Adelajda_4 Adelajda_4 komentáře u knih

Kronika stoleté války Kronika stoleté války Jean Froissart

Knihu jsem sice přečetla, ale jelikož to bylo moje čtivo ke zkoušce z obecných dějin středověku, moc moudrá jsem z ní nebyla. Nepochybně má i po tolika letech svou vypovídací hodnotu, ale pro studenta, který potřebuje pochopit problematiku stoleté války je naprosto k ničemu.

13.11.2013 2 z 5

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Tuto knihu jsem přečetla za 2 dny, bylo to naprosto strhující čtení. Umberto Eco je Pan spisovatel a touto knihou si mě získal. Pokud s přečtením knížky váháte, tak neváhejte , protože podle mého názoru budete naprosto fascinováni!

Laskavé bohyně Laskavé bohyně Jonathan Littell

Geniální kniha! Při četbě knihy jsem si připadala jako muž na obraze "Čtenář Dostojevského". Na jednu stranu se mi z toho, co jsem v knize četla dělalo nevolno, na druhou stranu jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Na téma 2. světová válka a holocaust bylo napsáno nepřeberné množství knih, ale z historických románů podle mě tato knihy vyniká. Takže pokud máte dost silný žaludek, tak doporučuji, protože se musím přiznat, že řada scén mi vháněla slzy do očí.

Bídníci I. Bídníci I. Victor Hugo

Knížku jsem si ze zvědavosti půjčila a byla jsem fascinována. Kniha mě naprosto vtáhla do děje a přečetla jsem ji takřka jedním dechem. Jediné, co mi vadilo byly dlouhé popisné části, ale ani to nic nemění na tom, že za mě rozhodně 5*

Alfons Mucha Alfons Mucha Alfons Mucha

Skvělá kniha plná špičkových obrázků. Nejdřív jsem se lekla té ceny, ale myslím si, že zakoupení knihy nebudete rozhodně litovat. Velice ráda s v ní listuji.

13.11.2013 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

Jedna z mých absolutně nejoblíbenějších knih. Pan Tolkien je Pan spisovatel a v tomto díle to naprosto dokázal. Knížku můžu číst po páté a stále tam objevuji nové věci, kterých jsem si dříve nevšimla. Všem vřele doporučuju, jedná se o špičkovou záležitost!

13.11.2013 5 z 5

Silmarillion: Mýty a legendy Středozemě Silmarillion: Mýty a legendy Středozemě J. R. R. Tolkien

Číst Tolkienovy knihy je opravdu strhující zážitek. Začala jsem s trilogií, pokračovala jsem Hobitem a pak jsem se dostala k Silmarillionu. Člověk si při čtení říká, že to není možné vymyslet celou Středozem, zvládnout její geografii a dokonce vymyslet jazyky všem kmenům! Pan Tolkien to dokázal a občas jsem si říkala, že tam snad musel se všemi hobity a trpaslíky žít. Silmarillion je skvělé dílo, které můžu každému vřele doporučit.

13.11.2013 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Taky jsem se nechala zlákat a zakoupila tento román, který "budete číst s rukou pod peřinou". No, co k tomu říct až na pár pasáží, kterých je v celé trilogii hodně poskrovnu se jedná o průměrně až podprůměrně napsanou knihu. Takže knihu si jako přečtenou můžu odškrtnout a že by nějak obohatila můj sexuální život, jak bylo psáno v jisté reklamě, to se také říct nedá :D sadistické hrátky opravdu nejsou mým šálkem kávy.

13.11.2013 3 z 5

Kryštof Kolumbus – poslední z Templářů Kryštof Kolumbus – poslední z Templářů Ruggero Marino

Ačkoliv jsem knihu dala do přečtených, musím přiznat, že se nedala číst. Přišla mi hodně chaotická a neuspořádaná, místy jsem opravdu nevěděla o čem čtu. Pokud si chcete udělat o zámořských objevech jasno, tuto knihu rozhodně nedoporučuju.

13.11.2013 1 z 5

Židovka z Toleda Židovka z Toleda Lion Feuchtwanger

Další z mých oblíbených knih. Kniha je geniálně napsaná, i přes občasné líčení života se v průběhu čtení absolutně nenudíte. Kniha vás strhne do děje a při posledních stránkách jsem si přála, aby kniha ještě pokračovala. Feuchtwanger nezklamal!

Indická princezna Indická princezna Javier Moro

Knize jsem dala pět hvězdiček, ačkoliv jsem od ní neočekávala žádné převratné čtení. Jak moc jsem se opět zmýlila. Je napsaná velice čtivě a dozvídáme se v ní mnohé zajímavosti o životě v Indii a Španělsku. Skvělé čtení!

Šifra mistra Leonarda Šifra mistra Leonarda Dan Brown

Samozřejmě to byla moje první kniha od Dana Browna, kterou jsem četla a od této chvíle se zařadil mezi mé nejoblíbenější autory a spolu s tím jsem si vypěstovala velké sympatie k Robertu Langdonovi, který se ztělesněním Toma Hankse stal prototypem ideálního muže! Toto knihu každému vřele doporučuji, je geniálně napsaná a přečtete ji jedním dechem.

13.11.2013

Evangelium podle Satana Evangelium podle Satana Patrick Graham

Hodně dobrá kniha! Čekala jsem, že to bude nějaká tuctovka, ale naprosto předčila moje očekávání. Myslím si, že Graham byl právem přirovnáván k Brownovi. Kniha rozhodně stojí za přečtení, při čtení se nudit nebudete.

13.11.2013 4 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Knížku jsem vzala do ruky s tím, že je to obligátní četba k maturitě. Jak moc jsem se ale zmýlila! Po otevření první stránky jsem knihu přečetla jedním dechem a musím přiznat, že nic kouzelnějšího jsem nikdy nečetla. Ke knížce se ráda vracím a můj vztah k ní se nedá slovy popsat, je to něco tak nepopsatelně kouzelného. Ačkoliv je kniha primárně určena pro děti, je tam tolik životních mouder a skrytých ponaučení. Za mě rozhodně každému doporučuji!

13.11.2013 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Naprosto úžasná kniha! Harry Potter je moje dětství, knihu jsem přečetla jedním dechem a ráda se k ní stále vracím. Je pro mě jako únik z tohohle jednotvárného světa do úžasného světa přátelství, kouzel a podivuhodných příběhů. Komentář dávám k první knížce série, protože takto na mě působí všechny.