adelče adelče komentáře u knih

Takové maličkosti Takové maličkosti Claire Keegan

Krásný poetický příběh s předvánoční atmosférou. Při čtení máte pocit, že jste se ocitli na začátku 20. století, nikoli v 80. letech (pro mě to mělo svoje kouzlo). Přidávám se ale k názoru, že by příběhu více slušela románová forma.

21.11.2023 4 z 5

Dědicové země Dědicové země Ildefonso Falcones

Katedrála moře mě okouzlila, u volného pokračování jsem váhala s hodnocením, ale nakonec dávám jen *** Nemůžu říct, že by mě to nebavilo, ale bylo to nekonečné (poslední třetina už bylo trápení) a postavy mi tentokrát k srdci nepřirostly.

31.07.2024 3 z 5

Ruka Fátimy Ruka Fátimy Ildefonso Falcones

Zpočátku jsem si říkala, že Katedrálu moře to asi nepředčí, ale nakonec mě to vtáhlo, že jsem nemohla přestat číst.. bylo to tedy o něco náročnější čtení, hlavně z hlediska reálií a historicko-náboženského kontextu, ale příběh mě opět úplně pohltil a byť se vyvíjel jinak, než jsem doufala, dávám stejně vysoké hodnocení jako u Katedrály moře.

05.04.2024 5 z 5

Rybář Jarmil Koloušek Rybář Jarmil Koloušek Dominik Landsman

Mám to rozečtené už od léta a možná to dorazím příští prázdniny. Dominik Landsman je moje krevní skupina a doma mám několik podobně postižených exemplářů, takže vím, o čem je v knize řeč, přesto mě to moc nebavilo. Asi i díky odpudivosti hlavní postavy (tohle už jsi Dominiku přehnal). Pokud máte doma rybáře, tak mu knihu kupte, ale jen pokud víte, že mu sedí autorův styl humoru.

26.10.2023 3 z 5