Aildrin Aildrin komentáře u knih

Železný sen Železný sen Norman Spinrad

Příběh tak nechutný a propracovaný, až bych věřil, že tato fikce z Hitlerova pera skutečně vzešla.

11.01.2011 4 z 5

Zabíječ trolů Zabíječ trolů William King

Svět a styl povídek mi v lecčem dost připomínali Zaklínače. Svět krutý a cynický. Hlavnímu hrdinovi kráčí v patách smrt a jeho druh ho doprovází, aby mu pomáhal a zaznamenával jeho příběh.. Nepřipomíná vám to jinou známou dvojici? Čtení je to parádní. Mám rád příběhy o trpaslících. Naposledy jsem četl pokračování Trpaslíků od Markuse Heitze a málem se unudil. Naopak při čtení Zabíječe trolů jsem se od textu nemohl odtrhnout. William King prostě ví jak na to.

02.05.2015 5 z 5

Velká nástěnná mapa světových dějin Velká nástěnná mapa světových dějin Edward Hull

Název je zcela zavádějící. Kniha by měla nést název - Velká nástěnná mapa Biblických dějin, jelikož časová linie začíná stvořením Adama a Evy. Každopádně něco pro věřící nebo pro lidi které zajímá religionistika (můj případ). Vizuálně je kniha velice hezky zpracovaná a obsah se dobře drží předlohy, takže když člověk poslouchá audio verzi Bible, může si u toho vesele putovat prstem po časových liniích.

Velikost A3.

16.11.2014 5 z 5

Rukojmí Rukojmí Robert Crais

Když jsem tuhle knížku kdysi četl, říkal jsem si, že pokud by byla někdy zfilmovaná, do hlavní role by se hodil Bruce Willis a zřejmě jsem nebyl sám. Perfektní thriller.

16.11.2014 5 z 5

Za pár prstenů Za pár prstenů Henry N. Beard

Jména z této knihy byly použity v parodii Pár pařmenů. Krom jmen nemá kniha s filmem nic společného a musím uznat, že Pár pařmenů byl rozhodně zábavnější, jelikož u knihy vtipnost začíná upadat už koncem první třetiny, kdy autorům pravděpodobně došly peníze na hulení.

22.10.2014 2 z 5

Změř si IQ Změř si IQ * antologie

Obrázkový IQ test, který zkoumá vrozenou inteligenci člověka. Podobné testy absolvovali např. piloti za druhé světové války. Kniha je i po dvaceti letech stále k sehnání v internetových obchodech. Pokud si chcete změřit vrozenou inteligenci a nechce se vám vyhazovat za zpoplatněné internetové testy, doporučuji zakoupit tuto knihu.

09.04.2014 5 z 5

Příručka pro průzkumníky Příručka pro průzkumníky Viliam Iždinský

Tady se hodí trefný komentář z diskuzního fóra České zombie komunity.

"Od plazení v trávě, přes topografii, až po granáty proti imperialistům." :-)

16.03.2014 4 z 5

Temné záblesky Temné záblesky Martin Moudrý

Temné záblesky jsou silně inspirované Kulhánkovou knihou Cesta krve a něco si vzaly i z Neffovi Tmy (Na což autor v knize nepřímo naráží, ale každému kdo Tmu četl, to v oné pasáži musí být naprosto jasné.) a z druhé části knihy Luciferovo kladivo. Místy mě dost zarážela nedomyšlenos některých scén a toporné pokusy o vtipné hlášky. Pokud by šlo o originální myšlenku, dal bych o jednu hvězdu víc, ale jelikož jsou Temné záblesky do očí bijícím klonem Cesty krve, nemohu dát víc než tři.

16.03.2014 3 z 5

Hoblit aneb Cesta tam a samé zmatky Hoblit aneb Cesta tam a samé zmatky Adam Roberts

Hoblita bych definoval jako mile úsměvnou parodii. Žádné záchvaty smíchu se nekonaly, jen jsem se místy několikrát uchechtnul. I tak je Hoblit kniha čtivá a místy docela zajímavá. Obzvlášť tehdy, když poukazuje na paradoxy a zdánlivé nedostatky předlohy. Nejvíc mě potěšilo, že je zde (oproti předloze), vylíčena závěrečná bitva a to celkem zdařile. Hoblit je z poměrně velké části neparodický. Některé části textu by klidně mohly být použity v klasickém fantasy a spisovatel by se za ně vůbec nemusel stydět. Otázkou je, zda-li se to dá považovat za plus, či nikoli. Na jednu stranu mi výraznější vtipnost nescházela, na druhou mi příjde, že Roberts plně nevyužil potenciálu, který se mu tak úžasně nabízel. V několika místech jsem se zastavil a říkal si, kde všude by to šlo perfektně oživit, jen mít trochu snahy.. Momentálně čtu Robertsův Silmámilion a musím uznat, že ač tu má nižší hodnocení než Hoblit, baví mě zatím mnohem víc. (Ale bez znalosti předlohy by tomu tak nebylo.)

16.02.2014 3 z 5

Zelený Mars Zelený Mars Kim Stanley Robinson

A tak se taky stalo.. http://nicolepoweleit.wordpress.com/2013/10/04/review-blue-mars-by-kim-stanley-robinson/

25.12.2013