Adelajda_4 Adelajda_4 komentáře u knih

Kytička krásných pohádek Boženy Němcové Kytička krásných pohádek Boženy Němcové Božena Němcová

Opravdu kouzelné pohádky!

Moravskoslezské pohádky Moravskoslezské pohádky Jiřina Polášková

Zajímavé a netradiční pohádky, je to jedna z mých velice oblíbených knih a to také díky ilustracím, které celou knihu podbarvují nevšední atmosférou.

22.03.2014 4 z 5

Na palubě Resolution Na palubě Resolution Peter Aughton

Ačkoliv jsem od knihy čekala suchopárný historický text, nebylo tomu tak a čekal mě dalo by se říct velice čtivě napsaný historický román. Rozhodně mohu knihu doporučit, na to, že to pro mě byla literatura ke zkoušce jsem si početla moc hezky.

22.03.2014 5 z 5

Základy pedagogiky Základy pedagogiky Vladimír Jůva st.

Velice dobrá učebnice pedagogiky, vše je zde přehledně vysvětleno.

22.03.2014 4 z 5

Lékaři na dvoře Karla IV a Jana Lucemburského Lékaři na dvoře Karla IV a Jana Lucemburského Milada Říhová

Výborná knížka pro všechny, kdo se zajímají o středověkou každodennost. Velice jsem zde ocenila, že kniha je bilingvní a ti, kdo alespoň v základech ovládají latinu si mohou regimenty zdraví přečíst v originále.

22.03.2014 5 z 5

Paměti krále Slunce. Úvahy pro poučení dauphinovo Paměti krále Slunce. Úvahy pro poučení dauphinovo Louis-Dieudonné Ludvík XIV.

Skvělé čtivo! Zase jiný pohled na francouzské dějiny, u podobných knih si ale musíme dát pozor na kritické čtení, protože "autor" vypráví historii a obhajuje své jednání ze svého pohledu, nesmíme tedy věřit všemu, co je v knize psáno.

28.02.2014 4 z 5

Kateřina II. - Lesk a bída impéria Kateřina II. - Lesk a bída impéria Milan Švankmajer

Kniha se mi četla velice dobře, zezačátku výborně čtivá, ale pak to postupně uvadalo, proto jen 4 *. Jinak pokud by se někdo chtěl dozvědět o této mimořádné dámě, nechť sáhne po této knize.

28.02.2014 4 z 5

Zahrada Zahrada Jiří Trnka

První knížka mého dětství. Pokaždé, když si ji čtu, cítím sentimentalitu a přenesu se do toho úžasného světa Zahrady. Miluju ilustrace v téhle knize. Když jsem ji včera objevila v antikvariátu, měla jsme nepopsatelnou radost.

08.01.2014 5 z 5

George Washington George Washington Ivan Brož

Kniha neurazila ani nenadchla. Jediné, co mi na knize vadilo bylo obrovské množství pravopisných chyb a překlepů, to bylo až do očí bijící. Jinak co se týče samotného textu, člověk se zde v podstatě dozví vše o životě prvního amerického prezidenta, ale nějak mi nesedl autorův osobitý styl, přišlo mi, že skákal od tématu k tématu.

06.01.2014 3 z 5

Historie trestu smrti Historie trestu smrti Martin Monestier

Velice zajímavá kniha, ale samozřejmě svým způsobem. Četla jsem ji na jednu stranu znechucená, na druhou stranu velice zvědavá. Je odporné, co může člověk člověku udělat....

Pohádky z tisíce a jedné noci Pohádky z tisíce a jedné noci František Hrubín

Nádherné knížka při jejímž čtení se mi vybaví nostalgické vzpomínky....

23.12.2013 5 z 5

České země v letech 1848–1918, I. díl. Od březnové revoluce do požáru Národního divadla České země v letech 1848–1918, I. díl. Od březnové revoluce do požáru Národního divadla Nikolaj Savický

Tuto knihu jsem přečetla velice rychle, protože je velmi čtivá. Rozhodně doporučuju každému, kdo se o tuto tématiku zajímá.

Život na příděl Život na příděl Rudolf Kučera

Skvělá kniha od opravdového odborníka na tuto problematiku. Přečetla jsem ji hned a dozvěděla jsem se plno věcí, které jsem dosud nevěděla. Rozhodně doporučuji.

20.12.2013 4 z 5

Marie Terezie Marie Terezie Franz Herre

Skvělá kniha, která se čte sama. Rozhodně můžu doporučit všem, kdo se zajímá o Habsburky. V knize se dozvíte úplně všechno, od mládí Marie Terezie, až po její smrt.

13.12.2013 5 z 5

Svět Arabů Svět Arabů Miloš Mendel

Knihu jsem četla ke zkoušce a musím se přiznat, že se vůbec nečetla lehce, hodně tendenčně ovlivněná záležitost....

03.12.2013 2 z 5

Encyklopedie českých klášterů Encyklopedie českých klášterů Pavel Vlček

Skvěle zpracované kompendium. Pracovala jsem s knihou ke své seminární práci a před autorem smekám

03.12.2013 5 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Jáma a kyvadlo a jiné povídky (34 povídek) Edgar Allan Poe

Skvělá klasika od mistra hororových povídek. Knížku si nemůžu vynachválit a ráda se k ní vracím

02.12.2013 5 z 5

Pražské pověsti Pražské pověsti Václav Cibula

Jedna z nejhezčích knih mého dětství. Moc ráda se k ní vracím, protože tak skvělé příběhy s tolika vlnami nostalgie.... Mimoto Boudovy ilustrace jsou prostě skvělé!

02.12.2013 5 z 5

Balady a romance Balady a romance Jan Neruda

Průměrné dílo. Některé balady se mi líbily, jiné ne, to samé romance. Avšak musím zase ocenit, s jakým důvtipem si pan Neruda s dílem pohrál.

25.11.2013 4 z 5

Povídky malostranské Povídky malostranské Jan Neruda

Ačkoliv by si někdo mohl pomyslet, že se jedná o nudnou gymnaziální povinnou četbu, mně se kniha četla velice hezky. Neruda píše velice čtivě a zatáhne vás do děje. Za mě rozhodně 5*, ráda se k tomuto klasikovi vracím.

25.11.2013