přinutit zamyslet se nad svým vlastním životem a svými činy, co jste kdy mohli udělat jinak, i nad tím, že nikdy není pozdě to jinak udělat. Po dočtení knihy ji budete chtít začít číst pěkně od začátku znova.